« Върни се назад Публикувано на 02.10.2017 / 9:20

СЛУЖИТЕЛИ НА АГ БОЛНИЦА – ВАРНА: СМЪРТТА НА МЛАДАТА РОДИЛКА Е ПЛОД НА БЕЗХАБЕРИЕ! ЛЪЖА Е, ЧЕ Е ДОВЕДЕНА В КЛИНИЧНА СМЪРТ. ПОЧИНА, ЗАЩОТО ДЕЖУРНИТЕ ЕКИПИ БЯХА НЕАДЕКВАТНИ!

АГ БОЛНИЦА ВАРНАВ редакцията на АФЕРА се получи това писмо, което публикуваме дословно на вниманието на всички институции, които да проверят смъртта на млада родилка от Варна:

„Уважаеми журналисти,

Вчера, на 30.09.2017 в СБАГАЛ Варна почина от кръвозагуба млада родилка. Пациентката беше приета с кървене. Докато екипът се суетеше в незнанието си какво да прави в операционната зала, почина младата жена. Тази ужасна случка не е инцидентно, единствено или случайно събитие. То е плод на многогодишното безхаберно ръководене на болницата.

В болницата бяха назначени и дежурят лекари без специалност и опит. Не е вярна излязлата по рано днес информация, че жената е доведена в клинична смърт в АГ болница Варна. При постъпването си с бърза помощ пациентката беше жива и контактна. Говореше. Тя почина, защото дежурните екипи бяха неадекватни, не знаеха какво да правят с пациентката. Затова решиха да я преведат в друга болница и извикаха отново бърза помощ. Докато чакаха обаче, жената почина. Това са груби грешки. Каква е тази АГ болница, която не знае какво да прави с кървяща родилка?! Тази жена почина от кървене в болница, която би трябвало да спасява подобни пациентки.

Лекарите от АГ болница Варна се опитват да замажат вината си за смърт на родилката. Сега се опитват да променят и болничната документация и всички обстоятелства около смъртта на младата жена. Не е случайно и че първоначалната излязла по рано днес информация е фалшива и преиначена. Целта е да се прикрие за пореден път престъпно нехайство в АГ болница. На нас ни беше наредено с угроза от уволнение да мълчим за случая, за да бъде той прикрит като други трагични инциденти в болницата. Целият персонал още преди време бе принуден да подпише декларации за конфиденциалност и да мълчи за безобразията, които се вършат. Повечето хора работят в непрестанен страх.

Това не е първия, няма и да е последния подобен случай в тази болница поради пълно безхаберие. Управителят на болницата се интересува само от частната си инвитро лаборатория поместена и източваща общинската болница. Болницата трупа задължения година след година, персоналът напуска. Но най-страшното е, че умират пациенти, а ние сме принуждавани да ставаме съучастници в тези престъпления. Управителят безнаказано парадира с големите си връзки с общинското ръководство на Варна, ректора на медицинския университет на Варна и министъра на здравеопазването, поради което бил недосегаем.

Смятаме, че е крайно време да се преустановят тези престъпления, за да не се повтарят отново подобни трагедии.

Възмутени служители на СБАГАЛ Варна

Afera.bg

«