« Върни се назад Публикувано на 11.05.2021 / 13:16

СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ: “ГЕРДЖИКОВЩИНА” ВТОРИ ДУБЪЛ “БАЛАНС”. НОЖЪТ Е ДЪРВЕН!

След “надграждането” на радево-герджиковското дойде и “баланс” служебното радево – стефаняневото служебно правитество.

Както АФЕРА неведнъж писа, който е очаквал служебно правителство – остро, категорично, безкомпромисно и такова, какво може да бъде направено, стига да имаш сърце и характер, а не да се гънеш като макарон пред чужди влияния, е бил голям наивник.

Премиер е ген. Стефан Янев, когото АФЕРА посочи преди повече от седмица – масон от ложата “Софийски приятели”, докато Радев е от ложата на Георги Гергов – “Слънце Ориент”.

Стефан Янев от 1998 г. до 2000 г. работи като офицер за анализ в централата на НАТО в Монс, Белгия, след което е назначен за старши помощник-началник в отдел „Стратегии и доктрини“ в Управление „Планиране на отбраната и въоръжените сили. През 2004 г. вече е слушател във Военния колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ по специалността „Стратегии за национална сигурност. На следващата година става началник департамент „Трансформации“ в Центъра на НАТО за борба с тероризма в Анкара, Турция. От 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. 

Ментор по масонска линия на Стефан Янев е Николай Цонев.

А земеделският министър проф. Христо Бозуков е личен избор на Георги Гергов, с който той се хвали още преди два дни. Впрочем, Бозуков бе също министър на земеделието и по времето на “герджиковското” правителство.

Министър на културата става Велислав Минеков, бивш член на “Отровното трио”, който води война с Вежди Рашидов от години.

Правосъден министър е Янаки Стоилов от БСП, избран вероятно заради “баланса” Радев, който упорито работи против БСП, да не довбеси партията преди президентските избори, които всъщност са му най-важни.

Министър на образованието е проф. Николай Денков, шеф на Етичната комисия в същото министерство досега, т.е. работил за ГЕРБ.

Здравен министър става Стойчо Кацаров.

Министър на външните работи става посланикът ни досега в Дания Светлан Стоев.

Военен министър ще е Георги Панайотов, който е бил представител на България в ООН. Бил е и началник на отдела на НАТО в Министерството на външните работи. През 2010 година става и зам-шеф в посолството на България във Вашингтон.

Министър на вътрешните работи става Бойко Рашков, бивш шеф на Следствието и бивш шеф на Бюрото за контрол върху СРС.

Финансов министър става Асен Василев – бивш министър на икономиката в служебното правителство на Марин Райков, назначено от Росен Плевнелиев. Човек от кръга на Иво Прокопиев.

Министър на социалната политика става Гълъб Донев, който беше такъв и в “герджиковското” правителство.

Атанас Ангелов Пеканов – служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства.

Виолета Колева Комитова – служебен министър на регионалното развитие и благоустройството

Николай Денков Денков – служебен министър на образованието и науката.

Асен Петров Личев – служебен министър на околната среда и водите.

Кирил Петков Петков – служебен министър на икономиката.

Андрей Стефанов Живков – служебен министър на енергетиката.От 2017 до 2018 г. е председател на управителния съвет на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД.

Министър на туризма – доц. Стела Балтова.

Андрей Георгиев Кузманов – служебен министър на младежта и спорта.

Министър на транспорта е Георги Тодоров – който беше заместник министър на транспорта в правителството на Орешарски от квотата на ДПС.  Очевидно, както писа АФЕРА, Радев се е договорил със Сараите, а проекта за плавателния път от морето до пристанището на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган във Варна, ще процъфтява.

За АФЕРА това служебно правителство не е никаква изненада. Анализирали сме поведението на Румен Радев и прогнозирахме, че нищо повече няма да сътвори освен ремикс на “герджиковско” правителство с уж някои “по-твърди” нюанси, ама уж.

Отделна тема за анализ са лупингите в действията на Румен Радев от времето на протеста досега, проиграването на куп шансове от негова страна, клякането му хем към Мустафа, хем към Сараите, и всичко в името на заветната му цел – втори мандат.

Е, след “надграждането” на Герджиковото правителство, сега ще се нагледаме на “балансово” правителство, което ще пусне някоя и друга пушилка за да потуши очакванията на обществото за истински круто служебно правителство, но никога няма да стигне дотам докъдето трябва.

Защото схемата не я реди Радев, той е просто пионка местена от янките и определени кръгове, които му обещават подкрепа за втори мандат.

Ножът е дървен, обаче. А трябваше да е МЕЧ! Ама за да въртиш МЕЧ се искат топки и сърце. 

afera.bg

«