« Върни се назад Публикувано на 10.08.2021 / 20:22

СЛУЖЕБНИЯТ ХРИСТО БОЗУКОВ ОПРОПАСТИ НАПЪЛНО „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“. ВИХРИ СЕ ПЪЛНО БЕЗУМИЕ! ЗАПОРИРАНИ СМЕТКИ, А ПОДМЯРКА 4.3 НЯМА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА И ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ СА ПРЕЦАКАНИ!

Запорирани са сметките на Напоителни системи.

Новото ръководство издава заповеди и задължава управителите да нарушават законите.

За два месеца управление новото ръководство на Напоителни системи, назначено от служебния министър на земеделието Христо Бозуков, вкараха  дружеството отново в спиралата на безкрайните задължения към бюджета и към контрагенти.

Запорите са на стойност около 2 млн. лв. и ще продължават да нарастват, твърдят служителите.

Непогасените задължения поставят дружеството в патова ситуация.

След като министър Бозуков напълно опропасти възможността Напоителни системи да бъде включено в Плана за възстановяване и устойчивост и да се рехабилитира почти 90 % от хидромелиоративния фонд, и ще остане в историята като човекът, който всячески се опитва да затрие поливното земеделие,  сега постигна нов връх – одобрени проекти да бъдат захвърлени в небитието.  

Управляващият орган на Програма за развитие на селските райони е одобрил 24 от общо подадени 26 проектни предложения за рехабилитация на главни напоителни канали. Трябва да бъде сключен договор за предоставяне на финансовата помощ. Но тази толкова необходима рехабилитация няма да се случи, точно заради некадърното управление на министър Бозуков и на сегашното ръководство на Напоителни системи.

Заради натрупаните в рамките на два месеца задължения, договори няма да бъдат сключени, рехабилитация няма да бъде извършена.

Това ли заслужават българските земеделци и българската икономика? Подмярка 4.3 няма да се реализира! 

Служители в дружеството се опасяват, че ще бъдат подведени под отговорност заради издадена заповед от прокуриста, в която се нарежда клоновете да не издават фактури по договори. Това е абсолютно нарушение на Закон за счетоводството /ЗС/, Закон за данъка върху добавената стойност /ЗДДС/, Закон за задълженията и договорите /ЗЗД/, Закон за корпоративното подоходно облагане /ЗКПО/, нарушават се клаузите на сключените договори.

Забавянето на плащания по договори води след себе си до начисляване на лихви за забава, кой ще ги плаща г-н прокурист? При една проверка или ревизия как да се обясни цялото това безумие?

afera.bg

 

«