« Върни се назад Публикувано на 28.04.2010 / 20:43

Службите да кажат кой извеждаше от България муджахедините! КОЙ?

 

 

Оттук следват въпросите. Как е стигнал до базите Сретан Йоцич? И след като българските спецслужби и МВР са имали чадър над него, те нима не са знаели за тези тайни бази? А дали пък не са ги обслужвали?

„В България те  се обучаваха и оттам отиваха на бойните полета в Босна и Херцеговина. Искаха ми точни данни за това къде и как влизат, а при влизането им в Сърбия, полицията ги арестуваше. За това никога не съм искал орден", казва Сретан Йоцич.

В същото време  Йоца твърди за пореден път – "Бях под защитата на българските служби за сигурност". А преди месеци каза, че лично Бойко Борисов го е пазел у нас. Каква е зависимостта на Борисов от Сретан Йоцич?

Кой е пускал и извеждал ислямските муджахедини от България към Босна? Защо всички от спецслужбите и МВР мълчат? Защо толкова трепери на темата „Сретан Йоцич” Бойко Борисов и не е ли твърде банална тезата, че „той го бил заловил и затова се страхувал от покушение”. Борисов не е заловил Сретан и това е ясно на спецовете.

Защо Борисов се скъса от тайни срещи в Белград?

Има ли нещо вярно в кулоарните слухове из спецслужбите, че Борисов се е примирил неохотно с наложеното му сегашно ръководство на ДАНС  от американците,  в замяна с едно изтъргувано искане – янките да го пазят от Йоца?

Много е лесно и елементарно да се бяга от темата с тезата – абе, един престъпник си говори каквото иска.

Ами ако той много добре знае истината и знае какво говори?

Тогава?

 

Afera.bg

 

 

«