Публикувано на 12.03.2008 / 18:50

Сложете камера на пъпа на шефа на “Спортни имоти”!

 

 

След избухналия неистов скандал с откриването на камери в съблекалните на плувния басейн “Приморски” в морската столица, шефът на “Спортни имоти” към Община – Варна Петър Пасев направи нещо, заради което във всяка нормална държава и град би изхвърчал на секундата от поста си.

Петър Пасев даде пресконфренция, на която изсипа толкова много идиотщини накуп, че очевидно кметът трябва да му сложи камера на пъпа за да го следи изкъсо какви ги върши в името на Община – Варна.

Първо стана ясно, че камерите били фалшиви и изобщо не работели. Били поставени ей така, просто, защото много се крадяло и да се стряскат посетителите. На всичкото отгоре навсякъде имало лепенки, че обекта се наблюдава.

Според Петър Пасев камерите – менте били идея на някаква си неиндентифицирана майка, която пък видяла такава практика в Гърция. Ден преди да каканижи, че камерите са неработещи обаче, двама общински съветници – Красимир Маринов и Пламен Войков са проверили съблекалните и са видели с очите си, че камерите работят.

Според корифеят на спортните имоти на Варна Петър Пасев в мъжките съблекални на басейн „Приморски” можели да бъдат поставени и работещи камери, тъй като нямало документ, който да забранява монтирането им. Очевадният интерес на Пасев към мъжките съблекални може да бъде обект и друго разследване.

Според общинският служител Пасев, решението за поставянето на камерите е било взето лично от него след съгласуване с Общинска полиция и Първо РПУ към ОДП – Варна. “Полицаите могат да докажат, че камерите не са работили”, заяви Пасев и обеща ако съществуват записи да си подаде оставката.

От дирекцията на вътрешните работи в морската столица обаче останаха изумени от наглата лъжа, която сътвори шефът на “Спортни имоти” и пуснаха на сайта си офиицално уточнение:

“Във връзка с изявления пред представители на медиите във Варна, че камери за видеонаблюдение в съблекални на басейн “Приморски” са монтирани съгласно представен, одобрен от органите на реда проект за изграждане на подобна система във въпросния обект и това е станало от служители на “Общинска полиция”, сме длъжни да заявим:
– до момента подобен проект за басейн “Приморски” не е представян в ОДП – Варна и не е съгласуван с поделение на МВР във Варна.
– при представянето му и мотивирането на искането за реализацията, се извършват редица технически мероприятия, регламентирани по закон, сред които е обследване на обекта, определяне на вида, броя и мястото на устройствата, което поради липса на проект до момента не е направено
– единствената служба на МВР, която има право и познания за монтиране на подобна система в който е да е обект, е сектор СОТ. До момента служителите му не са били ангажирани с подобна дейност поради липса на проект и одобрение за реализацията му
– няма практика в ОДП – Варна, да се монтират бутафорни камери. Устройствата – част от цялостна система отговарят на специфични изисквания, регламентирани по закон и целта на функционирането им е не само превантивна, но и ефективна с цел установяване нарушения на обществения ред и автори на престъпления.”

Така на практика излезе, че Петър Пасев не само нагло лъже, но и злоупотребява с името и дейността на полицията, заради което моментално трябва да бъде уволнен, и то дисциплинарно от Община – Варна.

Пасев обаче очевидно се чувства наистина като Павароти, както обича да се нарича себе си. И се смята, толкова близък до кмета, че може да прави какъвто си зулум иска и непрекъснато да му се разминава.

На пресконференцията, шефът на “Спортни имоти” твърди и, че камерите са монтирани преди десет дни с цел да намалят кражбите от шкафчетата в съблекалните, а с раздухването на случая се била провалила идеята. Така щели да продължават да изчезват дрехи и вещи.

Известният с невъзпитаното си и арогантно поведение Петър Пасев обвини за скандала и местната лидерка на “Атака” Цвета Георгиева, “която понеже не можела да го ухапе, както хапела полицаите, го атакувала с декларации да си подаде оставката”.

Пасев падна толкова ниско в блатото и като посочи, че имало някакъв посетител, човек на лидерката на “Атака”, който започнал да посещава басейна и именно след неговото идване започнали да изчезват вещи, а така също самият шеф на “Спортни имоти” забелязал в басейна да плуват и л…а, след като от него излизал въпросния мъж.

Във варненската окръжна прокуратура вече е подадена жалба от родители и деца, трениращи в басейна, а от групата на “Атака”в Общинския съвет е поискана оставката на Петър Пасев.

Безпрецедентното малоумно поведение на общинския шеф на “Спортни имоти” е не само срам и позор за варненската община, но и поставя под съмнение психичната устойчивост не само на Пасев, но и на тези, които го назначават.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Сложете камера на пъпа на шефа на “Спортни имоти”!”

  1. Свикнали са си със схемата за крадене, защо да обучават друг.Колко пари извлякоха от басеина а и чрез строитела.

  2. този е пълно куку. сляп ли е кмета че не види какви ги вършат приближените му. щото тоя и с подставен конкурс май го сложиха на поста. срам и позор и за варна и за кмета. тия там сам педофили и педерасти ли, пардон гейове. немам думи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *