« Върни се назад Публикувано на 14.04.2011 / 10:13

След кризата в България идва страхотен кошмар и колапс

Янаки Стоилов трябва да е кандидатурата на БСП. Това била най-силната кандидатура в БСП, на него обаче не му се давал хоризонт на действие в партията. Ситуацията в БСП е изключително тежка; тя се намира в шизофреничното разкрачване, коментира професорът.

Симптоматично разочароващ факт е, че политическите партии не са издигнали официално кандидат-президентските си кандидатури, коментира в „Гореща точка“ на TV7 професор Димитър Иванов. Той обясни всичко това с факта, че явно партиите усещат своите слабости. „Всичко това е подигравка със съдбата на България и обществото“, коментира още Иванов.

Видният икономист изказа мнение, че тази българска политическа реалност е изключително разочароваща, защото българското общество се намира в тотално отчаяние. Според професор Димитър Иванов, след края на кризата у нас се задава тотален колапс и кошмар с непредсказуеми последствия. Т

ова не се дискутира от политическите партии. И точно затова е нужен и силен нов президент. Според него най-силната кандидатура в БСП е на Янаки Стоилов, на когото обаче не се давал хоризонт на действие в партията. Кунева няма да ни изведе от дупката, а и изборите, които предстоят у нас, не са за чиновник, коментира той.

Иванов коментира ситуацията в БСП като изключително тежка. Според него партията не е способна да излъчи нито сериозен и силен кандидат за президент, нито проект за бъдещето на страната. „БСП се намира в шизофреничното разкрачване между социалдемократически идеи и носталгията по социализма“, заяви проф. Димитър Иванов.

Янаки Стоилов, ако имаше потенциал, досега да се е изявил, но той няма и покровител като агента Гоце, репликира по-късно по темата Пламен Николов, парламентарен секретар в кабинета Виденов.

afera.bg

«