« Върни се назад Публикувано на 14.09.2022 / 9:38

СЛЕД КАТО ПОБЕДИХА ПУТИН ГЛОБАЛИСТИТЕ УВЕРЕНО КРАЧАТ В УСПЕШНИЯ СИ ЖИВОТ

Вчера беше богат на събития ден по разписанието на глобализма. След като победиха Русия, те уверено крачат в успешния си живот.

При откриването на поредната сесия на ООН, Гутиереш каза, че светът бил в много голяма опасност. Съгласна съм! По-голяма опасност за глобалисткия свят не е имало. Опасност да не могат повече да си управляват целия свят като бащиния определено има. След като не дадоха виза на Лавров за Вашингтон, Русия внесе искане в ООН за наказание на САЩ, които не изпълняват задължението си да предоставят свободен достъп на всички държави до форума. За пореден път се показа, че ООН е инструмент на Дълбоката Държава и нищо друго. Засега липсва друга форма на световна организация на държавите, но ще се създаде. За пореден път Русия поиска преместване на главната квартира на ООН от САЩ в друга държава.

Вчера в офиса на Зеленски и с участието на бившия секретар на НАТО Расмусен беше публикуван план за обезпечаване на Украйна. Този план много прилича на предговор на мирен договор с Русия, какъвто явно вече обсъждат западните участници, убедени, че ще успеят да бутнат Путин и да победят Русия във война. Нямам други обяснение за появата на този документ, включително пропагандния му характер. Той ни касае пряко, защото България е посочена в него като гарант за безопасността на Украйна в Черно море. Според него ние ще трябва да сключим договор с Украйна, който ни задължава да не отхвърляме санкциите срещу Русия докато не се възстанови Украйна, включително териториално. Освен това той ще ни задължи да пазим интересите на Украйна по всички начини.

Основни гаратни за бъдещето и сигурността на Украйна са страните от НАТО. Като Турция е посочена в главната роля. Очевидно е желанието да се скъса връзката Русия – Турция, а ако може да накарат Турция да воюва с Русия, най-добре. Догодина ще има избори в Турция, ако все още са така нещата, предвиждам много тежък Майдан и инсталиране на турски Кирил Петков.

Този документ, подчертавам, е изцяло украинска инициатива официално и засега не е коментиран в нито една западна столица. Главно условие в него за бъдещето на Украйна е членство в НАТО, а икономическото възстановяване, евентуалното такова, ляга изцяло върху западните държави, главно Г-7.

Този документ накара снощи Медведев отново да реагира, сега той се явява нещо като неофициален говорител на Путин. В Телеграм Медведев предупреди, че този документ е директна покана към Трета световна война (според мен все още Втора световна, както съм обяснявала) и предупреди Запада, че ако приеме това нещо, ще бъде ударен военно тежко от Русия.

Мария Захарова има изказване по документа, че с изключение членството на Украйна в НАТО, всички искания на Зеленски от Запада, се изпълняват и в момента. Тоест, Украйна вече е гарантирана.

Друго събитие вчера беше разговорът на Шолц с Путин продължил час и половина. Версиите на Германия и Русия за темите значително се разминават. Немската версия оповестява, че Шолц е искал гаранции за извадените от Азовстал по законите на международното хуманитарно право. Не могат да ги назоват военнопленници, защото Украйна не е обявила война на Русия.

Както е добре известно, а от снощи на моята стена и конкретно доказано, Германия е участник в тази война като бенефициент. Тоест, Германия е пълният губещ от войната в Украйна. И като пишат тук разни какво правели немските служби, ако е така, нека да разгледат какво правят всички служби на подчинените на ДД държави. Нищо не правят.

Още нещо важно.

Байдън казал, че не може да нарече военните успехи на Украйна прелом във войната. Путинист ли стана, що ли?

Нашите хардлайнери вече я обявиха за прелом, Байдън не чете ли Дайнов, Василев, Янакиев и Тагарев?

Във всяка война има преломни моменти.

Сега наблюдаваме издържливостта на всички страни в световните процеси. Отново ще кажа, емоционалното възприемане дава грешна преценка. Аз много внимателно ще остана на позицията си, докато тече разкъсващото обвинение вътре в Русия и в България по адрес на Путин.

Имам и представа какво става и идеи какво ще се случи, но ще си ги запазя засега за себе си.

Защото поне в момента нямам излишна енергия да споря с единомишленици и да доказвам азбучни истини на тези, с които сме призвани да бъдем съюзници.

Всичко само ще си покаже.

Анастасия Гешева

«