« Върни се назад Публикувано на 10.02.2014 / 13:55

СЛЕД КАТО БЕ НАБУТАН В ТИГАНА КАТО ПЪРЖЕНА ЦАЦА, ЦАЦАРОВ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ОБЯСНИ СВЪРШИ ЛИ УСЛУГА НА ЦВЕТАНОВ, УРЕЖДАЙКИ АСЯ ПЕТРОВА ЗА ЗАМ-ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

 

Друсат се пластовете зад кулисите, ах, как се друсат! След гротескния избор на Делян Пеевски да изрече уж нещо сериозно пред откровено жълтакав сайт, като този на Недялко Недялков, на практика в тигана зацвърча главният прокурор Сотир Цацаров. И то след режисирана медийна врътка, звънтяща с драматургията си от петстотин километра. От „изповедта“ на Делян Пеевски станаха ясни две неща – че Цацаров е бил „на килимчето“ пред Цветанов, който му е поискал услуга за прокурор Ася Петрова, и че впоследствие въпросната Ася Петрова се събуди като … заместник главен прокурор.

В кабинета си на вътрешен министър Цветан Цветанов поискал три неща от Цацаров, според Делян Пеевски.

Първо, да бъде назначена Ася Петрова като зам-главен прокурор. Второ – да не бъде назначен Борислав Сарафов като зам-главен прокурор. И трето – съдия Румяна Ченалова да си останела съдия по делото „октопод“, а Цацаров да покриел разследване срещу нея от Македония.

По разказа на Делян Пеевски, Цацаров възроптал остро единствено срещу третото искане на Цветанов. За първите две искания на Цветанов, Пеевски е пестелив по отношението на поведението на Цацаров, освен че „му станало неприятно“. То и на Пилат Понтийски не му е било приятно, ама нейсе!

След последвалото назначаване на Ася Петрова като заместник главен прокурор, на практика думите на Пеевски свидетелстват, че главният прокурор Сотир Цацаров е изпълнил искането на Цветан Цветанов.

До този момент официално Цацаров винаги е твърдял, че Ася Петрова е назначена като заместник главен прокурор, заради работата си и професионалните си качества, и не е получавал натиск заради нейната особа.

Сега Цацаров е притиснат до стената – или трябва публично да признае, че е изпълнил искането на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов да сложи като свой заместник Ася Петрова, с което тотално ще се дискредитира, или да опровергае изнесеното от Пеевски.

Запази ли мълчание, това ще породи допълнителни съмнения за това как всъщност се кадрува в правосъдната система. И как пред вътрешния министър и Цацаров, и Делян Пеевски са се дупили като мишоци.

Самият Пеевски признава, че изпълнявал медийните поръчки на Цветанов да затулва медийно бандити, които спонсорирали ГЕРБ.

Проговаря едва сега. И то пред сайтче, което се ползва с жълтакава „слава“, което си е традиционна форма на „активно мероприятие“.

Впрочем, това, което изнася Делян Пеевски нито е новина, нито е сензация, нито е нещо ново под информационното слънце. Онези, които не лижеха задника на ГЕРБ, Борисов и Цветанов четири години, писаха това, за което говори сега Пеевски в прав текст и без цензура.

Друсат се пластовете зад кулисите, ах, как се друсат!

Поживьом, увидим.

Afera.bg

 

 

 

«