« Върни се назад Публикувано на 18.03.2014 / 14:57

СЛЕД ГРЪМВАНЕТО НА КОКАИНОВИЯ КАНАЛ „ПАРИЖ – ДАКАР”, БРЕНДО ПУСНАТ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ

 

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест сочения за кокаинов крал №1 Евелин Банев-Брендо. Магистратите се мотивираха, че разследването срещу Банев се е забавило в много дълъг период от време и няма опасност той да се укрие. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

АФЕРА вече разкри, че покрай разбития кокаинов канал, свързан с ралито „Париж- Дакар” и ровенето около близкия до Бойко Борисов общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, първоначалната информация за разбития канал за кокаин от българските и френски служби, е дошла от К. с прозвището М. от Хасково /б.р. – АФЕРА умишлено спестява пълното име и прякора на лицето/, който е човек на Евелин Банев – Брендо. Човекът, който прави връзката по канала и зарежда кокаина от Боливия и Венецуела е И.Т. с прякор У. Той в момента се намира в Дубай. Парите, според брилянтни източници от чужди служби на АФЕРА, са преминавали през Общинска банка и именно поради тази причина българските полицаи ровят там и фокусират прожекторите върху Орлин Алексиев.

АФЕРА разкри още и че по времето на ареста си в Италия Брендо е бил готов да говори за Борисов, Цветанов и Флоров:

„АФЕРА публикува и припомни скандална информация, която публикувахме точно преди година, свързана с Евелин Банев – Брендо и водеща следи към ударения кокаинов канал преди дни: „ИТАЛИАНСКИТЕ КАРАБИНЕРИ ОТКАЗВАТ ВСЯКАКВА ВЯРА НА ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ПО СЛУЧАЯ „БРЕНДО”. ТЪРСЯТ ИНФО ИЗВЪН ОФИЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ И МВР, ЗА ДА ОПАЗЯТ ЖИВОТА МУ”. Като „десерт” ще добавим, че още по времето, в което лежи в Италия Евелин Банев – Брендо е бил готов да проговори за ролята на Цветан Цветанов и Бойко Борисов в „нарко – сагата”. Това твърдят брилянтните международни източници на АФЕРА.

Още тогава главният прокурор Сотир Цацаров е бил известен. За Италия е трябвало да замине българин, свързан със спецслужбите, но не официално действащ, работил обаче и издъно наясно с делата на Брендо. Преценило се е обаче, че ако пред него проговори Евелин Банев, това няма да има доказателствена стойност.

За намерението на Брендо да говори за Цветанов и Борисов е бил наясно и шефа на италианските карабинери, който е известил и главния прокурор.

Дали впоследствие е работено по тази писта не само в Италия, а и на родна почва, след като Брендо е на българска територия, тепърва ще става ясно.”

Днес Брендо бе пуснат под домашен арест.

Afera.bg

 

«