« Върни се назад Публикувано на 20.11.2023 / 9:19

СЛЕД ВОЙНА С АСЕН ВАСИЛЕВ, ЛОРЕР НАПУСНА „ЧАТАЛДЖА“. ВИЖТЕ КЪДЕ СЕ НАСТАНИ

От близо 6 месеца е публична тайна, че след грандиозен скандал с Асен Василев, зам.-шефът на Комисията по външна политика към НС Даниел Лорер е напуснал сградата на „Чаталджа” №3. Нека припомним, че въпросния имот минава за нещо като неофициален офис на „Продължаваме Промяната” още от създаването на формацията.

Към днешна дата там продължава да живее настоящият финансов министър Асен Василев, а цената на имота според експерти надхвърля 4 милиона лева.

Източници на MEDIAMALL разкриха, че след като Лорер и Василев развалят „калимерата” помежду си, Лорер напуска „Чаталджа” и в момента живее в къща на ул. „Чехов” №13. Любопитно е кой плаща наема за тази къща, която депутатът от „Промяната” обитава заедно с жена си Виолета и двете им деца. Да припомним още, че Виолета и Даниел Лорер имат и трето дете, което обаче от години живее и учи в чужбина.

Апетитите на Даниел Лорер към община „Оборище” датират още от времето на скандалния кмет Васил Цолов. Тук трябва да споменем, че името на Цолов нашумя навремето покрай няколко висящи дела в съда за раздадени неправомерно общински жилища. Тогава негова дясна ръка беше настоящият депутат от ПП-ДБ Настимир Ананиев, който днес се изявява като острие на Кирил Петков и Асен Василев в парламента.

Именно Ананиев и Цолов уреждат Лорер с етаж от ул. „Чаталджа” №3. Преди половин година обаче, когато между него и Василев настъпва разрив, Лорер напуска въпросния адрес и се оплаква пред фризьорката на жена си, че много харесвал квартала, но трябвало да се премести. Интересно е, че самият Лорер също поддържа безупречния си външен вид и редовно се подстригва в студиото на фризьорката Миряна „Късо и Дълго”, намиращо се само на 30 метра от „Чаталджа” №3.

Всъщност основен агент, отговарящ за недвижимите имоти на лидерите на „Промяната”, е бившата неуспяла оперна певица и настояща ПР-ка на Кирил Петков, Евелина Кузмова. Същата се стреми да стои в сянка, като обаче реално е заела доскорошното място на Лена Бориславова. Евелина Кузмова е съпруга на небезизвестния бивш главен редактор на списание “Playboy” и екскадър на БНТ Георги Кузмов. Още по-любопитен пък е фактът, че след последните местни избори именно Кузмов стана кмет на район „Оборище” в София, издигнат от ПП.

MEDIAMALL тепърва предстои да осветли куп далавери, свързани с лицето Георги Кузмов и схемите му с имоти в район „Оборище”. Също така много скоро читателите ни ще узнаят и защо в последно време Кирил Петков често звъни на ексклузивен адрес в центъра на София. Става дума за луксозна стара къща на бул. „Руски” 12. Триетажният имот е добре скрит във вътрешния двор на каре само на метри от старата сграда на Народното събрание. Имотът е собственост на отдавна живеещия във Виена брат на покойния шеф на БАН Стефан Воденичаров – Веселин Воденичаров.

Последният наскоро се е похвалил пред свои познати, че има договор за наем на къщата си с ексклузивен български политик, чието име обаче е решил засега да запази в тайна.

www.mediamall.info

«