« Върни се назад Публикувано на 22.08.2014 / 21:39

Следващия път Б.Б. може да назначи за областен Жеко Лимона. В сравнение с „Потния“ доказан мъжкар като Ицо Ламята е за предпочитане.

Стоян Пасев Ицо Ламята не е капо от назначенията на кабинета „Близнашки“. Портних пита Б.Б. каква линия да държи с „Потния“. Ицо Ламята, известен варненски бизнесмен и близък приятел и съратник на покойния Стоил Славов-Телето, не е капо от назначенията на кабинета „Близнашки“. Вече писахме, че новият областен управител, Стоян Пасев, добре познава Красимир Маринов, бизнесмен, партньор и приятел с Ламята, бивш общински съветник, по-известен като настоящ тъст на кмета на Варна Иван Портних. Осведомени твърдят, че всъщност Ицо Ламята се познава по-отблизо с Пасев, отколкото Кр. Маринов.

В четвъртък в Община Варна Стоян Пасев тежко се изложи по време на поредната самовлюбена изява на Георги Близнашки в качеството му на служебен премиер. Фоторепортерите го изловиха как се попипва под ризката като пощелив селски ерген на мегдана. Потен, та потен. Лошо. Вече му викат „Потния“. Иван Портних питал, научаваме, Бойко Борисов каква линия да държи с областния управител. Снизходително-пренебрежителното отношение на фиксиралия се в светлейшата си особа министър-председател за малко към „Потния“ не убягна от вниманието на независимите наблюдатели.
Очевидно Близнашки иска да внуши, че Борисов го е вкарал в час – „Портних е важен. Пасев е съпътстваща програма.“. Наглите софета се подиграват с Варна и варненци. Чували сме местни политици да се кълнат, че „Варна е най-голяма. Варненци са важните.“. Е, и? Защо си налягат парцалите след поредната гавра с града? Защо? Следващия път Б.Б. може да назначи за областен Жеко Лимона. Или Киреча… Или Рисувания. В сравнение с „Потния“ доказан мъжкар като Ицо Ламята е за предпочитане. Ама Бойко Борисов го е шубе да не лъснат СИКаджийските обвързаности.

www.bgsniper.com
Бележка на АФЕРА: Като стана дума за СИКаджийските обвързаности, имахме честта и късмета почти веднага след убийството на Данчо Марков, който бе взривен в асансьор във Варна на 21 ноември 1996 г., да присъстваме на „ръкополагането” на Ицо Ламята от Стоил Славов в бара на Шведския, който бе затворен за чужди погледи. Тогава дълго си говорихме, Бог да прости, със Стоил.
По това време сега танцуващият, качен Горе на черешата, понастоящем  варненски ГЕРБ кмет Иван Портних, даже още не бе станал келнер в Шведския. А Бо/й/ко Борисов не го пускаха на такива „вип” СИК сбирки. Но „Скритата му лимонка” е била отглеждана още от тогава от генералите, любители на Стамболов.
Та, безспорно, Ицо Ламята е мъж отвсякъде, за разлика от дребното тарикатче „Потния” областен управител.
Бо/й/ко можеше да заложи наистина на пичовете, а не на крадливите ахмаци, но когато човек не е чел дори и „Винету”, лозето му никога не го копаят юнаците, а БЛИЗнашки близачи, дето изобщо не знаят къде се намират, когато ги връткат по сикаджийски на караминьол.
„Потния” го взимаме от АФЕРА на личен отчет. Да се готвят покрай него Румен Петков, Джиков, Качения Горе на черешата Портних, а Краси Маринов – тъста да влезе в Църквата да се помоли заедно с Ицо Ламята.
Помага.

 

«