« Върни се назад Публикувано на 13.06.2022 / 16:14

СЛАВИ, НЯМАТ СРАМ! НА ТВОЕ МЯСТО БИХ ПОПИТАЛ САМО ЕДНО СТАРИЯ ТИ ПРИЯТЕЛ РУМЕН РАДЕВ: ЩЕ ОТЕГЛИ ЛИ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО, ОСТАВАЩО НА ВЛАСТ С КУПЕНИ С КУФАРИ С ПАРИ ДЕПУТАТИ?!

През 2014-15 такива пресконференции от „разочаровани“ от лидера си и от ББЦ продажници гледахме няколко месеца сутрин и вечер по телевизията. Сега на Слави му е за първи път, няма и да е за последен. Еее-ех.

Драги, Слави, никой не дойде при теб и при мен в политиката, защото много ни харесва, уважава или защото иска да бъде в опозиция. Идват само за постове, за власт, облаги и за пари. А после бягат от алчност и страх.

Това е тъжната и срамна истина, която научаваме по трудния начин. Аз си останах в опозиция и запазих честа си. Друг начин няма и с това си обяснявам твоето нежелание, Слави, да поемеш отговорността за властта миналото лято. Ако беше го направил, още щяха да те обичат. А после да те гонят с камъни, за да те сменят с някой усмихнат наркоман и дебил без биография като нашия приятел „Кирчо – Пробиотик“, както си го записал в мобифона си. Който им обещава „нулева толеранЦия към корупцията“, а после куролира секретарката си и си купува чужди депутати като в Женския пазар, за да остане на власт.

На твое място бих попитал само едно стария ти приятел Румен Радев: Като президент ще оттегли ли доверието си към едно правителство, оставащо на власт с купени с куфари с пари депутати?

Ето защо мажоритарните избори са пълна фикция. Народът гласува за личности като теб и мен, а ние вкарваме в парламента анонимни магарета, които после за пари и постове предават избирателите и партиите си.

Сам самичък в бях в тази битка през 2014 година, а ти веселяшки ме обругаваше със скечове всяка вечер по нашата телевизия БТВ, която заедно създадохме. Тъжно ми е за теб и за наивните български избиратели, които вярват, че доброто и чудото в политиката е възможно.

Учуден съм безкрайно от поведението на професор Николай Радулов, който напусна с последните отцепници ББЦ, а сега си тръгва с първите от ИТН. Явно един път падне ли им пердето в парламента, после вече нямат срам.

Нямат срам. Нямат срам нито от годините си, нито от децата си, нито от съвестта си.

Николай Бареков

«