« Върни се назад Публикувано на 01.04.2011 / 21:40

Слави и Редколегията: Изходът е в повече граждански натиск!

 

Слави Трифонов обсъди с Редколегията въпроса кой от медиите обръща внимание на някои от случващите се неща в държавата:
– изказаното от премиера, че няма да ударят нито един шамар на похитителя от Кортен, което изказване звучи като изказване на мутра
– "изядените" шамари от хората в Кърджали, които с нищо не го бяха заслужили или предизвикали
– подаващите се до кръста хора от колите на НСО, при това с пистолет, като в мутренска организация
– случаят с кола на НСО, при който шофьор на блъсната кола беше обвинен, че не е реагирал за 3 секунди.
"Кой обръща внимание на тези неща? Това са важните неща.", попита Слави. "Това са важните неща, защото това са гражданските права, за които в момента никой не говори“, добави Иво Сиромахов.
На въпрос на шоумена това не се ли забелязва от медиите, Сиромахов отговори, че не може да отговори за тях, но от хората очевидно вече се забелязва. "Вече втора седмица има граждански протести, които не са организирани от никоя партия. Хората вече излизат и се опитват да кажат, че този начин на живот не им харесва. Те не са съгласни да играят тази игра. Те искат други правила. Те искат нещата да са честни, да са открити. По този начин, тези хора в един момент ще станат критична маса и те ще определят политиката в бъдеще." На предположението на Слави, че тази критична маса, вероятно ще бъде използвана от поредната политическа партия, Иво Сиромахов отговори: "Мисля, че няма да е така, защото в хората вече има погнуса от политическите партии, тъй като те са лъгани вече много пъти. И като виждат, че пак едни и същи хора ще излязат на избори… Изходът е в повече граждански натиск. Аз мисля, че това е един лост, който досега в България не е използван. Говоря, за този начин, по който хората започват да се самоорганизират, сега може би е още много плахо, но това нещо ми се струва, че ще расте.", заяви сценаристът.

afera.bg«