« Върни се назад Публикувано на 05.09.2022 / 12:09

СЛАВЕЩИЯТ СЕ КАТО ТЕЖЪК ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОРТЮНИСТ И БЕЗОБРАЗЕН КАРИЕРИСТ МИНКО АНГЕЛОВ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПОЕ ВЛАСТТА В ХАСКОВО, БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУМЕН РАДЕВ. ПОМАГА НА ЕКС ФОЛК ПЕВИЦА ДА ПРАВИ САЙТ, БЕЗДАРНО КОПИРАН ОТ САЙТА „АФЕРА“!

Новият-стар областен управител на Хасково Минко Ангелов за трети пореден път пое властта в града.

Славещият се като тежък политически опортюнист и безобразен кариерист, Ангелов успя отново да се намести в стола на областния управител, след като на 2-ри август след указ на президента Румен Радев той бе назначен от служебния премиер Гълъб Донев на мястото на бившия областен управител Катя Панева от ДСБ.

Името на Ангелов отдавна е скандално известно в Хасково, след като той заемаше въпросния пост два пъти по-рано, като първият път това се случи през 2017 г. по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков. Ангелов беше областен управител и по време на служебното правителство на Стефан Янев в периода май 2021 г. до януари 2022 г.

“Минко – областният” отдавна е обект на подигравки покрай политическите си полети от партия в партия.

През 2014 г. той първо бе областен координатор на АБВ, откъдето напусна след скандал с подреждането на депутатските листи и недопускането от него на местни хора в тях.

Преди това пък същият се изживяваше като съветник по инфраструктурните въпроси на министъра на МРРБ в правителството на Симеон Сакскобурготски, Валентин Церовски.

По време на управлението на ГЕРБ пък през 2012 – 2014 г. Ангелов бе зам. кмет на Община Хасково, който отговаряше за европейските проекти. Още в онези години името му започна да се свързва с корупция и скандални назначения, които по твърдението на местни хора са ставали единствено срещу солидни суми пари в брой. Нещо повече. Едва заел за пореден път поста в началото на месец август тази година, първите действия на Минко Ангелов са били свързани с това да назначи свои хора из всички регионални служби, като особено внимание новият областен управител обърнал върху задачата да назначи свои капии в регионалната структура на Агенция “Митници”.

Името на Ангелов вече е пословично в града покрай купища корупционни афери и скандали с бизнеса. Свидетели твърдят, че Минко Ангелов е прибрал около 200 хил. лева от Христо Ковачки, за да спре през РИОСВ затварянето на ТЕЦ-а му в град Гълъбово по време на предишния служебен кабинет.

Изключително скандален факт е свързан и с личното поведението на Минко Ангелов, който въртял схемите си с името на служебния премиер Гълъб Донев и президента Румен Радев в уста. Той не спирал да се хвали, колко близък бил с двамата и как нямало кой да го пипне в Хасково, докато на власт е служебното правителство на Донев. Нещо повече, той обичал показва публично СМС-те си с президента Румен Радев с цел да онагледи близостта с него.

Може би най-големият скандал с участието на новия – стар областен управител на Хасково обаче е случая, когато  той изготви списък с 16 имена, с които трябваше да бъдат заменени тогавашните ръководители на държавни структури. Въпросният списък изтече в публичното пространство, а за автентичността му тогава гарантира освободената днес от директорския пост на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова. Тя бе уволнена, въпреки че получи назначението след конкурс миналата година и е сред най-опитните експерти в сферата на екологията на национално ниво.

В заповедта ѝ за освобождаване тогава Минко Ангелов бе написал: „По усмотрение на ръководството“.

Вие сами преценете, колко пари е прибрал Ангелов за всяка една от 16-те позиции на които е поставил свои хора.

П.П. Преди няколко месеца в Хасково се пръква сайт „Хасковска Афера“, който буквално копира визията на сайта АФЕРА. Проверка на АФЕРА показа, че сайта се списва от Добромира Тодорова – бивша фолк певица от група “Пантерите”, която никога не е била журналист, а и очевидно няма и как да бъде. Според брилянтни източници на АФЕРА за направата на това жалко копие на сайта АФЕРА е спомогнал и областния управител на Хасково Минко Ангелов.

Като пръскате пари /не/знайно откъде обаче, напънете си мозъка и си направете автентичен сайт, а не копирайте бездарно сайта АФЕРА, защото може и да се срещнем в съда.

Андрей Червенков

 

«