Публикувано на 28.06.2022 / 18:42

СКЪПА КОРНЕЛИЯ, В ИМЕТО НА [email protected]НАТА ИСТИНА ЩО НЕ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ГИ ОПЛЕСКАЛА И ПОСЛЕ С ГЛИГИ ДА ЗАПАШЕТЕ ПО ЕДИН ПАТРОНДАШ И ДА ОТИДЕТЕ ДА РАЗСМИВАТЕ РУСНАЦИТЕ? НИЙ ТУКА ЩЕ ПРЕЖИВЕЙМ И БЕЗ ТЕБЕ!

Позиция на бившето ръководство на ВМЗ „Сопот“, публикувана без редакторска намеса:

Във връзка с проведената пресконференция на министъра на икономиката и индустрията относно износът на оръжие за Украйна от Корнелия Нинова заявяваме, че бяха направени редица манипулации.

На първо място, единственият орган, който решава, за коя дестинация и какви стоки, свързани с отбранителната индустрия да бъдат изнасяни, e Междуведомствената комисия по експортен контрол, на който принципал е министър Корнелия Нинова.

Наистина „ВМЗ“ имаше сключен договор с крайна дестинация Афганистан, който в последствие клиентът поиска да бъде пренасочен за Украйна. Договорът обаче е от 2021 г. и до началото на 2022 г. е изпълняван за там. Искането за пренасочване на изделията за Украйна дойде във ВМЗ на 28 януари 2022 г. Същото ясно се вижда от документа, който министър Нинова представи на медиите днес. Така че тук е първата голяма манипулация направена от Корнелия Нинова – Украйна се появява като дестинация, когато тя е министър, а не по времето на Служебното правителство.

След полученото искане във ВМЗ, изпратихме цялата документация към Министерството на икономиката и индустрията, което в този момент се ръководеше от министър Корнелия Нинова, тъй като само те могат да се произнесат по него. Устно ни бе наредено дестинацията да бъде заменена с друга държава „без да се споменава Украйна“. За да запазим все пак конфиденциалност няма да споменем за коя държава продукцията отпътува, но това се случи изключително бързо и с разрешението на Комисията, оглавявана от Корнелия Нинова. С други думи – разрешеното за този износ е направено редовното правителството, в което тя участва като вицепремиер.

Като хора работещи от години в този сектор, считаме, че е изключително вредно да се изнася подобна информация, камо ли от ресорен министър. Тъй като обаче тя го направи, но спести цялата истина на обществото с цел нашето злепоставяне, сме длъжни да изчистим всички факти. За да не изглежда ситуацията като дума срещу дума, може всичко да бъде доказано много лесно – ако думите на министър Нинова са истина, нека публикува отказът на Междуведомствената комисия, който твърди, че се е разпоредила да бъде направен. Ние знаем, че такъв няма, напротив цялата продукция замина за друга държава, въпреки че има ясна документална следа, че крайната дестинация всъщност е Украйна. Всичко това се случи по времето, в което министър бе Корнелия Нинова.

Припомняме, че публично министър Нинова нееднократно е заявявала, че нашето освобождаване от ВМЗ е заради „лоши финансови резултати“. Това само по себе си също е лъжа, за която вече има заведени дела срещу нея, но днешната разказана история пред националните медии надминава всички представи на здравия разум.

В заключение бихме искали да се обърнем към Корнелия Нинова и да заявим, че ние сме професионалисти и не сме обвързани с никоя партия. Единствената ни цел е била предприятието да работи, хората да получават заплатите си редовно и да продължим модернизацията му. Впрочем, последните месеци, в които обемите на нови поръчки са огромни, можеше да се постигне много повече за дружеството, ако политическото ръководство на Министерството на икономиката и индустрията не се интересуваше повече от фирмени интереси на отделни частни субекти, а не тези на държавата. Нещо повече, за ВМЗ като търговско дружество дори би било по-добре да изнася директно за Украйна, а не както в момента го правят и оставят десетки милиони за частни компании и посредници от други държави. Именно обаче защото ВМЗ е държавно дружество крайната дума има неговият принципал в лицето на Министерството на икономиката и индустрията и никое ръководство на завода не може да взима еднолично подобни решения.

С уважение,

Никола Стоянов и Иван Гецов

Госпожо Нинова, скъпа Корнелия,

Аз съм един от последните, които ще защитават президента, който ТИ ни натресе, а и нямам никакво намерение да го правя, но все пак, в името на 6 i б @ н а т а истина, що не признаеш, че си ги оплескала и после да се чуеш с Глиги, па да препашете по един патрондаш с халосни патрони и по един шанцов инструмент и да отидете двамата да разсмивате руснаците в Киев или в Одеса, или в което там страндажанско село се крие оня ситният боец, докато ни разказва в статуси без картинки как спасява украинска пералня след украинска пералня от ръцете на злите рашки?

Ний тука ше преживейм и без тебе, обещавам ти.

Иван Иванов

Коментари 12 за
“СКЪПА КОРНЕЛИЯ, В ИМЕТО НА [email protected]НАТА ИСТИНА ЩО НЕ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ГИ ОПЛЕСКАЛА И ПОСЛЕ С ГЛИГИ ДА ЗАПАШЕТЕ ПО ЕДИН ПАТРОНДАШ И ДА ОТИДЕТЕ ДА РАЗСМИВАТЕ РУСНАЦИТЕ? НИЙ ТУКА ЩЕ ПРЕЖИВЕЙМ И БЕЗ ТЕБЕ!”

 1. ….ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА
  БЪЛГАРИЯ КАТЕГОРИЧНО
  И БЕЗСПОРНО
  Е НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА
  ПО ДОСТАВКИ НА ОРЪЖИЕ
  И НАРКОТИЦИ – МЕТААМФЕТАМИНИ
  ЗА УСРАИНСКАТА ФАШИСТКА ХУНТА…,
  КАТО ИЗПРЕВАРИ ДОРИ САЩ
  И СЕГА САЩ СА НА ВТОРО МЯСТО…
  …ПРИ ТОВА БЪЛГАРИЯ Е ГЛАВНИЯ
  ОСНОВЕН ДОСТАВЧИК
  НА НАЙ – ВАЖНИТЕ И ИЗПОЛЗВАНИ
  ОТ УКРОФАШИСТИТЕ МУНИЦИИ
  И ОРЪЖИЯ ЗА УБИЙСТВА
  НА РУСКИ ДЕЦА, ЖЕНИ И МЪЖЕ –
  – СНАРЯДИ ЗА ОРЪДИЯ И ТАНКОВЕ,
  МИНИ, РАКЕТИ „ГРАД“, НУРС,
  ГРАНАТИ И ПАТРОНИ,
  БЯЛ ФОСФОР…,
  …БРОНЕТРАНСПОРТЬОРИ,
  ТАНКОВЕ, ГАУБИЦИ,
  ТЕЖКИ МИНОХВЪРГАЧКИ,
  РПГ, ЩУРМОВИ САМОЛЕТИ – СУ – 25
  И ИЗТРЕБИТЕЛИ – МИГ – 29,
  ЗЕНИТНО РАКЕТНИ
  КОМПЛЕКСИ – С – 300,
  ОПТИКА, УРЕДИ ЗА НОЩНО ВИЖДАНЕ,
  СНАЙПЕРИ, КАРТЕЧНИЦИ, АВТОМАТИ.
  …И ВСИЧКО ТОВА
  БЛАГОДАРЕНИЕ
  И С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ
  НА ГОСПОЖА КОРНЕЛИЯ НИНОВА…
  …СХЕМИТЕ И ВРЪТКИТЕ
  ЗА ТИЯ ДОСТАВКИ НА ОРЪЖИЕ
  ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА УСРАИНА
  СА ОБЩОИЗВЕСТНИ
  И НА ДЕЦАТА В ШЕСТИ КЛАС…
  …ВЕЧЕ НАВСЯКЪДЕ В СВЕТА
  РАЗБРАХА И ЗНАЯТ
  ПО КАКВИ СХЕМИ
  БЪЛГАРИЯ НЕЗАКОННО
  И ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН
  И ЧРЕЗ ИЗМАМА
  ДОСТАВЯ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА
  ОРЪЖИЯ ЗА УСРАИНА…,
  …КАТО ОФОРМЯ
  ФОРМАЛЕН ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ
  УЖ ФОРМАЛНО ЗА ПОЛША, ЛИТВА,
  ЧЕХИЯ, СЛОВАКИЯ, РУМЪНИЯ,
  АФГАНИСТАН…,
  …А РЕАЛНО ОРЪЖИЕТО
  СЕ ДОСТАВЯ ДИРЕКТНО НА УСРАИНА
  ЧРЕЗ УЖ ФОРМАЛНО
  ЧАСТНИ ФИРМИ ПОСРЕДНИЦИ,
  А РЕАЛНО ФИРМИ
  НА ЦРУ НА САЩ
  И АРМИЯТА НА САЩ…
  …НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА
  ВЕЧЕ НАРИЧАТ
  ГОСПОЖА КОРНЕЛИЯ НИНОВА –
  – „ГОСПОЖА СМЪРТ“
  И „ОРЪЖЕЙНАТА КРАЛИЦА
  НА ОСРАИНА“…

 2. МОЛБА

  към господата-другари от ул.“Позитано“20

  от един все още неваксиниран хей

  Господа-другари,

  в името на плурализма и заради душата на Призрака, който броди из Европа (не става въпрос за др. С. Станишев !), искрено ви моля да ми подарите косъм от пи4ката на вашата другарка Кури Н. , след линчуването и.
  С подареният от вас косъм ще изработя сувенир, символизиращ миролюбиватаполитика на правителството на Четворната коалиция, ръководена от др. Кир4у Простото.
  Сувенирът ще представлява български патрон за „калашнк“, подарен ми от др. Глиги, омотан с косъма от пи4ката на др. Кури.
  По този начин искам да докажа чистотата и невинността на възгледите на др.Кури, която нищо не е знаела за износа на българско оръжие за братска Окрайна, т.е. за района между Беларус, Молдавия, Черно и азоско море от Югозападна Русия.
  Да живее др. Кури!
  Да живеят дружбата между народите, френската любов, Бузлуджанската летяща чиния и др. Гуглен@ Кирчова!
  P.S. Господа-другари, ако свалите др. Кури преди купона на вр. Бузлуджа, кой ще пече кебапчетата там, на върха?

 3. КурНело, защо лигитимираш простащините на про100?!?
  Даваш ли си сметка, че загробват и БСП.? Не че ме е еня за нея?!?

  За ма… те на сина ти ли те държат?!?
  Защо стоиш в правителство, което не провежда, тъкмо обратно, вашата политика!?!?

 4. бе се пе гласоподаватели и симпатизанти са дебили и пак ще я изберат

 5. Май тук сте забравили колко нагло, вредно и подло човече е Радев? И че той е главният виновник за сегашната катастрофа?
  Той ни натресе тая сган.
  И всички партии трябва да се обединят и в новото НС да го импийчнат.

 6. Редовите членове на БСП е крайно време да разберат, че другарката Нинова вече не е председател, а проблем за партията им. Просто е – миналото й, сегашните й действия и къде е сина и.

 7. Интересен коментар. И безкрайно неадекватен на Ниновото поведение. От както президента уволни Калоян Методиев, тя започна бавно, после по – настъпателно, да атакува Радев. Та до сега – нелепо, просташко и недостойно. С какво е ценен за нея Методиев – в личен план, или работен порядък, та застана срещу президента заради него? А враговете сама си ги създаде, и си ги създава всеки ден. Да знае, че редови членове и симпатизанти са отвратени от нея, електоралната подкрепа за БСП е с устойчив тренд надолу.

 8. Корнелия Нинова е нагла лъжкиня!
  Тя беше внедрена в БСП за да съсипе и обезличи БСП !!!
  Корнелия е алчна Властитутка!

  1. Вярно…но лъжкиня е меко казано за краварски агент на дълбоко прикритие. Тази е най-високопоставената партийна курва и най-мръсната измамница, която успя да ликвидира останките на лявото в България. Прави ли на някой впечатление, че всички леви ренегати – станишефци, кирчовци, пловдивския свинар, първановци и прочие продажни помияри, рязко млъкнаха с „критиките“ след като осъзнаха, че дебелата мазна селяндурка е доста по- високопоставена предателка в краварската ранглиста …тя постигна доста повече в разрухата на България и лявата партия отколкото всички тях взети заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *