« Върни се назад Публикувано на 09.01.2014 / 11:33

СКАНДАЛ! ШЕФКАТА НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ДИРЕКЦИЯ В ОБЩИНА – ВАРНА ЛИЛИЯ ХРИСТОВА „ЗАБРАВИЛА” ДА ОТРАЗИ В ДЕКЛАРАЦИЯТА СИ, ЧЕ Е НА РЪКОВОДЕН ПОСТ В ГЕРБ! ПРОТИВ ЗАКОНА НАЗНАЧЕНА ЗА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ!

 

Партия БАСТА алармира за поредната издънка на небеизвестната в морската столица Лилия Христова, която е шеф на образователната дирекция в Община – Варна, назначена от кмета Иван Портних. В сигнала на БАСТА – Варна пише:

БАСТА: Погазен ли е законът при назначаването на шефката на образователната дирекция в община Варна?

Да бъде направена проверка нарушен ли е Законът за държавния служител при назначаването на Лилия Христова за директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Варна поискаха представителите на БАСТА – Варна. Те внесоха днес в деловодството на общината сигнал, адресиран до председателя на ПК “Предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси“ в Общински съвет – Варна, с копие до кмета на общината.

БАСТА настоява да бъде извършена проверка и да бъдат предприети необходимите законови действия във връзка със случая с Христова. Същата е назначена за държавен служител в общината като същевременно е ръководител на организацията на ПП ГЕРБ в район „Приморски“, която е със статут на общинска. Според чл. 7, ал. 2, т.5 от Закона за държавния служител не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което заема ръководна длъжност в политическа партия. Поради това представителите на БАСТА – Варна очакват отговор дали въпросната директорка е назначена за държавен служител в община Варна в нарушение на Закона за държавния служител.”

От свои брилянтни източници пък АФЕРА разкри, че Лилия Христова е „забравила” в декларацията си да декларира, че е на ръководен пост в ГЕРБ – Варна, като председател на партийната организация в Район „Приморски”. Което означава, че е излъгала!

Лилия Христова е прочута в морската столица от години. Срещу нея куп лица подадоха жалби, че са измамени с крупни суми пари, която тя им е взела и така и не е върнала.

Afera.bg

 

«