« Върни се назад Публикувано на 06.03.2014 / 12:42

СКАНДАЛ! СМЕТНАТА ПАЛАТА ПОЛЗВАНА ЗА ПОРЪЧКИ ОТ ГЕРБ. ШЕФ НА КАБИНЕТА НА ЦВЕТАНОВ ДОПЪЛВА ДОКЛАД ЗА ПРОВЕРКА НА МВР

 

„Сметната палата е била използвана за натиск и за поръчки”, заяви от парламентарната трибуна шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев, който внесе нов закон за Сметната палата и той бе разгледан на първо четене в Народното събрание.

Йордан Цонев бе категоричен, че Сметната палата в сегашния й състав е едноличен орган и това я е направило манипулируема. От парламентарната трибуна депутатът от ДПС разказа случай, на който Народното събрание се е натъкнал по казус с одит на МВР.

Йордан Цонев прочете мейл от началника на кабинета на Цветанов като вътрешен министър Десислава Замфирова до Сметната палата, в който се подава изречение, което да бъде включено в одитния доклад за проверката на МВР-то на Цветанов.

„Излиза, че одитираният е казвал на одитиращия какво да напиша в окончателния доклад“, заяви от своя страна Лютви Местан.

Цонев атакува сегашното ръководство на Сметната палата за неефективния му  начин на работа. С новия закон вносителите предлагат изцяло нова организация на работата на институцията. Основното е въвеждане на колективно управление от 9 члена, сред които и председател. Така ще се стигне до избор на ново ръководство.

Afera.bg

«