« Върни се назад Публикувано на 15.08.2014 / 8:47

Скандал! Син на колумбийски терорист – стажант във фондацията на правосъдния министър

Христо ИвановОчевидно експертите около правосъдния министър Христо Иванов ще имат сериозно влияние върху правителството, защото и неговата съдружничка във „ФОРА -фондация за общностно развитие“ Марина Бракалова стана заместник-министър на земеделието. Въпросното сдружение се рекламира като наследник на програмите на Американския червен кръст за България, пише 168 часа.

През 2008 г. неправителствената организация е плащала наема за квартира на Петте кьошета на Федерико Саенс, син на загиналия през 2011 г. бос на Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) Гийермо Леон Саенс по прякор Алфонсо Кано, разкри тогава столичен всекидневник.
Групата се възприема от САЩ и ЕС за терористична организация с марксистко-ленинска идеология. Младият Саенс е с швейцарско гражданство, завършил политическа икономия в Женева, магистър от университета в Лозана по въпросите на глобализацията, социалното регулиране и устойчивото развитие, възпитаник на университета в Сидни.
От 10 септември 2007 г. до януари 2008 г. той работил във фондацията на правосъдния министър ФОРА и отговарял за проучвания и разработване на програми в сферата на агробизнес развитието.
Фондацията на правосъдния министър не останала доволна от работата на колумбиеца и учтиво го помолили да напусне. Оттам твърдят, че не знаят кой е баща му. Интервюто било проведено в Женева от партньорска компания в Швейцария. Тогава Бракалова коментира пред медии, че е шокирана от разкритието, че Саенс е син на колумбийски партизанин. Научила за това от колумбийски журналист, който й се обадил по телефона да я разпитва за работата на Федерико. Разузнавачите в Европа обаче не засекли двамата да развиват дейност или сътрудничество в полза на партизанските отряди на баща си.
Очевидно и министърът на правосъдието Христо Иванов не е знаел какъв човек има в екипа на фондацията.
Afera.bg

 

«