« Върни се назад Публикувано на 06.09.2017 / 9:05

СКАНДАЛ! СИГНАЛ СРЕЩУ ГЕРБ ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ!!!: „ИЛИЯН СТЕФАНОВ УПОТРЕБЯВА НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА, УГОВОРЯТ СЕ УЧЕНИЧКИ ЗА СЕКС ОРГИИ…“

илиян стефановСлед като вчера гръмна скандалната новина с поредния ГЕРБ общински съветник, този път от Созопол: „ГЕРБ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК КРАДЕ ОТ АУДИ S8! СВАЛИХА ПУБЛИКАЦИЯТА! ХОП! ИМА СТАТИЯ ВЪВ „ФЛАГМАН“, ХОП – НЯМА СТАТИЯ!“ и веднага след това статията в сайта „Флагман“ изчезна, очевидно свалена след натиск или комплиментиране, АФЕРА помества шокиращ сигнал, изпратен до областния управител на Бургас, относно същият тоози ГЕРБ общински съветник, като подчертаваме, че сигналът е изпратен ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ!!!, и до този момент няма никаква реакция!

Областният управител Вълчо Чолаков алармира от своя страна Министерството на спорта, но реакция никаква няма и досега.

Ето и сигнала, който е изпратен ДВЕ ГОДИНИ преди сегашния потрес, който освети ГЕРБ общинския съветник Илиян Стефанов да краде от луксозен автомобил:

До Областния управител на гр.Бургас

Уважаеми,господин Чолаков,

Обръщам се към Вас не само като областен управител, но и като човек обичащ спорта и съпричастен към радоста и болката, който той носи на хората, които болеят за неговото развитие. В гр.Бургас Спортното училище има привилегията да бъде едно от 6-те спортни училища в страната,които са пряко подчинени и се финансират от Министерството на спорта.В България те са общо 26,като останалите 20 са общински.Отличното финансиране предполага и отлична организация на работа,дейност и резултати .Така ли е в действителност?

Елементарна справка ще покаже,че това не е така и нашето Спортно училище по резултати се нарежда в края на втората десятка т.е.около 20-то място.За Ваше сведение общинското спортно училище в Сливен е много далеч пред нас,като резултатите са постигнати с ограничени общински средства. От няколко години се наблюдава сериозен отлив от желаещи да кандидастват в Спортно училище заради лошия имидж, който е започнало да придобива .Това е резултата от крайно ниското ниво на учебната и спортно-състезателната дейност.Родителите на деца, с ясно изразени качества за определен спорт,не желаят да ги насочат към училището поради горепосочената причина.Това налага да се приемат деца с много слаби или никакви качества за развитие в спорта,само за да се попълни приема за съответната учебна година.А изпълнения прием гарантира финансирането,което е по 2400 лв.за всяко дете,водещо се като ученик в Спортното училище.При извършване на проверка от съответните контролни органи ще се окаже,че почти 50% от учениците в училището никога не са се явявали на на състезание,а голяма част от останалите,особено от 9,10,11, и 12 кл., отдавна са забравили атмосферата на спортните битки.Тогава основателно възниква въпроса: Как и за какво се харчат парите,които държавата отпуска за развитието на бургаския елитен спорт ?..

Бих искал накратко като бивш съзтезател по борба, като човек и гражданин , да споделя болката си за това, което се случва и което води до лошо възпитание и развитие на децата, занимаващи се със свободна борба. За треньор по свободна борба в спортното училище е назначен Илиян Стефанов ,бивш възпитаник на училището . За голямо съжаление,той се оказа човек крайно безотговорен към професията, която упражнява.Има такива хора и в много други професии в живота, но в тази на педагога, на възпитателя на децата, които са бъдещето на страната ни, смятам, че отговорността е огромна.

Мисля,че г-н Стефанов не осъзнава тази отговорност. Относно дициплината, за която един треньор трябва не само да изисква, а да бъде личен пример, при провеждане на спортно-състезателния процес тя просто отсъства. Ето как се провежда една тренировка, която започва в 16.30ч. .Децата стоят пред залата в очакване на треньора, а той като правило или не идва въобще или закъснява и пристига след 16.45ч.Следва строяване на отбора и провеждане на всякакви безсмислени приказки до 17 ч. започва загрявка до 17. 30. Следва разясняване на техниката ,която ще се наработва до 17.45, започва същинската подготовка и в 18.15ч. състезателите вече са в банята. За всички, познаващи въпросния треньор, не е тайна ,че употребява наркотични вещества.

Аз лично веднъж станах свидетел как, идвайки отново закъснял, изглеждаше в неадекватно състояние със силно зачервени очи, и смеейки се високо ,започна да се боричка с децата по тепиха и тренировката заприлича детска площадка с деца,които си играят, гонейки се и крещейки на висок глас.Изумен попитах един от трениращите също в залата , съзтезател по ММА , дали е възможно треньора да е пиян,а той отговори : Не виждаш ли че е” нагърмян”, т.е. надрусан ,и ако ти го виждаш сега веднъж, аз това съм го виждал стотици пъти! А свидетели на това са нашите деца…и не само свидетели за съжаление. Имало е случай, когато отбора, пътувайки за състезание с микробуса на клуба, по магистралата за гр.Сливен, въпросния треньор да преотстъпва управлението на буса на ученик от 8 клас и на това са станали свидетели родителите на детето, пътуващи в друга кола.

Не искам дори да си помислям за последствията, които биха могли да се случат. На зимния лагер проведен в комплекс” Камчия”, същия този педагог е уговорял ученички от друго спортно училище да правят секс с неговите възпитаници, тъй като по думите му „нямали сефте и те като каки трябвало да ги научат”.Това го разказаха самите деца, след като се върнаха от лагера .Не искам да изпадам в подробности,тъй като темата е много деликатна. Относно финансовите нарушения, за които би могла да се предизвика сериозна проверка, искам да кажа, че за същия зимен лагер от родителите се събраха без никакви насрещни документи по 700 лв. на дете за около двуседмичен престой, което никога преди години не се е случвало.

Възстановителните средства, които по думите на директора на училището се осигуряват от бюджета се раздават на учениците по следния странен начин.От кутия за хранителни добавки в диспенсър с вода от чешмата се разбърква незнайно какъв прах и всички деца пият от една чашка,което е поредното безобразие и липса на елементарна хигиена. Другия назначен треньор, който пък без необходимото образование и квалификация е Георги Христов, също бивш възпитаник на училището.Като бивш състезател на мъжкия клуб по борба беше освободен от Управителния съвет по предложение на треньора, поради липса на каквито и да било резултати.

Този човек, меко казано неграмотен технически в своята област, преподава и обучава съзтезатели. Причината да бъде назначен, по думите на президента на клуба и директора на училището е, че сина му във възрастова група за деца и момчета е шампион на страната.Тук с основание може да попитаме директора на спортното училище : Всеки родител, на който детето е шампион трябва ли да се назначава за треньор? Това е крайно несериозно и неприемливо ,защото този човек не се интересува как се развиват другите деца.Искам само да допълня,че моят син също е възпитаник на училището и е минимум 10 пъти шампион на страната в различните възрастови групи, носител е на медали от международни турнири и европеско първенство, но това не е било повод аз да искам да бъда назначаван като треньор.

Това обстоятелство се опитах да обясня веднъж на г-н Георгиев, директор на училището, а той ми отговори ,че тези неща не го интересуват. Това било работа на клуба, а той каквото трябва осигурявал и помагал и с това разговора приключи.Но г-н Георгиев пропусна да ми каже,че заповед за назначаване на Христов издава той и го е направил в разрез с нормативните документи и длъжностната характеристика за заемане на длъжността,където ясно е записано,че тя се заема само от лица с висше образование по специалността от НСА.В този случай никой дори и клуба, не може да повлияе на Георгиев за подобно назначение.Да не говорим,че той поверява подготовката на учениците си на неквалифициран кадър. Друго странно и необяснимо обстоятелство е защо в Спортното училище при наличие на оборудван стол за хранене, храната на учиниците се осигурява от фирма за кетъринг и на практика децата се хранят като на подаяние, вместо да се назначи персонал и да се готви питателна и вкусна храна, необходима за възстановяването на тези млади организми.

Може и да се запита г-н Георгиев как е решил храненето да става чрез кетъринг и по какъв начин е избрана тази фирма,в т.ч. и съществуващите договорни отношения с нея? Искам да отбележа, че децата въпреки това, казват,че хрaната е добра, но това е защото те заплашат по 50 стотинки за обяд и го сравняват с баничките по 1.20 на най- близкия павилион. Уважаеми г-н Чолаков не искам да коментирам ситуацията и в другите спортове в училището, защото след това ми сведение към Вас ще бъда заклеймен като интригант и доносник от обкръжението, с което се е обградил директора на училището.

С неговото мълчаливо съдействие се случват и ще продължават да се случват още много нарушения и безобразия,които водят училището към разпад и тотална загуба на доверие сред деца,родители и спортна общественост.Не се допускат хора можещи, знаещи, с нужната квалификация, доказали се не само като състезатели, но и като специалисти и честни български граждани.Точно те могат да променят нещата към по добро,но умишлено не им се дава тази възможност,защото ще нарушат нечие спокойствие и порочно установени,но безотказно действащи порядки,които обаче не носят спортни успехи,а осакатяват поколения деца,които истински обичат спорта и имат нужните качества за развитие.

За пример ще дам Иван Гинов ,човек ,за който не е неоходимо да разказвам относно постиженията и знанията му в спорта.Човек, който более и не за заплата и финансови облаги иска да работи като треньор.В отговор на молбата му до директора на Спортното училище за работа като треньор му е предложено да бъде нощен възпитател! Или учител по физическо възпитание в някое обикновено училище.Нима не е безобразие и пълно безочие на човек допринесъл толкова за родния ни спорт, на човек, знаещ изключително много за борбата да се дава подобен отговор и се унизява по този начин. Уважаеми г-н Чолаков сведението ми до Вас не е с цел да злепоставям някой. Не е с цел да създавам интриги. Зад думите ми стоят солидна група от хора и за нас е важно едно – да се промени тази ситуация ,да заработят професионалисти, истински обичащи и милеещи за спорта .Да не се допуска личните облаги и дребни интереси да наделяват над националния ни интерес, а именно възпитаване и изграждане на спортисти, с които да се гордее държавата ни. А за спортът борба, не бива да допускаме групичка хора да пишат историята му по нов начин, забравяйки, че бургаските борци са с най- голям принос в национален мащаб по медали от световни и олимпийски първенства.

В заключение ще си послужа с думите на великия Александър Карелин: „Това бил ли си шампион или не, е без значение.Заниманията по борба не минават напразно.Това е като първата любов- остава завинаги в сърцето ти“.

Затова и ни боли за безобразията ,които се извършват от ръководството на Спортното училище и липсата на какъвто и да е контрол върху учебния и тренировъчния процес. Молбата ни е да използвате административните възможности и сериозен авторитет,които притежавате, за извършване на задълбочена проверка на ситуацията в Спортното училище с една ясна цел – промяна към по-добро и възстановяване положителния авторитет на училището.

С уважение : М. Магриoтов и солидна група от спортно общественици и деятели.

Прилагаме и подписка…

Близо 100 човека са се подписали тогава под сигнала.

afera.bg

«