« Върни се назад Публикувано на 23.03.2014 / 10:23

СКАНДАЛ! ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ НАПЪВА ДА НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА! ПУТИН ЩЯЛ ДА ОКУПИРА БЪЛГАРИЯ!

 

Президентът Росен Плевнелиев произведе поредния си невъобразим гаф, пише в. Монитор”. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим: „Русия се проявява агресивно националистически както към Украйна, така и към страни от Югоизточна Европа, включително към България. Какъв е следният сценарий? В нашата страна имаме руско малцинство. Възможно ли е да организират протест и да се обадят на Русия, тя да прати свои хора и да се случи същото като в Крим?

Ако това се случи, как ще постъпят българските социалисти и тези политици, които сега заявяват, че никога няма да се обърнат срещу Русия. В Украйна е създаден руски модел на управление в който доминират олигархията, корупцията и контролираните медии. В 17 страни „Газпром“ пазарува медии на килограм. Чрез купените от Русия медии населението в Украйна бе манипулирано и дълго живееше във виртуална действителност. Наясно съм какво точно се е случи в Крим – властите в Москва изпратиха там войска и окупирали полуострова.

Имаме по-голям проблем и той е, че за пръв път след Втората световна война не знаем какво може да направи Русия. За съжаление властите в Москва вече не са надежден партньор. Те не държат на подписа, положен под държавни споразумения. За мен Крим е Украйна, а не Русия. А Украйна е Европа. В България руски туристи купуват апартаменти по морето. Ако утре те се обадят в Кремъл и поискат да бъдат изпратени войски„.

Afera.bg

Колаж: Георги Динев

 

«