« Върни се назад Публикувано на 29.01.2024 / 17:58

СКАНДАЛ! ПП/ДБ КМЕТЪТ НА ВАРНА ПРЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПЪЛНОМОЩИЯТА КАТО КМЕТ, ЗАРАДИ ОФШОРКИ В МАЛТА! ДВАМА РАЙОННИ КМЕТОВЕ ОТ ПП/ДБ С ПРЕКРАТЕНИ ПЪЛНОМОЩИЯ ОТ ОИК – ВАРНА!

Грандиозен скандал гърми във Варна!

Двама районни кметове от ПП/ДБ вече са с прекратени пълномощия за районен кмет, след решение на Областната избирателна комисия – Варна.

Кметът на Район Приморски Николай Желязков е с прекратени пълномощия на районен кмет, заради това че е ликвидатор на търговско дружество „Контекст Плюс“ ЕООД, с което е нарушил закона.

Районният кмет на Одесос Цветнен Цветков също е с прекратени пълномощия като районен кмет, защото е нарушил закона, тъй като се установява наличие на фирма на Цветнен Димитров Цветков – ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“. Решението е на Областна избирателна комисия /ОИК/ Варна.

Брутален обаче е скандала с варненския кмет Благомир Коцев от ПП/ДБ, срещу когото има подаден сигнал в Областната избирателна комисия – Варна, заради участието му в офшорки в Малта.

От ОИК – Варна са изпратили запитване до Търговския регистър в Малта, откъдето са им отговорили, че могат да дадат конкретна информация за участието на Благомир Коцев в офшорки, регистрирани в Малта, след съгласие на титуляра Благомир Коцев.

ОИК – Варна е дала срок на варненския кмет Благомир Коцев до 7 февруари т.г. да даде /или не даде/ съгласието си за отваряне на фирмените му досиета в Малта.

И при дадено съгласие, и при недадено съгласие, ОИК – Варна има право да реши да прекрати пълномощията на Благомир Коцев като кмет.

С офшорките, в които участва Благомир Коцев, се занимават и службите.

На целия този фон, както и на пълния хаос, който цари в Община – Варна, където няма подписан нито един ПУП и е пълен батак, ПП/ДБ кметът Коцев излезе … в отпуск! И отлетя за … топли страни!

Очаквайте в АФЕРА точното местонахождение на ПП/ДБ Благомир Коцев и дали не е заминал да „оправя“ офшорките си.

Afera.bg

«