« Върни се назад Публикувано на 09.06.2011 / 16:15

Скандал! Нелигитимен съдебен състав гледа „мега” делото във Варна!

 

 

Славков се аргументира, че лист по лист е прегледал материалите в папките по делото и такъв документ за жребий и случаен избор на съдебните заседатели не е открил, което прави избора на съдебни заседатели нелигитимен. Оттам целият съдебен състав също е нелигитимен и съответно всички постановени досега от съда актове, в това число и всички бъдещи решения на съда, ще бъдат нелигитимни.

Ужасяващият гаф паникьоса както съдията, така и т.нар. „мега” прокурори. На всичкото отгоре самият прокурор Кайряков на практика призна, че такъв жребий за случаен принцип на избор на съдебни заседатели, не е правен.

Съдията Петър Митев даде 30 минути почивка за тайно съвещание.

Очевидно обаче смутът от абсолютния скандал и гаф на магистратите ги е накарал да умуват как да замажат положението, защото тайното съвещане продължи два часа.

Два часа по-късно съдия Петър Митев оповести, че нямало основание за отвод на съдебния състав. Без никаква аргументация – с пет изречения. Какво в такъв случай са умували „мега” магистратите на Варна, не стана ясно.

Гафът е безобразно непрофесионален и при всички случаи ще повлияе на делото. Надали обаче на първа инстанция, където присъдите отдавна „по случаен принцип” вече са написани преди да е приключил процеса.

Иначе скандалите по „мега” процеса са непрестанни.

В съдебното засезание бяха гледани видеозаписи и снимки, на които 80% от видяното по никакъв начин не кореспондира с прочетените ВДС-та /хартиен носител на записите/ от съдията.

Грандиозните гафове обаче започват, когато стартира слушането на записите, направени от прословутия Светлин Иванов – Близнака.

Оказва се, че във ВДС-тата /хартиен носител/ е отразено една малка част от разговорите, записани със записващото устройство, като е отразено само разговорите на Иван Славков и Хасан , но не са отразени разговорите на Близнака с бившия зам-шеф на варненската вътрешна дирекция на МВР Диян Нанов и с шефа на ОДП-Варна комисар Митко Димитров, въпреки че точно те са фрапиращи.

Разговорът за това как Близнака идва да вземе парите, които е трябвало да носи и ги предаде на Иван Славков по заръка на ченгетата, но Славков не ги е взел, и после служебните полицейски пари са били похарчени от Близнаказа за жена му с позволение на ченгетата – липсва.

Частта от записа как Иван Славков казва, че няма да вземе пари, а Диян Нанов казва на Близнака:: "Ти не можа ли там нещо да ги….", също липсва.

Afera.bg вече публикува пълния текст на записа.

Липсва и частта от записа как Диян Нанов влиза при комисар Митко Димитров и му казва: "Ами, ние на практика нямаме нищо срещу Иван".

Липсват и частите, в които преди всяка записана среща се чуват гласове на полицаи, които дават указания на Близнака какво да говори и как да се държи.

Защитата на Славков в лицето на адвокатите Бранимир Балачев и Милен Ралчев поискаха да бъде отразено в протокола разминаването и казаха,че ще имат искания по отношение на тези СРС-та.

Съдията Петър Митев заяви, че можели да си водят бележки и можели да коментират тези разминавания в пледоариите си, т.е. да чакат от умрял писмо.

Адвокат Ралчев остро заяви, че това което прави съдията е подигравка с правосъдието, и че съдията не води процеса според НПК, а при грубо нарушаване на нормите на НПК.

В резултат съдията глоби адвоката Милен Ралчев за нарушаване на реда с 500 лв. Възмутен от джандарското поведение на съдията, адвокат Ралчев заяви, че не може така да изпълнява задълженията си на защита и напусна залата.

Обвиняемият Пейчо Пейчев пък поиска да освободи служебния си защитник, тъй като той не само не защитавал интересите му, но и работел директно против него.

Абсурдът бе пълен, когато съдията не разреши да бъде освободен служебния защитник на Пейчев.

„Мега” делото вече е в сферата на цирка, а поръчковостта по начина, по който се води то, е крещяща.

Afera.bg

«