Публикувано на 26.06.2022 / 16:50

СКАНДАЛ! КОСТОВИСТКО ПРОТЕЖЕ ЗА ШЕФ НА ОКРЪЖНА БОЛНИЦА -ВАРНА ЗАБРАВИЛ ДА ИЗВАДИ ВИНТОВЕ ОТ ГЛЕЗЕНА НА ПАЦИЕНТ, ЗАЩОТО „СЕ РАЗПРИКАЗВАЛИ“ В ОПЕРАЦИОННАТА! ОПЕРИРА В ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА, А „ВАДИ“, Т.Е. ЗАБРАВЯ ДА ИЗВАДИ, ЖЕЛЕЗАТА ОТ ГЛЕЗЕН – В ЧАСТНА! ОТКЪДЕТО ПЪК ИЗДАВАТ ИЗМАМНА ЕПИКРИЗА, ЧЕ НЕ БИЛ ОПЕРИРАЛ!

Доктор Николай Коларов, който хората на Иван Костов във Варна отчаяно бутат към директорския стол в болница „Света Анна“ във Варна (известна повече като Окръона оболница) е обект на разследване от Медицински одит заради серия нарушения и гафове в лечението на млада жена, разкри АФЕРА.

Проверката м болницата тече от няколко дни и е по сигнал на пострадалата пациентка. Целият сигнал, с който се сдоби АФЕРА, може да прочетете под материала.

В сигнала си до здравните власти пациентката разказва ходенето си по мъките в детайли и по дати, като към всичко е приложила копия от медицински документи.

В началото на март миналата година при падане, тя чупи левия си крак в областта на глезена. Три дни след инцидента е оперирана в Ортопедията на МБАЛ „Света Анна“ от д-р Николай Коларов. В крака и са поставени импланти, като операцията изисква разрези както от вътрешната, така и от външната страна глезена.

Указанията на оператора – д-р Николай Коларов, след като я е оперирал в ДЪРЖАВНАТА болница „Света Анна“ приетата по спешност жена, са: махане на имплантите в началото на м. май 2022 година, но в ЧАСТНАТА болница „Еврохоспитал“ в кв. „Виница“ във Варна.

Пациентката е оперирана в частната болница „Еврохоспитал“ на 4 май т.г. пак от д-р Николай Коларов, който прави първата операция по спешност н държавната Окръжна болница – Варна, но я насочва за втората операция – за махане на винтовете – към частната „Еврохоспитал“.

След събуждането от упойката обаче жената установява, че глезенът и има само един разрез – от външната страна.

Пациентката се свързва с д-р Николай Коларов и го пита защо няма разрез и от вътрешната страна на глезена. Ортопедът признава, че е пропуснал да извади останалите пирони. Същата вечер той дори уточнява (в разговор с родителите на пострадалата), че е допуснал грешка, защото са се разприказвали в операционната.

След изписването от частната болница „Еврохоспитал“, пациентката отива на контролен преглед при д-р Николай Коларов. Той прави външен оглед на операцията и казва, че нещата са наред, но трябва да се направи още една операция, за да се извадят забравените два дълги винта.

В сигнала си до здравните власти пациентката съобщава и че по време на болничния и престой не и е правена рентгенова снимка, въпреки няколкото запитвания към медицинските сестри от нейна страна по въпроса. Така тя напуска болницата без снимка и си прави такава с направление от личния си лекар седмица след излизането от частната „Еврохоспитал“. Именно на тази снимка са документирани забравените два винта  в глезена на жената.

Четири дни след като излиза рентгеновата снимка  родителите на пострадалата отиват да получат епикризата от лечението и от частната болница във „Виница“.

С огромна изненада жената установява, че според документа нея я е оперирал не д-р Николай Коларов, а д-р Румен Николов, когото тя изобщо не познава и не е виждала от в операционната.  Пациентката звъни в болницата за да поиска обяснения, но оттам и отказват с мотива, че не могат да и дадат информация по телефона. За капак в епикризата липсва и намек за това, че операцията е била неуспешна и има неизвадени импланти, а жената е изписана с ненаправена рентгенова снимка /каквато тя си прави дни по-късно по собствена инициатива и за собствена сметка/.

Пострадалата е категорична, че лечението и е проведено непрофесионално и безотговорно, а е описано в епикризата като правилно проведено. Поради получените некачествени здравни услуги тя твърди, че се нуждае от допълнително лечение и търпи вреди в професионален аспект.

Жената настоява пред здравните власти да и посочат ред, по който да продължи лечението си, като изрично настоява това да не се случва с участието на д-р Николай Коларови да не е в частната „Еврохоспитал“, както и да бъде извършена проверка за измама с медицинска документация по нейния случай, а виновните да бъдат подведени под отговорност.

Заради скандалния случай Медицински одит вече проверява болниците, в които жената е лекувана. От „Света Анна“ потвърдиха, че има проверка, но отказаха да коментират случая.

На 9 юни т.г. АФЕРА публикува:

ПОДЛОСТ!!! ХОРАТА НА КОСТОВ (ДОБРИН МИТЕВ) ИСТЕРИЧНО ТИКАТ ОКРЪЖНА БОЛНИЦА – ВАРНА КЪМ УМИШЛЕН ФАЛИТ ЗА ДА Я ОВЛАДЕЯТ! БОЛНИЦАТА Е ПОСЛЕДНОТО, КОЕТО ИСКАТ ДА ЛАПНАТ, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ ВЕНЕЦА НА ДОБРИНМИТЕВСКИЯ „МЕДИЦИНСКИ МОНОПОЛ“ В МОРСКАТА СТОЛИЦА

https://afera.bg/%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%87/

Още по времето на служебния здравен министър Стойчо Кацаров варненските костовисти предприеха действия на всяка цена да набутат за директор на МБАЛ „Света Анна“ д-р Николай Коларов. А Кацаров, като виден костовист, направи каквото можа в полза на „медицинския монопол“ във Варна с безумни действия, манипулации и лъжи, за да го обслужи.

При здравния министър на правителството на „Просто Киро“, костовистките напъни продължиха д-р Николай Коларов на всяка цена да оглави варненската Окръжна болница.

Е, ето го техния безценен „професионален“ кадър! Заговорил се в операционната и забравил да извади пироните от глезена на пациентка!!! На всичкото отгоре оперира в частна болница, където с измама издават епикриза, че все едно той не е оперирал, след като е станал явен гафа му!

Вместо да става директор на Окръжна болница, сега незабавно трябва прокуратурата да му потърси отговорност за това безобразие!

Afera.bg

 

 

 

Коментари 24 за
“СКАНДАЛ! КОСТОВИСТКО ПРОТЕЖЕ ЗА ШЕФ НА ОКРЪЖНА БОЛНИЦА -ВАРНА ЗАБРАВИЛ ДА ИЗВАДИ ВИНТОВЕ ОТ ГЛЕЗЕНА НА ПАЦИЕНТ, ЗАЩОТО „СЕ РАЗПРИКАЗВАЛИ“ В ОПЕРАЦИОННАТА! ОПЕРИРА В ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА, А „ВАДИ“, Т.Е. ЗАБРАВЯ ДА ИЗВАДИ, ЖЕЛЕЗАТА ОТ ГЛЕЗЕН – В ЧАСТНА! ОТКЪДЕТО ПЪК ИЗДАВАТ ИЗМАМНА ЕПИКРИЗА, ЧЕ НЕ БИЛ ОПЕРИРАЛ!”

 1. Чашко тарашко фурашко дамаджан напикан насран пиян и много наебан! каза:

  Ето това са протежетата на сдс-съюз на държавна сигурност , по-късно за да няма грешка дсб-държавна сигурност на България.Така , че какво да очакваме от курвелия лъжинова импексова – протеже на костов , също и христо бойкикев , джуджето-лилипут атанас гномов и цялата остальная сволоч от дъебъ.Смърт на комунистите в България!

 2. Пострадали човече, ако бях на Вашето място, щях да платя и ще ми го докарат този д-р Коларов.
  След това щях да му набия един вибратор отзад и щях да го докарам до самопризнания.
  После се вика нотариус и наеВания д-р Коларов ще си признае за всичко, което Ви е сторил, давате му един празен лист, описва греха си към ВАс и се подписва .
  Нотариусът заверява декларацията на разсеяния доктор и после го осъждате за проява на лекарска небрежност.
  Ако случайно съдът го оправдае, пак си го поръчвате и пак по старата процедура…
  Възмездието винаги има възпитателно въздействие, както за грешника, така и за обществото.

 3. Накратко: Знаете ли защо в България отмениха смъртното наказание? Ами защото въведоха здравната рИформа на Иван Костов и зъболекаря Илко Семерджиев!! Съчувствам на пациентката и нека изчакаме резултатите от проверката! Публична тайна е, че всички директори на лечебните заведения са строго партийни назначения, нали болниците са търговски дружества?! Най-големия Нонсенс в съвременна демократична България!

 4. Всичко в България вече е ЛЕШ, където погледнеш ЛЕШ и промяната е дълбока и необратима. Съзнанието и моралът на хората е друг. Ужасът е пълен и неразбираем.

  1. Грешиш, майна. На това му се казва зрял циганизъм. А докторака си е директно за хоспитализиране – виж му гушата и тироида.

 5. ЕЛЕГИЯ

  Кажи ми, кажи, бедний народе,
  кой те в таз рабска люлка люлее?
  Тоз ли, що спасителят прободе
  на кръстът нявга зверски в ребрата,
  или тоз, що толкоз годин ти пее:
  „Търпи, и ще си спасиш душата?!“

  Той ли, ил някой негов наместник,
  син на Лойола и брат на Юда,
  предател верен и жив предвестник
  на нови тегла за сиромаси,
  нов кърджалия в нова полуда,
  кой продал брата, убил баща си?!

  Той ли? – кажи ми. Мълчи народа!
  Глухо и страшно гърмят окови,
  не чуй се от тях глас за свобода:
  намръщен само с глава той сочи
  на сган избрана – рояк скотове,
  в сюртуци, в реси и слепци с очи.

  Сочи народът, и пот от чело
  кървав се лее над камък гробен;
  кръстът е забит във живо тело,
  ръжда разяда глозгани кости,
  смок е засмукал живот народен,
  смучат го наши и чужди гости!

  А бедният роб търпи и ние
  без срам, без укор, броиме време,
  откак е в хомот нашата шия,
  откак окови влачи народа,
  броим и с вяра в туй скотско племе
  чакаме и ний ред за свобода!

 6. тоз да оперира евробандита Костов. И двамата -при бай Ставри за първата брачна нощ с нежна стразд. И кофа с грес.

 7. Ковид е ВЪРХЪТ .

  Поклонете се !
  Ако не беше Той/Ковида,де…/ ,и как по-точно щяхте да разберете ,че има толкова много боклуци – сред политици,доктори,фармасефти,учители,социолози,политолози и … погребални агенти ?
  Как ???

  Венсеремос.

  1. И ако Путин беше избързал с няколко месеца назад да започне военната операция, щяха и бая ваксини на Лайнен да станат зян, а много хора да бъдат лекувани от това от което са болни.

 8. Направете разследване колко хора бяха убити по време на т. нар. Ковид-вълна през есента на 2021 г. във варненската болница “Света Марина” (“Терапията”)

 9. Направих световно откритие: КЪДЕТО КАКВОТО И ДА СТАВА, НАВСЯКЪДЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА, ПЕЧАЛБАТА ДА Е ЗА ЧАСТНИКА, А РАЗХОДИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА.

 10. Всяка година ходя на периодичен преглед при един и същи кардиолог – кръвно налягане, пулс, електрокардиограма(ЕКГ) и други.
  Тази година, не зная какво му стана на доктора, прегледът мина много бързо. Кръвно, пулс, прослушване със стетоскоп и писане на амбулаторен лист. Каква беше изненадата ми когато у дома реших да видя какво е написано в амб.лист.
  Без да си вдигна крачолите на панталона той видял, че нямам отоци на краката. И следващото бе върхът – без да легна на кушетката за ЕКГ, без да ми е поставен нито един електрод на гърдите, ръцете и краката – в листа пише РАЗЧЕТЕНА ЕЛЕКТРОКАРДИОГРАМА и бла-бла. Затова, като отидох на личния си лекар и му разказах за случилото се, той ме попита: Имаше ли много пациенти?
  Аз отвърнах -ДА.
  – Еми това е. Лягай да ти направя ЕКГ, за което съм му много благодарен!

 11. Има нещо притеснително…
  Много серсемии се навъдиха в този някога красив български град.
  И то е, че много малко останахте свестните хора във Варна.
  Да не стане така, че да издават визи на варналиите, когато решат да отидат вдруга област.

 12. Имам страхотни новини. Путин кът си свърши работата там, шъ доди тук.

  1. Грешите!
   Боли го онази работа за нас, т.е. за 5-те млн. идиотчета, които духат на НАТО.

  2. Дай Боже! Амин( да бъде)! Благодарност на Путин, че спря Ковид. И в Америка народа му благодари.

 13. Вчера говорихме ,че някой чул, как в Канада предлагали евтаназия на бедните без пари,без нито един цент ?!?!?!
  Сега ,дали е вярно или не,не знам ?

  Ама,явно повлиян от това,бай д-р Мемгеле от Четвъртия етаж,влезе сутринта в столовата и със светнали от радост очи започна да разказва съня си от снощи-
  – Сънувах,вика, че желязна българска социална политика/спрямо пенсионерите в последно време/ предлага на БГ пенсионерите 13 пенсии накуп,ако се съгласят на доброволна евтаназия !
  Басикефа,тука съм !
  – Бе ,тука си таебасъдистатаеба… ,ама кажи по- нататък, какво стана,каква беше обществената реакция,туй-онуй ? – питам го аз.
  – Ми кво,почнаха веднага семейните съвети- един имал ипотека,другия -такси за семестрите,трети – щял да купува кола втора употреба,пък те поскъпнали,другите роднини пък отсега планирали да почиват следващото лято в Гърция… а бе ,все уважителни причини папардаците да си турят инжекцията …
  …и потрива ръце,дебаикопелетосъдистичнодеба…

  Слушахме го,гледахме го…
  … и всички вкупом се втурнахме при Главната сестра да се запишем за ред,ако е истина,разбира се !
  Що ,пък не ?!

  По-хубо ли е ,да ти забравят гвоздея в крака,да си изтърват закуската в стомаха ти и да я зашият там или да тушират цяло отделение пенсионери с ковид диагноза,въпреки че лежат в ортопедия ?
  По-добре ли е да си отидеш ,ей тъй на -бъдева…без никаква премия,дето се казва ?!

  Айде,да сте живи и здрави !

  Венсеремос.

 14. Нямаше да пиша изобщо ,но правя изключение.По медицинска тематика ще е.През 2008 ме оперираха от херния в частна болница в ст.з. В резултат единият ми тестис първо се поду като праскова и после постепенно се сви до грахово зърно (това придружено с болки естествено).Хирургът нищо не ми обясни защо е така.А и нищо не направи-примерно отново отваряне.Това доведе до нарушение и на „мъжката“ ми сила.Анонимни сме ,а и какво срамно има да споделиш.Когато дойдох в Франция се позаинтересувах „що така бе Миме ? “ и лекар ми обясни че причината е нещо много стегнато свързано с кръвообращението на тестиса-лекарска грешка. Такива ми ти работи.Сега пак „стрелям“но доста по трудно.Не мога да върна назад.Но споделям с аудиторията да имат едно наум когато доверяват здравето си.Лек ден.

 15. Добре бе мила ми Веселина Томова,добре.
  Аз съм дърт, прост, от „некачаственият матрял“ съм, заслужавам си съдбата в момента защото не съм счупил публично главата на някой велик варненски политик ( призна – вал съм си пред тебе, че един „червен“ от тях особенно ме дразни) – което се третира като приемане на модела на управление, не гласувам защото няма друга форма на изразяване на неодобрението ми към действителността. За по-подробна твоя информация, доста доктори съм пратил на работа в панделата – така трябваше и така се случваше преди време – а-у онова ужасно време! Та този отгоре – не го познавам лично, преди години щях да го пратя с чиста съвест във варненския затвор. Но искам да те питам нещо друго – какво продават в болниците в това число и в „Света Анна“, каква стока? Болниците са търговски дружества и следва да се подчиняват на търговския закон. Но в него няма и дума за болници или за лечение, за НЗОИК, ЗК и прочие. Та какво продават болниците на своите пациенти? Коя част от тяхната дейност е търговска? Няма ли най-после да се роди един чавек, който да “ изгони търговците от храма “ – аз го схващам и не само като от храма господен! Мисля, че ти можеш. Ще помагам! Желая ти много, много здраве! Не им се давай – на докторите имам предвид!

 16. Боже…, като се зная, какъв съм инженер, как да отида на доктор?!?, Кажи ми, Боже, па……

 17. Бялата мафия е безсмъртна.По ,,законен“начин източват парите на народа чрез НЗОК.Как ви се струва доктори над 100 хиляди лв.месечна заплата.Одите са безполезни-гарван гарвана око не вади.Трябва промяна на модела чрез медицински застраховки за да може докторите работещи за застрахователните компании да притискат мафията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *