« Върни се назад Публикувано на 26.06.2022 / 16:50

СКАНДАЛ! КОСТОВИСТКО ПРОТЕЖЕ ЗА ШЕФ НА ОКРЪЖНА БОЛНИЦА -ВАРНА ЗАБРАВИЛ ДА ИЗВАДИ ВИНТОВЕ ОТ ГЛЕЗЕНА НА ПАЦИЕНТ, ЗАЩОТО „СЕ РАЗПРИКАЗВАЛИ“ В ОПЕРАЦИОННАТА! ОПЕРИРА В ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА, А „ВАДИ“, Т.Е. ЗАБРАВЯ ДА ИЗВАДИ, ЖЕЛЕЗАТА ОТ ГЛЕЗЕН – В ЧАСТНА! ОТКЪДЕТО ПЪК ИЗДАВАТ ИЗМАМНА ЕПИКРИЗА, ЧЕ НЕ БИЛ ОПЕРИРАЛ!

Доктор Николай Коларов, който хората на Иван Костов във Варна отчаяно бутат към директорския стол в болница „Света Анна“ във Варна (известна повече като Окръона оболница) е обект на разследване от Медицински одит заради серия нарушения и гафове в лечението на млада жена, разкри АФЕРА.

Проверката м болницата тече от няколко дни и е по сигнал на пострадалата пациентка. Целият сигнал, с който се сдоби АФЕРА, може да прочетете под материала.

В сигнала си до здравните власти пациентката разказва ходенето си по мъките в детайли и по дати, като към всичко е приложила копия от медицински документи.

В началото на март миналата година при падане, тя чупи левия си крак в областта на глезена. Три дни след инцидента е оперирана в Ортопедията на МБАЛ „Света Анна“ от д-р Николай Коларов. В крака и са поставени импланти, като операцията изисква разрези както от вътрешната, така и от външната страна глезена.

Указанията на оператора – д-р Николай Коларов, след като я е оперирал в ДЪРЖАВНАТА болница „Света Анна“ приетата по спешност жена, са: махане на имплантите в началото на м. май 2022 година, но в ЧАСТНАТА болница „Еврохоспитал“ в кв. „Виница“ във Варна.

Пациентката е оперирана в частната болница „Еврохоспитал“ на 4 май т.г. пак от д-р Николай Коларов, който прави първата операция по спешност н държавната Окръжна болница – Варна, но я насочва за втората операция – за махане на винтовете – към частната „Еврохоспитал“.

След събуждането от упойката обаче жената установява, че глезенът и има само един разрез – от външната страна.

Пациентката се свързва с д-р Николай Коларов и го пита защо няма разрез и от вътрешната страна на глезена. Ортопедът признава, че е пропуснал да извади останалите пирони. Същата вечер той дори уточнява (в разговор с родителите на пострадалата), че е допуснал грешка, защото са се разприказвали в операционната.

След изписването от частната болница „Еврохоспитал“, пациентката отива на контролен преглед при д-р Николай Коларов. Той прави външен оглед на операцията и казва, че нещата са наред, но трябва да се направи още една операция, за да се извадят забравените два дълги винта.

В сигнала си до здравните власти пациентката съобщава и че по време на болничния и престой не и е правена рентгенова снимка, въпреки няколкото запитвания към медицинските сестри от нейна страна по въпроса. Така тя напуска болницата без снимка и си прави такава с направление от личния си лекар седмица след излизането от частната „Еврохоспитал“. Именно на тази снимка са документирани забравените два винта  в глезена на жената.

Четири дни след като излиза рентгеновата снимка  родителите на пострадалата отиват да получат епикризата от лечението и от частната болница във „Виница“.

С огромна изненада жената установява, че според документа нея я е оперирал не д-р Николай Коларов, а д-р Румен Николов, когото тя изобщо не познава и не е виждала от в операционната.  Пациентката звъни в болницата за да поиска обяснения, но оттам и отказват с мотива, че не могат да и дадат информация по телефона. За капак в епикризата липсва и намек за това, че операцията е била неуспешна и има неизвадени импланти, а жената е изписана с ненаправена рентгенова снимка /каквато тя си прави дни по-късно по собствена инициатива и за собствена сметка/.

Пострадалата е категорична, че лечението и е проведено непрофесионално и безотговорно, а е описано в епикризата като правилно проведено. Поради получените некачествени здравни услуги тя твърди, че се нуждае от допълнително лечение и търпи вреди в професионален аспект.

Жената настоява пред здравните власти да и посочат ред, по който да продължи лечението си, като изрично настоява това да не се случва с участието на д-р Николай Коларови да не е в частната „Еврохоспитал“, както и да бъде извършена проверка за измама с медицинска документация по нейния случай, а виновните да бъдат подведени под отговорност.

Заради скандалния случай Медицински одит вече проверява болниците, в които жената е лекувана. От „Света Анна“ потвърдиха, че има проверка, но отказаха да коментират случая.

На 9 юни т.г. АФЕРА публикува:

ПОДЛОСТ!!! ХОРАТА НА КОСТОВ (ДОБРИН МИТЕВ) ИСТЕРИЧНО ТИКАТ ОКРЪЖНА БОЛНИЦА – ВАРНА КЪМ УМИШЛЕН ФАЛИТ ЗА ДА Я ОВЛАДЕЯТ! БОЛНИЦАТА Е ПОСЛЕДНОТО, КОЕТО ИСКАТ ДА ЛАПНАТ, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ ВЕНЕЦА НА ДОБРИНМИТЕВСКИЯ „МЕДИЦИНСКИ МОНОПОЛ“ В МОРСКАТА СТОЛИЦА

https://afera.bg/%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%87/

Още по времето на служебния здравен министър Стойчо Кацаров варненските костовисти предприеха действия на всяка цена да набутат за директор на МБАЛ „Света Анна“ д-р Николай Коларов. А Кацаров, като виден костовист, направи каквото можа в полза на „медицинския монопол“ във Варна с безумни действия, манипулации и лъжи, за да го обслужи.

При здравния министър на правителството на „Просто Киро“, костовистките напъни продължиха д-р Николай Коларов на всяка цена да оглави варненската Окръжна болница.

Е, ето го техния безценен „професионален“ кадър! Заговорил се в операционната и забравил да извади пироните от глезена на пациентка!!! На всичкото отгоре оперира в частна болница, където с измама издават епикриза, че все едно той не е оперирал, след като е станал явен гафа му!

Вместо да става директор на Окръжна болница, сега незабавно трябва прокуратурата да му потърси отговорност за това безобразие!

Afera.bg

 

 

 

«