« Върни се назад Публикувано на 24.06.2024 / 12:07

СКАНДАЛ! КАКВО СВЪРЗВА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА И САЛИ ТАБАКОВ С КМЕТА – ПРЕСТЪПНИК ОТ ОМУРТАГ ЕШРЕФ ЕШРЕФОВ. СКРИТА ЛИМОНКА НА „ОПОЗИЦИЯТА“ В ДПС ЛИ Е ВОДАЧКАТА НА ВАРНЕНСКАТА ЛИСТА

След като на 21 юни т.г. сайтът АФЕРА гръмна с новината, че антикорупционната комисия тараши къщата на ексобластния председател на ДПС-Варна Сали Табаков за източени 28 млн.лв. от МОН, на редакционната ни поща пристигна скандален сигнал, свързан с варненската водачка на листата Филиз Хюсменова, спрягана за негово протеже.

Пожелалите анонимност податели свързват катастрофално ниския изборен резултат на Движението във Варна с необяснимата близост между Хюсменова и обвиненият за ръководител на организирана престъпна група в Омуртаг кмет Ешреф Ешреф, чийто избор бе касиран с определение на Варненския апелативен съд от 30 май т.г.

Припомняме, че през м.февруари Ешреф беше арестуван след акция на ДАНС в общината за конфликт на интереси и възлагате на тлъсти обществени поръчки на баща му. Няколко месеца по-късно пък избирането му за кмет на общината бе касирано, а в Омуртаг ще се проведат нови избори. Междувременно Ешреф, който е под домашен арест, стана част от партията на Иван Гешев, макар след позорното си изгонване от ДПС да бе акостирал за кратко при отцепника Гюнер Тахир. Освен административни и данъчни престъпления, на съвестта на омурташкия кмет тежал и друг, зловещ грях, който ако бъде установен, не му мърда доживотна присъда, допълват източниците ни от Делиормана.

Според авторите на писмото, Филиз Хюсменова била повече от близка както с Ешрефов, така и с политическия му патрон Гюнер Тахир. С последния дори я свързвала мимолетна авантюра от преди близо две десетилетия, която двамата пазили в дълбока тайна за да не пострада кариерата й в Движението. Въпреки омертата, самият Тахир не пропуска да я спомене с добро в почти всяко интервю, което дава, а веднага след Националната конференция през февруари си позволи да разкритикува Почетния председател задето не й е дал да прочете речта му пред делегатите.

Възможно ли е горещите страсти между Хюсменова, Табаков, Тахир и Ешреф да са причина за катастрофалните резултати на водачката от варненската листа, питат гневни симпатизанти на ДПС? Те настояват също така ДАНС и КПК да проверят участието на Ешрефов в аферите на Сали Табаков, а ръководството на Движението да  изясни каква е ролята на парашутистката от Силистра Филиз за лошото представяне на партията във Варна.

www.svobodnoslovo.eu

«