« Върни се назад Публикувано на 28.01.2022 / 16:20

СКАНДАЛ И ТЕЧ НА ИНФОРМАЦИЯ В ДАТО! ГДБОП ЗАСИЧАТ ШЕФ ОТ ДАТО НА СРЕЩА С КРИМИ ЛИЦЕ, КОЙТО ИНАЧЕ РЪКОВОДИ ЕКИПА ЗА СЛЕДЕНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА СРС НА РАЗРАБОТВАНИЯ!

За съжаление всичко написано в сайта АФЕРА по отношение на службите за сигурност в България отговаря на истината. Ето и поредния пример.

По време на прилагане на СРС, проследяване и подслушване на лице, изготвящо фалшиви парични знаци, служители на ГДБОП стигат до извода, че до криминално проявеното лице достига оперативна информация, т.е. има къртица сред тях.

След като докладват на ръководството на ГДБОП за съмненията си, полицаите организират оперативна комбинация и сами контролират среща на лицето в заведение в София.

За тяхна голяма изненада на срещата с престъпника идва началникът от ДАТО Л. Божков, ръководещ екипа за проследяване и прилагане на СРС по лицето. Служителите на ГДБОП остават потресени от видяното и веднага докладват на ръководството си.

Информацията за компрометирания ръководен служител на ДАТО достига и до ръководството на Агенцията. Какви мерки са предприели те, не е известно.

Но няколко месеца по рано, с протекциите на въпросния служител на ДАТО Л. Божков, съпругата му е преназначена на работа от ДАТО в ГДБОП. И познайте къде – в сектора за фалшификати. Може би случайно. Едва ли. А дали не е там,  за да получава информация за разработките на ГДБОП по това направление?

Още подробности, които биха могли да осветлят възникналите въпроси:

– съпругата на въпросния шеф от ДАТО е хубавата Адриана, известна от предишни публикации на АФЕРА?

– дали до момента схемата е успешна след като семейството от скоро живее в собствена, новопостроена къща в покрайнините на София?

А ръководствата на МВР, в частност ГДБОП и ДАТО, мълчат по случая. Може би не им е известен. Едва ли…

Коментарите са за вас.

Истината я знаем.

Андрей Червенков

«