« Върни се назад Публикувано на 17.03.2011 / 20:56

Скандал! Зам-министър издаде четата за Валентин Златев на преговорите за АЕЦ Белене

 

 

Ето каква информация дава Агенция КРОСС:

 

„Директорът на „ЛУКойл" Валентин Златен не е канен за консултант по проекта за АЕЦ „Белене", нито пък си е предлагал услугите. Той не е нито официален, нито неофициален консултант. Това заяви пред Информационна агенция КРОСС заместник-министърът на икономиката Марий Косев и така отрече слуховете, че Златев е много активен участник в преговорите.
Косев разясни, че по време на разговорите му с ръководството на „Ростаом" през февруари в Москва, Златев не е бил в неговата делегация.
Разговорите бяха започнали, вече имаше два или три часа преговори и той се появи доколкото схващам вероятно някой му е казал, може би президентът на руската държавната корпорация "Росатом" Сергей Кириенко или някой друг. Златев си има някакви причини да се появи, но в интерес на истината той не си е позволявал да се намесва в разговорите или да дава мнения, за мен беше по-скоро изненада, че се е появил на такива преговори, но доста сърдечно се поздравиха с Кириенко и в никакъв случай това не е официален или неофициален български консултант по преговорите за АЕЦ „Белене", обясни Косев.
Според него всеки човек в България, който може да допринесе за успешни преговори и намаляване на цената на АЕЦ „Белене" е положително, но Златев нито си е предложил услугите, нито е викан за консултант.”

 

И така: Валентин Златев се появил „незнайно как” на преговорите с „Росатом” като че ли случката е в някаква квартална кръчма в Банкя. Валентин Златев не бил в делегацията на зам-министъра, което пък оправдава напълно убийственият коментар на вещи анализатори – „знаехме, че „Росатом” преговаря с Валентин Златев, но не предполагахме, че там е и българското правителство”.
„Златев си има някакви причини да се появи”, твърди зам-министъра Марий Косев, като че ли, ей така, някой може да цъфне на подобна среща и то с такива руски представители и с перфектна охрана.

На практика скандалът е шокиращ и много по-значим от всички тъпоумия а ала Мишо Бирата.

Става въпрос за това, че олигархът Валентин Златев, близък приятел на премиера на България, не консултира официално преговорите с „Росатом” на българското правителство, а просто като една шматка се появява незнайно как. Някой повярва ли?

И зам-министърът буквално му отряза главата, признавайки го.

Кой е Валентин Златев, че да слуша и участва в преговори на подобно ниво? Министър? Зам-министър? Кой, освен авер на Бойко Борисов? И пратен там като консултант, за което се плаща здраво?

Според зам-министъра „всеки човек в България, който може да допринесе за успешни преговори и намаляване на цената на АЕЦ „Белене" е положително”.

Дали всеки обаче ще го пуснат да се появи случайно на такива преговори, уж без да са го канили като Валентин Златев?

Пълна порнография.

Порнография, която обаче се измерва със стотици хиляди КОНСУЛТАНТСКИ МАНГИЗИ.

Познайте в чий джоб пътъват.

На Златев и компания.

 

Afera.bg

 

«