« Върни се назад Публикувано на 06.10.2023 / 18:25

СКАНДАЛ! ГЕРБ КМЕТ НА КОНСТАНТИНОВО ЗАВЕРЯВА ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО, ПОДПИСАНО В НЕЙНО ПРИСЪСТВИЕ, ОТ ИМЕТО НА НЕПОДОЗИРАЩ ВАРНЕНЕЦ, ЧИЙТО ПОДПИС Е ФАЛШИФИЦИРАН!

Здравейте, госпожо Томова!

Казвам се Георги Теохаров, на 73 години съм, от село Константиново.

Пиша Ви това писмо, за да сигнализирам за следното закононарушение или по-точно престъпление, на което станах жертва.

От служител в кметство Константиново, община Варна, ми бе намекнато, че от мое име, но без мое знание е било издадено пълномощно, заверено от кмета на селото Марияна Полихронова, с което е упълномощена секретарката ѝ, Валентина Димитрова, да ме представлява пред различни институции в страната.

ГЕРБ кмет на Константиново Мария Полихронова

Поисках копие на пълномощното от Община Варна по административен ред, но ми бе отказано. Повторно го поисках по реда на Закона за достъп до обществена информация, но Община Варна отново отказа да ми го предостави, въпреки твърдението, че уж аз съм упълномощител по него и Община Варна не би трябвало да ми откаже да го получа. Тогава наистина се притесних, че съм станал жертва на измама и потърсих помощ от юрист, който осъди Община Варна и съдът се разпореди да ми бъде предоставено копие на посочения документ.

Оказа се, че действително е издадено такова пълномощно и че положеният подпис в него не е мой.

Самото пълномощно е подписано в присъствието на кмета на село Константиново, Марияна Полихронова, която го е заверила съгласно чл. 83, ал. 1 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност. (Прилагам копие, за да се уверите и сама.) Адвокатът ми веднага предприе мерки за спиране действието на така изготвеният фалшив документ и подаде сигнал в прокуратурата за извършено документно престъпление по чл. 301, ал.1 от НК.

Нямам думи, с които да Ви опиша страха, който изпитах, когато разбрах, че съм станал жертва на подобно престъпление, извършено от длъжностно лице, при това кмет на селото! А след опита да се скрие фалшивият документ от Община Варна, разкарването ми по различни канцеларии и воденето на дела в съда, накрая се принудих да правя справка в Имотния регистър, за да разбера дали жилището ми е все още мое или вече съм ограбен. Слава богу всичко е на ред, но днес случайно разбрах, че и друго лице е станало обект на подобно престъпление от страна на кмета на селото, Марияна Полихронова и за това Ви пиша омерзен от всичко!

След като бях свидетел на това как от Община Варна я прикриват, защото вероятно е кмет издигнат в предходния мандат от партия ГЕРБ, се боя, че в Икономическа полиция и Прокуратурата също ще се опитат да потулят случая. За това Ви пиша настоящото писмо с молба, чрез сайта АФЕРА да му дадете гласност.

Сама знаете, че с едно фалшиво пълномощно, заверено от кметството и с един недобросъвестен нотариус, на всеки жител в село Константиново, а и във Варна, може да му бъде продадена къщата или апартамента без негово знание. И дори Вашият дом, без да Ви минава през ума, вече може да е продаден.

П.С. За да не помислите, че Ви лъжа или искам да Ви подведа, поисках да бъде направена експертиза от независим експерт – криминалист (графолог) и вещо лице към Варненски окръжен съд, на подписа ми, която експертиза също прилагам, като прикачен файл.

С уважение:

Георги Великов Теохаров

«