« Върни се назад Публикувано на 24.01.2011 / 11:54

Скандал в „Станция нова“, Томова размаза Беновска от ЕКИПА на трактористите

„Ако продължаваш да ме наричаш медиен слугинаж, ще изляза от студиото. Няма да позволя на никой да ме нарича слугиня. Аз 4 години се боря за Радио К-2, това е моят живот, а не евтин сценарий”, скочи като попарена Беновска в студиото на предаването "Станция нова". Заплахата бе към журналистката Веселина Томова, собственк на сайта Афера.бг, която без да цепи басма на никого посочи, че част от ЕКИПА на Алексей Петров, е обслужващ персонал и слугинаж. В такъв слугинаж се припозна и радиодамата, която подскочи като попарена.

"Защо се припознаваш в слугинаж", захапа я веднагаТомова. "Има един Яне Янев, който стана и си отиде, сега ще има още един", добави тя, показвайки отношението си към бягащата от открития сблъсък Беновска. Тя пък се опита да накара събеседниците си да и се извинят за "отношението" към нея…Томова обаче не се поколеба да реагира веднага, че е наясно с евтиния тракторов сценарий за скандал, в който се опитват да я вкарат, но няма да влезе в него. Устатата варненка посочи на Беновска, че него (инсценирания скандал) можела да си го прави на ул. „Арарат”, където живее Трактора, с неговото обкръжение, а не в обществена телевизия.

„В този евтин тракторов капан Веселина не влиза”, беше категорична Томова. "Съгласна съм, че Петров има право на справедливо разследване и справедлив процес, добави тя. В България обаче не съществуват само Петров и неговия процес и всички от тежкия му медиен слугинаж забравят това, каза Томова. Затова припомни други неглижирани от властта случаи, за които неведнъж е алармирала и писала. Най-яркият от тях е с т.нар. "Мегадознание" във Варна, заради което държат зад решетките близо 2 години общински съветник Иван Славков, като целта на пробити ченгета и прокурори е да го смачкат и да признае вина, каквато не е доказана.

Беновска пък я прекъсна с „Не съм дошла да слушам". И продължи да си говори за мечкопорите.
„Все повече живеем в държавата от вица за мечкопорите. Има кръвосмешение между истината и лъжата, журналистите се мъчат да долеят още масло в огъня. Всеки иска да се прилепи за някой и да носи страшна и грандиозна новина”, каза тя, като същевременно сама се оприличи на симбиотичното животно, защото и тя се числи към ЕКИПА на Трактора, който извади т.нар. грандиозни новини със СРС-тата.

След това започна да приплаква за радиото си, но беше върната в темата от водещата Люба Кулезич. Тогава пък Беновска започна да се оплаква, че и отнемат свободата на словото. Това дойде в повече на иначе спокойната водеща Кулезич , която и каза в прав текст, че хората като нея, които са близо до Трактора, имат навика да влизат в студиата, да говорят непрекъснато и да торпилират разговора по темата, за която са поканени.

Драгомир Велчев

«