« Върни се назад Публикувано на 03.04.2014 / 8:47

СКАНДАЛ! „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” ГОНИ ОТКРАДНАТО ДИВО ПРАСЕ, ВМЕСТО ДА РОВИ КОРУМПЕТА – ЧЕНГЕТА

 

„Професионалистите” назначени от вътрешния министър Цветлин Йовчев продължават да творят безумие след безумие, а АФЕРА за потрес на ДАНС, която пък била ошашавена откъде точно АФЕРА и диша във врата и черпи информация, няма да спре да изнася зулумите им. Преди два месеца „Вътрешна сигурност” при дирекцията на МВР – Варна, с назначен шеф от Цветлин Йовчев – Валентин Тренев, със звучния прякор „Ебати”, са съсредоточили държавен ресурс и време да издирват … застреляно и откраднато диво прасе в Провадийската гора. „Ювелирната” акция на „Ебати” била свързана с полицай, син на печално известния в околията бивш шеф на РПУ – Провадия – Минко Ангелов.

Минко Ангелов беше шеф на РПУ – Провадия по времето на бившия шеф на ОД на МВР – Варна ген. Веселин Петров и при управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. АФЕРА преди години неведнъж вади на показ лова, софрите и „подвизите” на Минко Ангелов. След смяната на властта, Минко Ангелов най-после бе „отсвирен” от МВР.

Вместо да гони корумпетата – ченгета, които не са никак малко на варненска територия, „Вътрешна сигурност”, оглавена от Валентин Тренев – Ебати, назначен от Цветлин Йовчев и дружка да другия корифей на „полицейската мисъл” – шефът на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков – „Чавката”/ „Барби”, хукнала да търси откраднато застреляно диво прасе, разкри АФЕРА.

„Мероприятието”, под егидата на Валентин Тренев – Ебати, подгонило сина на бившия шеф на РПУ – Провадия Минко Ангелов, който е служител на сектор „Криминална полиция” в ОД на МВР – Варна.

Ченгето – син на Минко Ангелов ходило на лов, било застреляно диво прасе, то изчезнало и „Вътрешна сигурност” тръгнала по … дирите на прасето.

Случаят е от преди два месеца.

Така вместо да гони здраво корумпираните ченгета, като се почне от ВЪРХА на пирамидата в ОД на МВР – Варна, „Вътрешна сигурност” отчита дейност като гони диви прасета.

Синът на Минко Ангелов вече е извън системата на МВР, научи АФЕРА.

АФЕРА се надява, че „фундаменталната” дейност на Валентин Тренев – Ебати във „Вътрешна сигурност” след като „разкри” откраднато диво прасе, ще се съсредоточи и върху това да залови врабчета, мишки, хлебарки и други твари, които се мотат в краката на полицаите.

Междувременно, шефът на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков, известен като „Чавката” и „Барби”, понеже „пребори“ и се „справи“ с „битовата” престъпност и контрабандните цигари на Колхозния пазар, е излязъл в отпуск. Веднага след него в отпуск си е бил камшика и шефът на „Вътрешна сигурност” Валентин Тренев – Ебати. Те двамата са като гербови марки и единият не знае какво да прави без другия. Което пък е истински атестат за безхаберието на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Afera.bg

 

 

 

 

 

«