« Върни се назад Публикувано на 04.11.2016 / 14:27

СКАНДАЛ ВЪВ ВРС! СЪДЕБНАТА ОХРАНА ОСУЕТИ ЯВЯВАНЕТО НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА В СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ! УНИЖИХА СЪДИЙКА ДА НАПУСНЕ ЗАЛАТА, ЗАРАДИ БЕЗОБРАЗЕН ТЕРОР НА СЪДЕБНИТЕ „ОХРАНИТЕЛИ“!

съдебна охрана варна9,50 часа.

Варненски районен съд, с шеф Ерна Жак Яков – Павлова. За 10 часа е насрочено поредното съдебно заседание от съдебната „сага“ – заведеното дело от бившия шеф на БОП – Варна Емил Михайлов и дясната му ръка Добромир Досев срещу сайта АФЕРА и журналистката Веселина Томова.

Томова влиза в сградата на съда за да се яви, редовно призована, на съдебното заседание. При проверката на портала от служители на „Съдебна охрана“, служителят очертан в червено на снимката, проверява със зумер Веселина Томова поне два пъти, а той не спира да сигнализира, поради простата причина, че Томова не е отишла в съда гола, а с черни дънки с метални орнаменти, както и носи на шията си метално колие.

Служителят, очертан с червено на снимката, видимо се гаври с Томова и я връща няколко пъти назад, след което започва да и рови в чантата. Кара я да отвори калъфа за очилата си, тя го прави, пита я дали носи ножка, тя казва – не, посяга да отвори и … портфейла и /!!!???/, на което Томова реагира и заявява, че няма да позволи да и се бърка в портфейла. Томова предоставя иначе личната си карта за проверка.

Служителят, ограден с червено на снимката, с тон, подобаващ за мутренска бригада от село Игнатиево, заповедно я връща и я гони извън сградата на съда. Това, че съдебно заседание по дело се осуетява изобщо не го тревожи, нито го интересува.

Томова излиза навън от сградата. Адвокатът и Димитър Димитров, който влиза след нея през пункта на охраната, се качва в съдебната зала и заявява на съда, че Веселина Томова има желанието да участва в съдебното заседание, явила се е, но не може да влезе в сградата, поради това, че служител не я допуска вътре.

Съдийката Румяна Петрова разпорежда на служител на ВРС да слезе на входа, за да бъде придружена Веселина Томова до съдебната зала. Заедно със служителката на съда слиза и журналист, дошъл да отразява делото.

Служителката на съда стои безучастно и мълчаливо, докато служителят на съдебната охрана, ограден с червено на снимката, за ПОРЕДЕН ПЪТ проверява Веселина Томова, видимо заяждайки се и гаврейки се. Пак стига по портфейла и и посяга да бръкне в него. Томова ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОТКАЗВА ДА И БЪРКАТ В ПОРТФЕЙЛА.

Отново са накарани да излязат извън сградата. Томова и колегата и журналист пушат пред вратата, когато след минути вече слиза съдийката Румяна Петрова, напуснала съдебната зала и поканва любезно Веселина Томова да влезе в сградата.

Томова ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ влиза в сградата на Районен съд – Варна и ЗА ПОРЕДЕН N-ТИ ПЪТ е проверена от същия служител, ограден с червено на снимката. Този път извън съоръжението за проверка, Томова дава на колегата си портфейла, но това не пречи на същият служител на съдебната охрана да поиска от колегата на Томова, който е извън ограждението и вече е проверен!!!, портфейла на Томова. Това става пред очите на съдийката, която облечена с черна тога, е унизена от съдебната охрана да виси на портала на съда, безпомощна, тъй като „Съдебна охрана“ не е под прякото ръководство на шефа на съда.

Явява се и още един висок и як служител на съдебната охрана, който заприщва пространството, през което може да мине проверената иначе сто пъти Томова. Искат да бръкнат в портфейла. Томова пак не позволява.

„Поне го отворете…“ умолително, с неудобство от действията на съдебната охрана, казва съдийката. Томова, открехва малко ципа на портфейла си, при което служителите на съдебната охрата впиват хиенски погледи да не би да видят в портфейла базука.

Междувременно, докато се гаврят с журналистката Веселина Томова, БЕЗ ДА БЪДАТ ИЗОБЩО ПРОВЕРЯВАНИ, МИНАВАТ КУП ЖЕНИЧКИ И ВЛИЗАТ В СЪДА.

На въпрос на Томова към служителя, ограден с червено на снимката, защо не ги проверява, лицето, взело се за неизживян Рамбо, казва: Не ми пречете да работя.

Така, благодарение на изумителната „професионална работа“ на служители на съдебна охрана едно съдебно заседание закъсня, една съдийка бе унижена да виси в тога пред бабаити, а в съда влизаха без никаква проверка куп „граждани“.

АФЕРА може да свидетелства където трябва, че ако изобщо някой направи атентат в сградата на съда, според видяното от нас, то със сигурност това ще е човек вътре в системата.  И тогава бабаитлъка на подобни „служители“ ще увисне като сопол.

Иначе днес бе даден ход на делото „Михайлов/Досев“ срещу АФЕРА и Веселина Томова.

Делото бе водено при закрити врата, заради секретната информация по досъдебно производство образувано срещу Досев и Михайлов.

Пред съда като свидетели се явиха бившият зам-директор на ОД –МВР – Варна Диян Нанов, както и бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ Пламен Цолчовски, както и аверът на Михайлов и Досев – собственикът на оръжеен магазин Стоян Стоянов. На следващото заседание ще бъде разпитан и ексшефа на ОД – МВР – Варна Димитър Димитров.

Засега АФЕРА ще спести прелюбопитни факти, които лъсват по делото, тъй като делото е в ход и материалите са секретни, но Томова няма да спести на читателите си истината, такава, каквато е, и за която дори не са подозирали. Делото бе отложено за 9 януари 2017 година, от 9 часа във ВРС.

Afera.bg

«