« Върни се назад Публикувано на 06.01.2014 / 9:31

СКАНДАЛ! ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ДИРИЖИРАТ ЗЛОУПОТРЕБИ В РУП – ХАСКОВО

 

От няколко години началници в РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ ПОЛИЦИЯ – Хасково използват служебно положение, злоупотребяват с него и дирижират схеми, като с действията си уронват престижа на службата в МВР и нарушават Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Действия останали прикривани и ненаказани с течение на врмето.

Първият от тях – началникът на хасковската криминална полиция, към местното Районно Управление Полиция – старши инспектор Георги Димов използвал синът си Денислав като параван за издирване и изземване на откраднати, чужди мобилни апарати. Димов като висш ръководен кадър погазил разпоредбите на всички инструкции упоменаващи, че съобщение за извършено престъпление се подава лично и се пише жалба и обяснение от първо лице, т.е от пострадалия. Началникът обаче описал на хвърчащ лист как синът му Денислав си изгубил мобилния апарат в гр. Пловдив и за случая дори представял гаранционна карта, която само показал, но така и не дал. След това дал листа на подчинен му служител и му указал да изготви докладна записка по случая, по чийто регистрационен номер да се търси IMEI номера на апарата.

Още на същия ден Началникът придвижил документите като заблудил ВЕЧЕ БИВШИЯ Директор на ОД МВР Хасково, чийто подпис бил необходим, като обаче освен „уж” неговия IMEI добавил още два.

Месец по – късно Димов отново придвижил документацията през Директора като този път освен „неговия” добавил и три различни от първия път IMEI.

Капакът бил, когато ръководният кадър придвижил документите за трети път за подпис през Директора, но куриозното в случая било, че вместо IMEI номер бил посочен абонатен номер, който звънял посред нощ на началника и го притеснявал, с цел да се установи кой е абоната на посочения номер и да се търси саморазправа с него.

В случая Димов забравил да премахне саморъчно написания от него лист с мобилния номер и периода, а той останал закрепен за документите.

Какво се е случвало с описаните и намерени мобилни телефони никой не знае. По посочения начин обаче неустановен брой мобилни номера ставали обект на нерегламентирано проследяване……??!!!

Вторият от тях – началникът на РУП – Хасково – главен инспектор Николай Бакърджиев ръководел цялата схема. Тя ставала със знанието и под неговото ръководство като той дори резолюирал материалите „за проверка” на Георги Димов, а той от своя страна си измивал ръцете като ги свеждал на служител под него, по веригата.

По гореописания начин Димов, отново не без знанието на Бакърджиев раздавал и написани от него хвърчащи листове, с указания какво да се случва с неприятни нему хора от гр. Хасково. Не малко били и случаите, в които и самият Бакърджиев раздавал подобни листове написани саморъчно от него. Като например този с проследяването на IMEI номера, на бившия депутат от ПП ГЕРБ и областен управител на Хасково – Румен Данев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА МАСИРАНА ВЪТРЕШНА ПРОВЕРКА „УМЕЛО ПАЗЕНА В ТАЙНА” ИЗВЪРШВАНА ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА ДАНС ТЕЧЕ В РУП – ХАСКОВО.

СЕЗИРАН Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ВЪРХОВНАТА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА. ПРЕПИСКА Е ОБРАЗУВАНА И В ОКРЪЖНА И РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, НА КОЯТО НЕ СЕ ДАВА ХОД ПОРАДИ „ВАЛЯЩИ” ПРОКУРОРСКИ ОТВОДИ. ЗАПОЗНАТ Е МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ОТДЕЛНО ДИРЕКЦИИТЕ –  „ИНСПЕКТОРАТ” И „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” – МВР, КОИТО СЪЩО ИЗВЪРШВАТ ПРОВЕРКА.

ЩЕ НАМЕРИ ЛИ МВР СИЛИ ДА СПРЕ ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА И БЕЗНАКАЗАНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ШИРЕЩИ СЕ В „ЧУП” (ЧАСТНО УПРАВЛЕНИЕ ПОЛИЦИЯ) – ХАСКОВО?

 

АФЕРА публикува сигнала до сайта ни, въпреки че е анонимен, но пък придружен с куп документи, за да не бъде „традиционно” потулен

 

 

«