« Върни се назад Публикувано на 22.07.2021 / 13:56

СКАНДАЛ! ВИЖТЕ КАК ЗАРАДИ МЕРЕНЕТО КОЙ ПО-КЪСА ПИШКА ИМА, РАДЕВ И КАЦАРОВ СЕ ИЗХРАЧИХА ВЪРХУ ЛЕКАРИТЕ И ОБСЛУЖИХА „ЗДРАВНАТА ОЛИГАРХИЯ“!

Първо ето мазмантийската „декларация“, с която протестите на лекарите в „Пирогов“ спират“:

На 21.07.21г. участвахме на среща, проведена в Министерство на здравеопазването (МЗ) между ръководството на МЗ, Българския лекарски съюз (БЛС) и началници на клиники в УМБАЛСМ ”Н.И. Пирогов”. Страните, след дебати, стигнаха до изводите:

  1. Изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение.
  2. Установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи.
  3. Ръководството на МЗ има доверие и продължава да има доверие към лекарите и целия медицински персонал на УМБАЛСМ „Пирогов”.
  4. Страните се обединиха около факта, че е необходима здравна реформа, с която да се намали възможността в бъдеще да има такива недоразумения.

След изказаните становища между страните, взели участие в дебатите Синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и затова е неуместно участието в протестни действия“, се казва в изявлението.

Междувременно стана ясно, че след състояла се среща, организирана от Българския лекарски съюз на 21.07.21 година между Министерство на здравеопазването, началници на комплекси в „Пирогов” и синдикати от болницата, Д-р Иван Маджаров, председател на съсловната организация, страните са се разбрали да:

Първо: изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение;

Второ: установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи;

Трето: имаме доверие на всички лекари от „Пирогов“, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения.

След проведената среща, ръководството на УМБАЛСМ „Пирогов” ЕАД взе решение за прекратяване на протестните действия.“

След тия официални тинтири – минтири, сега АФЕРА ще ви осветли какво точно се случва ЗАД КУЛИСИТЕ и колко омерзитено, отвратително и мръсно е!

Първо, на проведената среща в Министерството на здравеопазването, сглядата е започнала така – здравният министър Стойчо Кацаров рекъл, че от години имал „лични проблеми и несъгласия с шефа на Пирогов д-р Балтов“ и на практика го е освободил „на лична основа“.

Това няма да го прочетете в горния банален чиновнически официален текст.

Второ, президентът Румен Радев, който е лично отговорен за това служебно правителство, респективно и за неговия здравен министър Стойчо Кацаров, е бил решен Кацаров да подаде оставка и да бъде освободен.

Обаче!!!! Знаете ли какво го е спряло?

Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов се намесил и подел темата с освобождаването на Балтов. И понеже Бойко Борисов „прегърнал“ Балтов, Румен Радев се отказал да освободи Стойчо Кацаров. За да не излезело, че Борисов бил … „победил“.

Вие, нали разбирате, за каква омерзителна ниска топка на „управление“ става въпрос?! Управляват ни „мъже“, които си мерят на кого по-къса е пишката! Без никакво извинение.

Трето, по всички така наречени „ново-правилни“ медии, близки до президенството, се пуска охотно един „експерт“ – Николай Болтаджиев, който да громи „Пирогов“ и Балтов, и никой не обяснява всъщност кой е тоя тип. А това лице е, представете си, онзи, който сега замества в НПО-то на Стойчо Кацаров самият Кацаров, докато е министър. Същото НПО, което се занимава с частни интереси на болници и кой лекар да осъди.

Четвърто, и понеже протестите, планувани пред Президенството, на всяка цена, ама на всяка цена, не трябва да се проведат, че да не уронят „синергичния имидж в унисон с дневния ред на САЩ“ на Румен Радев, лекарите в „Пирогов“ са предадени, разбира се, отвътре от „ръководни си органи“. И протести няма да има. Кацаров няма да бъде уволнен. Нито ще подаде оставка. А льотчика ще си запази кухото одобрение в очите на слепите. Докато лекарите са омерзени, отвратени и опозорени.

Иначе по телевизора ще се наслушате на ЛИЦЕМЕРНИТЕ рецитации на същия тоя льотчик и служебната му компания – за „почтеност“, за „прозрачност“, за „връщане на държавността“. Ще му ръкопляскате, докато ЗАД ЗАВЕСАТА този президент не смее да шукне, стиснат здраво за топките от масони, откровени крадци, мошеници, измамници и некадърни типове, както и от Херо Мустафа, и дори не смее да уволни и един свой министър, който не само създаде тази порочна здравна система, като костово протеже, но и сега разказа играта на де що голяма болница има, за да обслужи частните интереси на определени среди и бившите костовисти – добринмитевисти, както е в случая с Варна.

Като написах Варна, питам и Кацаров, и Радев – кога ще се извините във Варна са незаконното безобразие, което направихте в МБАЛ „Света Анна“? Кога ще се извините на д-р Красимир Петров? Кога, Радев, ще уволниш Кацаров, че това, което всъщност направи във Варна твоя Кацаров е да бетонира „здравната олигархия“ във Варна, за да си скъса задника да краде до откат?!

И понеже днес думата в парламента, която най-много се употребяваше бе „лицемерие“, в прав текст за пореден път го казвам открито и с името си:

Радев, ти си позорен лицемер! Единственото, което те интересува е личния ти интерес и личния ти дърварски пиар.

Всичко останало е рецитации, които ти ги пишат, пращат ти ги по мейл, и после ги наизустяваш. Даже знаем и кой ти ги пише.

Веселина Томова

«