« Върни се назад Публикувано на 18.08.2017 / 20:50

СКАНДАЛ! БОЙКО РАШКОВ ВАДИ НА ПОКАЗ ВСИЧКИ БЕЗОБРАЗИЯ СЪС СРС НА ДАНС И ПРОКУРАТУРА! НАД 180 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЪС СРС, ПРОКУРАТУРАТА ГИ ПОТУЛВА, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВА И СЕБЕ СИ!

БОЙКО РАШКОВВ интервю за bTV шефът на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков извади на показ шокиращо скандални факти. Стотици нарушения, меко казано, а твърдо казано – престъпления, свързани със злоупотреби със СРС, са били потулени и НЕРАЗСЛЕДВАНИ от страна на прокуратурата, въпреки че Националното бюро за контрол върху СРС надлежно е сигнализирало прокуратурата след всяка своя проверка, открила закононарушение.

Шефът на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков заяви, че ще оповести публично данни за констатираните нарушения на ДАНС в процедурите по подслушване.

Повече от 180 са случаите само за една година, в които съдии от Софийския градски съд са подписвали неправомерно разрешения за използване на СРС-та. Бойко Рашков бе категоричен, че всички случаи с нарушенията на ДАНС ще бъдат изпратени първо в парламента.

„Когато през 2015 г. стана публично известно, че бившата председателка на СГС /б.р. става дума за Владимира Янева/ е допуснала нарушение на закона, тя беше подведена под отговорност. Искам още сега да попитам – за подобни нарушения друг съдия подведен ли е под отговорност? При положение че подобни нарушения ние сме констатирали и сме уведомили компетентните държавни органи?!

Oсвен тези нарушения, които ние констатирахме, че е извършила бившата председателка на СГС, там са посочени още няколко десетки нарушения, не само от нея, но тя има и други нарушения. Какво отношение е взето по тях!?

Бойко Рашков подчерта, че всички тези данни изнася сега,  „Защото Бюрото за контрол не е прокуратура на Република България”. И защото – по-важното!: „Когато преценим, че са извършени действия, с които неправомерно са приложени СРС, съгласно закона ние сме длъжни да уведомим няколко органа – главния прокурор, министъра на правосъдието, ВСС“.

Рашков подчерта, че до този момент главният прокурор Сотир Цацаров е бил уведомяван винаги!

„А в редица случаи срещахме отпор на прокуратурата, защото някои от нарушенията са извършени в самата прокуратура. И парадоксът в тази нормативна уредба е, че ние уведомяваме онзи орган, който сам е извършил нарушението.“

Бойко Рашков заяви още, че ще остане в Бюрото, докато не му отнемат допуска. И докато може да работи според закона.

Afera.bg

«