« Върни се назад Публикувано на 09.10.2021 / 15:47

СКАНДАЛЪТ ИЗБУХВА ДРУГАТА СЕДМИЦА, КС КАЧВА НА САЙТА ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ! ЯНАКИ СТОИЛОВ СЪЩО Е ЗНАЕЛ ЗА ЗАКОНОНАРУШЕНИЕТО С ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО. РЕШЕНИЕТО НА КС ИДВА СЛЕД 20 ДНИ!

Огромен политически и съдебен казус с морален облик ще избухне следващата седмица, когато станат явни всички документи от институциите, депозирани в Конституциония съд по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков.

Вече стана ясно, че повече от три месеца Петков е бил министър, назначен с Указ 129 на Румен Радев в нарушение на Основния закон, защото до 20 август тази години е бил пълноправен гражданин и на Канада. Сертификатът за освобождаването от права и задължения като канадец вчера беше депозиран лично от Петков в съда.

Това прави решението на делото елементарно от правна и фактическа гледна точка и се очаква (по наша достоверна информация) Съдът да излезе с крайно решение и мотивирано становище до максимум 20 дни, тоест най-късно до средата на стартиращата другата седмица предизборна кампания.

Възникват най-логичните два въпроса.

Първи въпрос. Излъгал ли е Кирил Петков умишлено президента като е подал преди назначаването си декларация с лъжливо съдържание, че е само български гражданин? Отговорът тук е безспорно ДА, излъгал е – и ще се изясни в началото на следващата седмица, когато КС ще обяви публично получената от Президенството Декларация, подписана собственоръчно от Кирил Петков към 10 май 2021, че е само български гражданин. Очевидна измама с цел облагата да бъде назначен за служебен министър на икономиката. Петков е бил двоен гражданин още дълго време до 20 август.

Втори въпрос. КЛЮЧОВ! Знаел ли е държавният глава, че с Указа си нарушава Конституцията на Републиката, след като назначава за министър лице с двойно гражданство. Тук отговорът би бил спорен, но не и когато ВИДИМ публично един от документите, пратен от друг ключов министър на Румен Радев, който твърди в позиция на министерството си пред Съда, че Кирил Петков по времето на старта на делото – месец август, все още е бил двоен гражданин на Канада и на България.

Как е възможно тогава министрите на Радев да знаят истината, а самият президент да е държан в неведение. АБСУРДНО, нали?

Имаме НОВИНА!

И други министри освен Кирил Петков в служебното правителство са знаели, че той е двоен гражданин, че е нарушил конституцията и законите и е подал декларация с лъжливо твърдение до президента. Знаел е и самият Румен Радев, освен ако не го държат в звукоизолиран аквариум от околната работна среда.

Още преди крайното произнасяне на КС към края на октомври ние ще имаме огромен морален и съдебен казус пред всички партии и кандидат президенти. За каква съдебна реформа мечтаем и говорим, когато действащ президент, рейтингов политик и министър с контрол върху милиарди левове държавен ресурс умишлено газят и потъпкват Конституцията и законите? Очакваме позицията на самия Радев, които ще трябва да изостави ролята си на шрауса, заровил глава в пясъка. Служебното правителство е негово дело, престъпленията са общи и няма мърдане.

Какво ще прави Лозан Панов, който вече го нарече “фалшив герой”, а като шеф на Върховния съд ще трябва да остави институцията финално да решава бакията, забъркана от Радев и Петков с техните непочтени действия в нарушения на законите. Има ли сме министри, нарушаващи закона, но чак президент ще ни е за първи път.

Когато документите видят бял свят другата седмица чрез сайта на Върховната институция в държавата, Иван Гешев също ще трябва да реши моралните си дилеми и набързо да се задейства при вида на

  1. Лъжлива декларация от министър и
  2. Писмо от друг министър до Конституциония съд, което доказва, че правителството и принципалът му са знаели за закононарушението минимум от възникването на казуса и са затаявали публично истината.

Способна ли е прокуратурата да повдигне обвинение по член 313 от НК срещу лицето Кирил Петков без да се плаши от политическите последствия и натиск от страна на външни сили?

Ще бъде ли разследван Румен Радев за умишлено нарушаване на Конституцията по член 103, ал. 1 от Основния закон, ако бъде повдигнато обвинение от следващото Народно събрание? Ще бъде ли разследвано от Прокуратурата с какви мотиви и цели е бил нарушен Член 110 от Конституцията от държавния глава и негов министър?

Въпросите ще чакат неумолимо своите отговори, а дотогава българският народ трябва да си реши ще търпи ли самозванци и мошеници да му де качват на главата.

Медиите ще носят отговорност, защото подминават със затворени очи очевидни престъпления и съучастват в прикриването на измами.

Почтените радетели за съдебни реформи ще трябва да решат биха ли ги оставили в ръцете на непочтени и неморални нечестивци. Защото наглостта на Кирил Петков и неговото чуство за безнаказаност (impunity) стигна дотам да назначава по студията министри и главен прокурор, а себе си за премиер. Същият бъдещ неизбежен клиент на прокуратурата и съда стигна дотам да прати Конституцията на Републиката при “умрелите”. Сякаш ние, живите, трябва да живеем по Закона на джунглата. Като повечето престъпници и този няма съвест и морал да оцени престъплението си като такова, но се бори със законите като ги нарушава. Ще е жалко, но президентът му е съучастник. Готви се Кирил Петков и неговият ГМО олигархичен стартъп да управлява седем милиона българи според собствената си болна и изкривена представа за почтеност.

Искаме ли държава или не? Това е въпросът.

Николай Бареков

Бележка на АФЕРА: АФЕРА чрез свои брилянтни източници научи, че вторият министър, който е знаел за закононарушението с двойното гражданство и има писмо до КС е Янаки Стоилов, министър на правосъдието.

«