« Върни се назад Публикувано на 04.10.2023 / 20:22

СКАНДАЛНО! МИЛИАРДИ ЗА „СТРАЙКЪРИ“ ОТ САЩ, КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ОТБРАНАТА НИ! /ВИДЕО/

Че сухопътните войски имат нужда от превъоръжаване спор няма. Но дали „Страйкър“ е най-доброто, което сме получавали като оферта? Дали Страйкър отговарят на изискванията на Министерството на отбраната и НАТО? Според мои източници. „Страйкър“ категорично не отговарят на критериите на министерството на отбраната, а освен това са по-скъпи в сравнение с други много по-добри модели на бойни машини, които са отпаднали от сметките на българското правителство. Ще ви покажа за какво става въпрос, като сравня показателите на Страйкър, с други машини, които са били отхвърлени като сделка. Повтарям, информацията е от мои сериозни източници.

Нещо, което се крие от медиите, които пишат по темата – в края на месец октомври 2022 година, Министерство на отбраната е изпратило запитване за информация до 13 компании и юридически субекти в България и чужбина. Като в оказания срок за получили отговори от 11 от тях, както и от 4 дружества, до които не е изпращано запитване.

Тоест сме имали цели 15 оферти за нови бойни машини. И забележете – към онзи момент няма оферта от САЩ за Страйкър.

Министерство на отбраната само търси американците и получава по-неизгодна оферта в сравнение с останалите 15.

Пренебрегната е и българската отбранителна индустрия, която може да произвежда бронирани машини.

По темата в Интервюто за Ивелин Николов говори Инж. Петър Георгиев, съпредседател на сдружение „Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“ и изп. директор на „Самел-90“.

Натиснати ли са сделката за бойни машини родните политици?

«