« Върни се назад Публикувано на 16.09.2014 / 12:17

Скандално! МВР – Бакалов БЕЗ ТЪРГ И КОНКУРС готви определена фирма да лапне 20-30 милиона за „Координационен център за бедствия и аварии”

Йордан БакаловНачалникът на кабинета на МВР-служебния министър Йордан Бакалов трескаво се е заел със задачата да налее милиони европейски пари в ръчичките на „приятелска” фирма, разкри АФЕРА. БЕЗ ОБЯВЕН ТЪРГ, КОНКУРС ИЛИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА, от страна на МВР – Бакалов СА БИЛИ ПОКАНЕНИ ОПРЕДЕЛЕНИ ФИРМИ за изграждане на „Координационен център за бедствия и аварии”.

В центъра ще бъдат налети европейски пари – в порядъка от 20 до 30 милиона лева. Според брилянтни източници на АФЕРА обаче изграждането му няма да струва повече от 15 милиона.
Без да бъде обявен официално търг, обществена поръчка или конкурс, от МВР – Бакалов прибягват до „нашенската” процедура – поканват по свое усмотрение фирми да участват в усвоявяването на кинтите.
Поканените фирми са: от чуждестранна страна „Сименс”, „Капш” и „Фреукентис”, а от българските – „Телемиг”, „Лирекс” и евентуално „Контракс”.
Упражнението за лапването на големите пари трябва задължително да бъде заковано по времето на служебното МВР – Бакалов.
Afera.bg

«