« Върни се назад Публикувано на 26.01.2024 / 17:37

СКАНДАЛНО „КРАЙНО НУЖДАЕЩАТА“ ШЕФКА НА „ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ“ В ОБЩИНА – ВАРНА С ХИТРИ ВРЪТКИ 8 ГОДИНИ ЖИВЕЕ В ОБЩИНСКО ЖИЛИЩЕ СРЕЩУ 92 ЛВ. НАЕМ, СЕГА ИСКА ДА ГО КУПИ. НА ВНИМАНИЕТО НА КПКОНПИ

На вниманието на прокуратурата, КПКОНПИ и кмета на Община Варна – Благомир Коцев

НА 10.05.2017 г. избухна скандал с крайно нуждаещата се Варненска общинска шефка – Невена Клюнкова – Началник отдел „Управление на човешките ресурси и вътрешен административен контрол“ в Община Варна.

Тогава първа АФЕРА писа:

ВИЖТЕ “КРАЙНО НУЖДАЕЩАТА” СЕ ВАРНЕНСКА ОБЩИНСКА ШЕФКА, С КОКТЕЙЛЧЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ! ПЛЕМЕННИЧКАТА НА ЕКСКМЕТ НА ДОБРИЧ ПЛАЩА 92 ЛЕВА НАЕМ ЗА 105 КВ. АПАРТАМЕНТ!

 Каква е развръзката, към настоящия момент (близо 8 години по-късно).

След като се сдобива с ведомствен апартамент през 2016 г., на основание сключен договор № Д16000947/12.07.2016 г.) с Община Варна и до ден днешен Невена Клюнкова живее в общинското жилище.

Тогава АФЕРА зададе и въпроса:

Как „крайнонуждаещата“ се управлява „Човешките ресурси“ на пясъка в Гърция и осъществява вътрешен административен контрол с коктейлче в „Moët & Chandon“ Франция, и се шири в апартамент от 104,70 м2 със символичния наем от 92.30 лв., с адрес ул .“Цар Освободител“ №88 Б?

След избухването на скандала, вместо да бъде уволнена и изгонена от общинското жилище, Невена Клюнкова прави хитри врътки.

Понеже няма брак с бащата на общото им дете, което в момента е на 12 години, фиктивно или не шефката на „Човешки ресурси“ се налага да сключи брак с някой друг и после да се разведе. Така и се случва – след сключването на фиктивен или не брак с друг, през 2022 г. общинската началничка се развежда. През цялото това време живее в общинското жилище с бащата на детето си.

Защо е било нужно всичко това? За да фигурира в база данните, че е разведена с едно дете и че отговоря на условията и критериите, за да живее в общинското жилище и след като е живяла в него 5 години да има възможност да го закупи на символична цена.

Защо крие бащата на детето си? Кой е мъжът до нея?

Това е Петко Миланов Тодоров, който не е адресно регистриран на нейния адреса, по понятни причини, но живее с Невена Клюнкова и детето си заедно в общинското жилище на ул. „Цар Освободител № 88Б.

 Петко Миланов Тодоров е свързан с шест фирми от които само една е заличена и извършва строителни, концесионни и други дейности.

Любопитна подробност е, че Петко Миланов Тодоров през 2020 г. е взел на концесия за 20 години и централния плаж във Варна. А по-рано през 2016 г., Петко Миланов Тодоров е взел на концесия и къмпинг „Китен“, но поради нарушения е прекратена плажната концесия. Задълженията са надхвърляли 217 000 лв., в които са включени лихви и неустойки по договора.

Другият предсрочно прекратен концесионен договор е за варненския плаж „Аспарухово“. Той е отдаден за 14 г. на концесия през 2007 г. на варненското дружество „Лазурен бряг 91“, което през няколко фирми е собственост на Петко Миланов Тодоров.

През месец октомври 2023 г., Невена Клюнкова подава документите си в община Варна за закупуване на въпросното общинско жилище от 104,70 м2 със символичния наем от 92.30 лв., с адрес ул .“Цар Освободител“ №88 Б.

А  символичния наем от 92.30 лв, на месец, плаща вече близо осем години, защото е „социално слаба“, „разведена“ с едно дете. Просто да я съжали човек.

Реалната действителност обаче е, че Невена Клюнкова живее с бизнесмена (Петко Миланов Тодоров), обича нощния живот и купоните, обича марковите дрехи и екскурзиите в далечни дестинации….

Освен трудовото си възнаграждение на началник, получава възнаграждения и по европейски проекти. Докато е на работа е записала и магистратура в Свободния университет във Варна, като за това и се полагат повече дни платен годишен отпуск.

АФЕРА призовава незабавно да бъде извършена проверка по случая и Невена Клюнкова да освободи общинското жилище, и бъде освободена от работа.

Следва продължение…

Afera.bg

«