« Върни се назад Публикувано на 11.12.2017 / 9:08

СКАНДАЛНО! БОЙКО РАШКОВ: ЦАЦАРОВ Е ИЗДАЛ СПЕЦИАЛНА ЗАПОВЕД СЪС ЗАБРАНА БЮРОТО ДА СЕ ЗАПОЗНАВА С ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ПРИЛАГАНИ СРС! АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО Е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНЕ!

бойко рашковШефът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков обяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е издал специална заповед, която забранява на членовете на институцията да се запознават с доказателства от прилаганите СРС-та.Рашков заяви, че работещите в контролния орган са „поставени в по-неблагоприятно положение от обвиняемите и подсъдимите“, които могат да се запознаят с веществените доказателства по проверките срещу тях. Той уточни, че дори и ДАНС ограничавали достъпа на контролиращите, защото се извинявали със заповедта на главния прокурор, пише в. Сега.

Шефът на Бюрото за контрол върху СРС в интервю пред БНР поиска да бъде инициирано независимо от главния прокурор разследване дали и как се злоупотребява със следенето и подслушването.

Нареждането на главния прокурор се изпълнява и от ДАНС, които вече отказали достъп до три случая.

Бойко Рашков заяви още: „Съжалявам, че изслушването ми в парламента не беше в закрито заседание.  Тогава бих могъл да цитирам. Тогава реално участието на главния прокурор нямаше да се изчерпи с три „не-та“: „Няма политици, няма магистрати, няма журналисти“.  Има нерегламентирано използване на СРС-та срещу политически лица. Не е вярно, че не са били подслушвани магистрати. Неверни са и думите, че 8000 разрешения за СРС не са били прилагани, т.е. че въпреки полученото разрешение не е имало подслушване. Когато съдия нареди, то е задължително за изпълнение“.

На практика с издадената заповед от Цацаров окончателно лъсна СИМБИОЗАТА МЕЖДУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ДАНС, КАКТО И УМИШЛЕНОТО НЕЖЕЛАНИЕ НА ЦАЦАРОВ ДА РАЗНИЩИ БЕЗОБРАЗИЯТА ВЪРШЕНИ ОТ ДАНС.

Зависимостта и СИМБИОЗАТА на Цацаров със службите, контролирани от Борисов и Пеевски, обяснява не само тази скандална заповед, а и УМИШЛЕНОТО му БЕЗДЕЙСТВИЕ по отношение на престъпните прийоми приложени от ДАНС по случаите със съдия Светлозар Георгиев, с „разработката“ по случая със съдия Светлозар Георгиев, ползването и „вкарването“ в „разработката“ на любимата прокурорка на Цацаров – Виолета Радева, както и безумните поръчкови действия на ДАНС по отношение на случая с Георги Гатев.

Заповедта на Цацаров доказва и онова, което АФЕРА пише вече от месеци – че умишлено определени властови среди искат унищожаването на Бюрото за контрол върху СРС, смачкването му и трансформирането му с техни послушни пионки, които да спрат да вадят бакиите на служби и прокуратура, а да замазват престъпните действия по „сготвянето“ на неудобните за Властта.

Afera.bg

Ето и скандалното интервю на Бойко Рашков, дадено пред Сашо Диков по bitv, от което ще научите как като председател на Окръжен съд в Пловдив самият Сотир Цацаров е подписал НЕПРАВОМЕРНО СРС срещу съдия Сантиров по искане на експрокурор Роман Василев, прескачайки се Софийски апелативен съд!!!:


«