Публикувано на 13.11.2019 / 18:08

СКАНДАЛНИ ФАКТИ И ВЪПРОСИ ПО АФЕРАТА „ПИЯНИЯТ ПОРТНИХ В ХАЙФА“! ПОЗОРНОТО МЪЛЧАНИЕ НА БОРИСОВ И КОХОРТА ПРОДЪЛЖАВА

НОВИ СКАНДАЛНИ ФАКТИ И ВЪПРОСИ ПО АФЕРАТА „ПИЯНИЯТ ПОРТНИХ В ХАЙФА“! ПОЗОРНОТО МЪЛЧАНИЕ НА БОРИСОВ И КОХОРТА ПРОДЪЛЖАВАВчера сайта АФЕРА публикува:
НОВИ ФАКТИ ЗА ПИЯНСКИЯ-СЕКС СКАНДАЛ НА ПОРТНИХ В ХАЙФА! БОРИСОВ, И ТИ, И ПОРТНИХ, НЕЗАБАВНО ПОДАЙТЕ ОСТАВКИ!

Във връзка с разкритията на АФЕРА за още неоспорими факти, които доказват ПОТУЛЕНИЯ ОТ ВЛАСТТА МЕГА СКАНДАЛ С ГЕРБ КМЕТА НА ВАРНА ИВАН ПОРТНИХ В ХАЙФА, разкриваме още факти:

Както вече писа АФЕРА На 14.02.2018 г. е проведено заседание на Постоянната Комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към Общински съвет – Варна.

Това, което казва Розалина Димитрова, която е и „Връзки с обществеността“ на Община – Варна е, че инициативата за побратимяване на Варна с Хайфа е на проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, и разговорите за побратимяване били много сложни и продължили две години. И в момента /към онзи момент – 14.02.2018 г./ бил настъпил момента вече за подписване на Меморандума за побратимяване.

Розалина Димитрова казва още: „В момента сме на етап в които практически може да се пристъпи към подписване на Меморандум след много дълга кореспонденция с кметството там и кмета на града. Мотивите са в писмото на проф. д-р Красимир Методиев… Това, което искаме да се подпише е само основа, която да се надгражда със сътрудничество във всяка сфера… В предложението са приложени и двете подкрепи на нашия Посланик в Израел, както и на Израелския Посланик у нас“.

АФЕРА информира и че на 16.02.2018г. Общински съвет – Варна много набързо разглеждат предложението на кмета и излизат с Решение, като дават съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество между Община Варна и гр. Хайфа, Държавата Израел.

И сега най-интересното от Решението на Общински съвет – Варна!:

На основание чл.60, ал.1 от АПК, Общински съвет- Варна допуска предварително изпълнение на Решението, „ПОРАДИ ЗАЩИТА НА ВАЖНИ ОБЩЕСТВЕНИ ИНТЕРЕСИ“.

Както вече писахме, уловката за „важните обществените интереси“ се крие в това, че всяко Решение на Общинския съвет подлежи на обжалване. А ГЕРБ кметът Иван Портних е бързал да отиде в Хайфа и не е изчакал срока за обжалване, тъй като общинския съвет е допуснал предварително изпълнение на Решението и Портних на всяка цена е бързал да „защити важните обществени интереси“.

Решението на Общинския съвет е от 16.02.2018 г. А израелските медии на 20.02.2018 г. вече са отразили пиянски скандал.
Меморандумът за сътрудничество предварително е бил изготвен, преведен на английски език, както и на иврит. Готов за подписване от двете страни, кмета на Община Варна и кмета на гр. Хайфа.

И сега да видим, какво пише в Меморандума за сътрудничество и това, което излезе като новина от Община Варна след завръщането на делегацията водена от Портних в гр. Хайфа!

В Меморандума за сътрудничество пише, че „двете страни се съгласяват да сключат меморандум за сътрудничество, който да служи като рамка за бъдещ обмен и съвместна работа с цел да се затвърди дългосрочната връзка между страните“.
Ето го Меморандума за сътрудничество между Община – Варна и Община – Хайфа, който е бил ИЗГОТВЕН ПРЕДИ ДА ТРЪГНЕ ГЕРБ КМЕТА НА ВАРНА ИВАН ПОРТНИХ ЗА ХАЙФА.

Меморандума е изготвен така, както се подготвят дипломатически документи, готови за подпис. И съответно – в Хайфа, за протокола, е трябвало за седнат на една маса и само да си положат подписите кметовете на двата града – съответно Портних и кмета на Хайфа. И протоколно да направят няколко снимки.

Очевадно обаче, още пристигнал Портних се напива, сътворява пиянския – секс скандал в Хайфа и на следващия ден … аре, бегом към България и Варна.

Меморандумът така и остава неподписан!
Възникват няколко много важни въпроса!:

1.Защо този дипломатически документ не е подписан от двете страни след като се твърди, че е имало подкрепа на нашия Посланик в Израел, както и на Израелския Посланик у нас?

2. Мотивите на проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, явно не са били достатъчно аргументирани ? Най-вероятно разговорите, които е водил две години не са били достатъчни, за да се подпише този дипломатически документ?

3. Ще поеме ли лична отговорност проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, за този дипломатически гаф, след като по негово предложение е издаден този акт на Общински съвет- Варна за предварително изпълнение и той по никакъв начин не е „защитил важните обществени интереси?

4. Ще отговори ли проф. д-р Красимир Методиев, консул на Израел във Варна, каква е истинската причина за неподписването на Меморандума за сътрудничество?

5. Каква е била подкрепата на посланика на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов след като се твърди, че към Решението е приложена и „подкрепата“ му?

6. Какъв последващ контрол е упражнен от страна на Общински съвет – Варна върху приетото от него Решение № 1097-2 от 16.02.2018 г. за предварително изпълнение поради „защита на важни обществени интереси“?

7. Как и по какъв начин Портних е „Защитил важните обществени интереси“, когато е бил в Хайфа?

8. Какви действия е предприел областният управител на Варна – Стоян Пасев, относно приетото Решение на общинския съвет и неизпълнението му от страна на кмета на община Варна?
Съгласно Чл. 21, ал. (1), т.24 от ЗМСМА Общинският съвет упражнява текущ и последващ контрол върху изпълнението на приетите от него актове . Също така актовете на общинския съвет се изпращат на кмета на общината и на областния управител в 7-дневен срок от приемането им.

И сега лъжата, която лъсна!

Вижте каква новина беше публикувана на 22.02.2018 г. в общинския сайт Live.Varna.bg:

Делегация от Варна бе на посещение в град Хайфа“
„Делегация от Варна, водена от кмета Иван Портних и почетния консул на Израел в България проф. Красимир Методиев, бе на посещение в Хайфа, Държавата Израел. Визитата бе организирана от проф. Методиев, а в програмата на място се включи и посланикът на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов. По време на посещението бяха проведени срещи с кмета на Хайфа Йона Йахав и неговия екип, с ръководството на местния университет, с представители на Икономическата зона в Хайфа и ръководството на болница Рамбам.
По време на всички разговори бяха обсъдени дългогодишните активни контакти между Варна и Хайфа в областта на медицината, образованието, науката, контратероризма, високите технологии, в които Хайфа има голям опит и изключителни постижения, както и активния културен обмен с провеждане на изложби и концерти във Варна, спортни срещи, съвместни семинари, уоркшопове. Обсъдени бяха и възможностите за по-активно сътрудничество и работа по нови съвместни проекти, като бе посочена необходимостта от сформиране на двустранни работни групи като стъпка за споразумение за бъдещи съвместни проекти между Варна и Хайфа. Положителна оценка бе дадена на реализираните програми между университета на Хайфа, университетската болница Рамбам и Медицинския университет във Варна“.

Някъде нещо да се споменава в тази новина за подписан Меморандум за сътрудничество между двете страни…? Нещо за побратимяване на двата града…?

А вижте каква е новината: „…Обсъдени бяха и възможностите за по-активно сътрудничество и работа по нови съвместни проекти, като бе посочена необходимостта от сформиране на двустранни работни групи като стъпка за споразумение за бъдещи съвместни проекти между Варна и Хайфа…“

Ами нали предварително е подготвен Меморандума, а? Какви тинтири – минтири са подали към медията откъм Община – Варна контролирано за да потулят пиянските изстъпления на ГЕРБ Иван Портних и наритването му от Израел?!

ПОЗОРНОТО МЪЛЧАНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ, КАКТО И НА ЦЯЛАТА ВЛАСТОВА И МЕДИЙНА КОХОРТА, ПРОДЪЛЖАВА!

Във всяка нормална държава след такъв мега скандал оставка подава кметът, както и премиерът и председател на партията, в която членува кметът!

У нас Бойко Методиев Борисов продължава да прикрива нагло позора на Иван Портних, с което доказва, че е бил пряк съучастник в потулването на безобразието още от самото му случване.

Afera.bg

Коментари 16 за
“СКАНДАЛНИ ФАКТИ И ВЪПРОСИ ПО АФЕРАТА „ПИЯНИЯТ ПОРТНИХ В ХАЙФА“! ПОЗОРНОТО МЪЛЧАНИЕ НА БОРИСОВ И КОХОРТА ПРОДЪЛЖАВА”

 1. в началото пише“оставка“ !!!! КАКВА ОСТАВКА -И ДВАМАТА ГАДА В ЗАТВОРА !!!! КОГА,КОГА НАРОДЕ ЩЕ ИЗМЕТЕМЕ ТАЗИ ГАД ОТ ДЪРЖАВАТА ??????????????????????????????????

 2. Бойко дундурка Портних, от европа дундуркат Бойко такова е европейското навързване на червата. Защо са черва?
  Защото са отпуснати мърди.

 3. Израелската клиника с която върти МОШЕНгии Варненската се казва
  РАМБАМ-съкратено от РАбби Моше бен Маймонид.
  МАЙМОНИД – от иврит МАЙМОН – Доза, паричка, монета, мерна теглилка
  МАЙМОН – демон с рогата бича глава и човешко тяло описан подробно от Вавилонския Талмуд, и Библията на идола на мамона от глина и позлата се кланяли древните Хаанаци
  ИД – на иврит РЪЦЕ
  Кво побратимяване с Хайфа кви 5шекела бълнувате

  1. Бизнесът си е бизнес. Тоз Потник май става за разфасоване – доста карантия има из него, ще пасне на органите на побратимите Хайфуци.

   1. ДНК съвместимоста на населението на ДОБРИЧ,СИЛИСТРА ,ВАРНА и Делиормана е НАЙ-близко до това на степните ХАЗАРИ /руските евреи които командват и управляват в ИЗРАЕЛ
    ДНКсъвместимоста на жителите на Североизточна България е над 90% с тия на руските хазари в Израел ,а контрола в-у търговията и и износа “чадъросан“ от най-високо властово и полицейско ниво което е много добър показател и създава предпоставка за ИЗНОС и контрабанда на ЧОВЕШКИ ОРГАНИ посока ИЗРАЕЛ/на по късен етап за ИСПАНИЯ и САЩ/
    Спомнете си само десетките случай от 90 те на 20 век когато масово ИЗЧЕЗВАХА млади ДОБРИЧЛИИ /мъже и жени / под 30 год без дори да намерят телата им просто изпарени.
    Има данни за хора от службите НСБОП -ДОБРИЧ които са участвали ,прикривали и движели мръсния лекарски бизнес с търговията с органи

    1. Тц. Дефицит е карантията с отрицателен Rh, т.е. от марокански българи, турци, евреи – хЕспания не се интересува от хазари. Хабер си нямате колко марокански мигранти Османската империя е заселила по нашите земи. Знаете ли колко Пейчовци, Пеньовци, Панчовци, Кальовци, Калчовци, Кара-намкой, Нурхани, Нурита и пр. щъкат по територията ни.
     Хазарите не са ценни, те са тюрки, а тюрки колкото си искаш из Азия. В Азия обаче отрицателен Rh НЯМА, които са с такъв се съветват да си носят собствени банки с кръв ако планират по-дълъг престой.
     65% от баските, 50% от франсетата, 45% от британците са с Rh-. Всички с отрицателен Rh имат исхемия и не рядко се нуждаят от сърца, кръв и други органи и течности.
     Отрицателният Rh идва от подсахарна Африка, чрез нечовешкия тип хоминиди, с който сме се смесили и е реакция срещу тропическата малария при макаците. Проводник е станала една 0 кръвна група, която няма антигени за +/-.
     Най-силни са антигените за + и – при кръвните групи, дори тихият ген е от значение, така че не се чудете защо има много безплодни двойки в България – мЪ виждате ли, тя/той ялови.
     Същото е при А и Б кръвен тип, но там ин витро тук-там става.
     Примелче, и то не бъгарско. Барак Обама е 0-, Мишел +, и двете им дъщери са правени с донор – това каза Мишел Обама преди 5-6 месеца в едно откровение.

    2. Във Варна има много хора с отрицателен Rh, в Добрич също, веднага се сещам за колега от Добрич, не зле изглеждащ мъж, не можа да се възпроизведе и с двете си жени. Във Варна имам много познати и колеги, които са имали партньор с обратен на техния Rh и нямат деца. Питам, къде на майната си са докторите, сливи ли имат в устата си да им кажат?
     От друга страна – при партньори с 2 отрицателни Rh трябва да има строг пренетален контрол защото има 50% опасност да се роди дете със синдром на Даун или тежко генетично увреждане. Един възрастен лекар ми каза, че навремето било забранено двама партньори с Б- да се женят.

     1. Щях да забравя младотурците в Турция, които пък не били нито млади, нито турци, а хеспано-индийско-мароканско сиган юдей. По някое време тази групировка се светнала, че не е далавера да си юдей и станали по турци от турците.
      Сещам се и за 2-3 села в моя край, където мароканците са били турци до Освобождението, но след него станали по българи от Аспарух и по християни от Христос… И вече, може би, по антикомунисти от бойкий Бариска.

 4. От българския по-голям член няма,той най голям е на света,да си българин радост е голяма,щастливи прави той жените и на край света.

 5. Не 111-то, даже и 211-то място по свобода на медиите и на печата ни е много……

 6. Ко ,викали по тръбите ония завалиите от етажите на панелния небостъгач ,а ? –
  ,,Аде ма ,лапни му го най -после на тоя ,че утре сме първа смяна ,да поспим малко така … три часа е вече ,аман… “

  Действието се развивало в панелката навремето ,дето двойка влюбени новодомци ШУМНО се претрепвали от кандърми за парче френска любов ,особенно единия .

  Изводи:
  – В панелката се чува много !
  – Френската любов не е за тъпи ,бивши селяни ,ако и да са станали Герои на Социалистическия труд ,да кажем !
  – На пияна глава ,свирка не се проси ,особенно в панелка ,с комшии дето утре са първа смяна на работа .
  – В любовта няма равни и обикновенно винаги единия ше земе да се дърпа…
  – Работническата класа трябва да спи и да не се тревожи заради някаква си неполучила се свирка .
  – Хайфа никога няма да се побратими с Варна .

 7. Е, сега разбирам „Дриснята Метев“ защо е толкова директен, ама за Потника и Тиквата неговите думи са само плах комплимент! Давай, приятелю, подреди ги още по-добре!

 8. Позорът е матрица постоянна
  и си налага пошла деформация
  и сила е със властова ‘осаннна’-
  позорът – капитала за класация!

  Пласидо Доминго бе наклеветен за сексуален тормоз, умело скалъпена 100%-ова лъжа, но се оттегли, сринат от клевета и от повярвали в нея. Един гениален Артист и прекрасен човек бе сасипан за без нищо! ( каквито са обектите на сасипването чрез черните марионетки). С клетия Портних – обратно: той черен от разврат ( за другото-е друго), ГЕРБ и Борисов го покриват! Но гангерна и да скриеш, тя си дълбае костта и ампутацията няма императив. Има разни ампутации и изборът на Портних е една от тях. Какво е ампутирано? Както и в много други случаи….Трябва да си читав, без вина като Доминго, за да се махнеш от наглостта, инак-оставаш кмет и др……..Така сасипаха Доминго, не е карал курс по властови ресурси у нас.

 9. Ебахти пропадняка, майна!Личният избор на оня дебелогъзест дебелосерец – Бай Хуя от Банкя!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *