« Върни се назад Публикувано на 27.10.2017 / 10:53

СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ЗА МАРЕШКИ ЗА ПАРАЛЕЛЕН ИЗНОС НА ЛЕКАРСТВА! ЕТО Я РУСКИНЯТА, СОБСТВЕНИК НА „ТРЕЙДНЕТ“, ЖИВЕЕ С БАЩАТА НА СЪПРУГАТА НА МАРЕШКИ!

нина катченкоВ  предаването „Открито“ на Валя Ахчиева по БНТ, Ахчиева направи скандални разкрития за паралелен износ на лекарството „Хумира“. След свидетелствата на един пациент от Бургас как е получил скъпоструващо лекарство в една аптека на Веселин Марешки и вкъщи видял, че в опаковка на български език има инжекция „Хумира“ на турски език и с упътване на турски език, която не е разрешена за употреба в България и в ЕС, Ахчиева разнищи има ли контрабанда на лекарства у нас.

Оказва се, че с  лекарството „Хумира“ се прави паралелен износ. В България се клонират две лекарства „Хумира“, но и двете са менте, защото по НЗОК е отчетена и платена оригинална кутийка с контрабандна инжекция, а за паралелен износ може да отиде оригинална инжекция във фалшива кутийка.

Седем липсващи плащания на лекарството Хумира в НЗОК открива Валя Ахчиева, и седемте липсващи  плащания са свързани с фирмата Фарманет и Трейднет, свързана с Марешки, фирма, която майката на Марешки продава на рускинята от Дубовка, край Волгоград, Русия – Нина Катченко.

Нина Катченко е собственик на фирмата Трейднет, продадена от Марешка, като впоследствие Катченко е направила пълномощник на фирмата … майката на заместник председателя на Народното събрание Марешки – Веска Марешка. И прави паралелен износ за милиони с български лекарства.

Валя Ахчиева разкри и коя е рускинята Нина Катченко.

Възрастната рускиня живее на семейни начала с БАЩАТА НА СЪПРУГАТА НА МАРЕШКИ – СВЕТЛАНА! Бащата е Александър Мозюкин.

У нас има 11 органи за борба с корупцията, заяви Валя Ахчиева, и всички, както обикновено не знаят … нищо! Тя се обърна към тях да попитат новия шеф на НЗОК защо в документите на Здравната каса липсват партидните номера на платените лекарства за да се гарантира сигурността на пациентите!

Цялото предаване можете да гледате тук:

https://www.bnt.bg/bg/a/ima-li-kontrabanda-na-lekarstva-u-nas

afera.bg

марешки

«