Публикувано на 09.01.2020 / 11:55

СКАНДАЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОКУРОРСКИ ИГРИ. КОЙ КАДРУВА ЗА ЕКИПА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ!

СКАНДАЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОКУРОРСКИ ИГРИ. КОЙ КАДРУВА ЗА ЕКИПА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ!Разследване на АФЕРА разкрива шокиращо мръсните политически прокурорски игри, свързани със сформирането на екипа от заместник главни прокурори на Иван Гешев.

Депутатите от ГЕРБ и тези от правната комисия на парламента трескаво очакваха датата 6 янеари. Но не заради това, че е Богоявление. А вероятно, защото в битността им е „Бокоявление“.

На същата дата на среща между Бойко Борисов, Иван Гешев и Сотир Цацаров е трябвало да се реши кои заместник главни прокурори да влязат в екипа на главния прокурор Иван Гешев.

АФЕРА разкри, че депутатите от ГЕРБ усилено коментираха помежду си, че бъдещият заместник главен прокурор в изключително важния ресор „за борба с корупцията“ ще бъде или Гергана Мутафова или Калина Чапкънова.

Кои са прокурорките Гергана Мутафова и Калина Чапкънова?

И двете са от прокурорската колегия на ВСС.

И двете са вносители на номинацията на Иван Гешев за Главен прокурор.

И двете са гласували за Иван Гешев.

Това не само прилича, а си е и истинска сделка – аз те правя Главен прокурор, а ти мен ме правиш Заместник Главен прокурор!

Гергана Мутафова е бивш районен прокурор на Пловдив. И става член на ВСС от квотата на ГЕРБ.

Калина Чапкънова е бивш окръжен прокурор на Бургас. И тя е става член на ВСС от квотата на ГЕРБ. Калина Чапкънова е един от прокурорите по делото за атентата в Сарафово, което се точи от години.

И двете – и Гергана Мутафова, и Калина Чапкънова – са известни с това, че са близки до Сотир Цацаров.

Особено скандално е, че Гергана Мутафова също влезе в скандала “Апартаментгейт” със закупен апартамент от фирмата “Артекс”. И то в една кооперация с Цецка Цачева!

В юридическите среди се коментира още един мистериозен факт, предвид мръсните политико-прокурорски игри.

Сегашният Заместник Главен прокурор от екипа на Сотир Цацаров – Мария Шишкова, на 6-ти декември шумно обяви публично, че подава оставка и напуска системата. След което ВСС гласува оставката и като Заместник Главен прокурор и като прокурор.

Сега забележете! – и напускането на Мария Шишкова трябваше да се случи на 6-ти януари, същата дата, на която „Свещената Троица“ – Борисов, Гешев, Цацаров трябваше да мътят „екипа“ и замовете на Гешев.

Изведнъж обаче, ВСС без никакви публични обяснения удължи престоя на Мария Шишкова на поста и заместник главен прокурор с още 2 месеца!

И така Мария Шишкова остава Заместник главен прокурор до 6-ти март 2020 година!

Като в момента именно тя се явява дясната ръка на главния прокурор Иван Гешев.

За Мария Шишкова се знае, че тя е изборът на Цветан Цветанов и именно тя беше наградена от Цветан Цветанов през 2011 година заради „добра работа като съдия в Окръжната прокуратура Пловдив“.

Точно от там е и връзката и със Сотир Цацаров. Шишкова е била негова подчинена.

Какво ще трябва да се случва до началото на месец март, та дотогава Мария Шишкова трябва да седи в стола на Заместник главен прокурор? Още повече, при положение, че сама преди месец иска да напусне поста си и системата, а по-късно внезапно се съгласява да стои на същия тоя пост до началото на март т.г.?!

Каква поръчка трябва да изпълнява?

Някои вече залагат, че в началото на март т.г., когато Шишкова все пак ще излезе от системата, щяла да влезе в партията на Цветан Цветанов.

Всичко, което се случва, доказва за пореден път скандалността на СИМБИОЗАТА между прокуратурата, която иначе трябва да е независима, и изпълнителната власт.

Как е възможно представители на другите две власти – законодателна и изпълнителна, да се месят в избора на заместник главни прокурори? Това ли е „независимата съдебна власт“ ? Политици да залагат свои хора в нея?!

АФЕРА ще го каже в прав текст!

Това се нарича МАФИЯ!

МАФИЯ, в която прокуратурата продължава да изпълнява ролята на консилиери на изпълнителната власт, която пък у нас има едно име – Бойко Борисов, като капи ди тути капи.

Дали на 6 януари срещата между Цацаров, Гешев и Борисов е била проведена, за да се натъкмят пешките, наречени заместник главни прокурори, или „великите“ международни дела на Борисов са я отложили за дни по-късно, даже няма значение.

Така или иначе, Онези от Властта, които трябва да бъдат арестувани и разследвани от главния прокурор, ЗАЕДНО с главния прокурор /?!?!/ ще му определят заместниците!

Няма друга дума. Освен една.

Мафия.

Afera.bg

Коментари 9 за
“СКАНДАЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОКУРОРСКИ ИГРИ. КОЙ КАДРУВА ЗА ЕКИПА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ!”

 1. Всичко свързано сс бкп трябва да бъде убито без съд и пррисъда ,хахахах.

 2. Чапкънова е много …пробивна …, особено в късните часове на деня , за Сарафово е сложена от Цвъко да прикрие турския МиТ като поръчител на атентата , общоизвестен факт е че изпълнител е Ал Нусра – поделение на МИТ , тази шавлива другарка е пробутвана от крадливия кмет на Бургас навсякъде , прикрива всички негови кражби и далавери с имоти – стадиони , Колодруми , басейни…и …пари в КТБ

  1. Чапкънката е омъжена за турчин някво футболистче от близкото минало, Чапкън ханъм е от Айтос крепост на ДПС и тъмночервени комунисти от ДС
   Айтос и Айтошкия балкан е ковачница на тежко корумпирани ДС кадри внедрени на високи постове в правораздавателната с-ма(съд, полиция, ДАНС, прокуратура)
   Най известни са съдийската оправдава хонорора на ДПС лидера Доган, ВКС съдията Стефан Грозев признал НЕправомерно радикалния талибан гл. Мюфтия М. Алиихаджи с-у подкуп от 750.000 евра осигурени от турските МИТ
   Брата на ВКС съдия Грозев е ШЕФ на военните заводи в Казанлък и Сопот наследници на каналите на Кинтекс
   Сиреч брата подкрепя турските МИТ интереси, в замяна другия брат прибира милиони и комисиони от износ на казанлъшки оръжия за ислямистите от ИДИЛ
   В Айтос в бившите складове на танковата бригада НАТО съхраняват боеприпаси с Неясен произход сред тях е възможно и us боеприпаси от база Инджирлик
   АЙТОСките съдийки, прокурори, шефове на бургаски РПУта, шеф на ДАНС всички прикриват и работят за прикриването на Герб далаверите, обществени поръчки, схеми с имоти измами, контрабанда през летище и пристанище, пране на пари през строителството свързани с дейности на сумбиозата Герб и Дпс

 3. Изследователи попитали аборигените:
  – А бе чували сме че тука имало човекоядци. Има ли още?…

  На което те отговорили:
  – Имаше… Ама ние ги „хам-хам“, и вече няма…!!!

  И те така…

  Дааа…!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *