« Върни се назад Публикувано на 20.10.2017 / 17:48

СКАНДАЛНИ НАЗНАЧЕНИЯ В ДАТО! ШУРОБАДЖАНАЦИ ОПЛЕТЕНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА!

цветан китов

ДАТО е Държавна агенция „Технически операции” към Министрески съвет с шеф Цветан Китов. ДАТО се занимава с осигуряване и прилагане на специални разузнавателни средства /СРС/.

Следва да се вземе предвид назначението Драгомир Драганов, директор на дирекция „Управление на собствеността”. Преди назначението си в агенцията е работил в Института по психология на МВР. Драганов е брат на бившия шофьор на Китов, с малко име Боби, докато е бил директор в ДАНС.

С оглед публикациите за скандални назначения, вземете предвид, че дъщерята на Драганов е назначена в дирекция „Инспекторат” на длъжност, която и позволява да чете всички документи.

От друга страна, съпругата на брата на Драганов е назначена в секретно деловодство. Дирекцията, която ръководи Драганов е натоварена с организацията и провеждането на обществени поръчки.

Масова практика през последните години е да бъдат назначавани децата на служители от ДАНС приближени до Китов. Като например синът на приближения до Китов в ДАНС, Любомир Генов, който няма стаж в службите за сигурност, а е назначен като директор на възлова дирекция в ДАТО.

Друго скандално назначение е свързано със служител на име Момчил Цонков. Цонков е близък приятел с Китов, тъй като са работили заедно още докато Китов е бил в ДОТИ. Поради близкото им приятелство, Китов назначава дъщерята на Цонков, Десислава отново в дирекция „Инспекторат”.

От друга страна, снахата на Цонков е назначена в дирекцията отговаряща за човешките ресурси и участва в почти всички конкурси за назначаване на служители в ДАТО.

Ралица Николова – служител на ДАТО, който поради лична неприязън от страна на Китова е временно преназначена в гр. Плевен, с цел да си пусне доброволно молба за напускане. Заповедта е обжалвана в административен съд.

Венцислав Велков – поради същите причини е временно преназначен в гр. Шумен.

Любомир Иванов – преназначен в гр. Шумен, поради недоказани подозрения от страна на Китов за нелоялност към него.

Пламен – преназначен в гр. Хасково поради недоказани подозрения за нелоялност към Китов.

Даниела – живее на семейни начала с Пламен. Жертва на обстоятелствата, поради мъжа си. Преназначена в гр. Шумен.

 Момчил Пеев – преназначен в гр. Русе. Принудително напуска ДАТО и се мести в ГДБОП.

Елена Стоянова – съпругът и работи в ДАНС. Назначена поради приятелството на Китов с мъжа и. Същите живеят в два съседни блока.

Ивелина Камбурова – назначена в ДАТО. Живее в блока на Китов, съседен вход.

Андрей Андреев

На снимката: Шефът на ДАТО – Цветан Китов

«