« Върни се назад Публикувано на 10.03.2014 / 14:01

СКАНДАЛНИ ВЪПРОСИ ЗА КАТАСТРОФАТА НА ДИРЕКТОРА НА „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ“

 

В медиите се появи информация,че  Директорът на дирекция „Национална полиция” Тодор Гребенаров е катастрофирал на моста на Герджика в Пловдив в събота. Съставен му еакт. Инцидентът е станал в 13.30 часа. Причината за катастрофата е неспазена дистанция от страна на комисар Гребенаров, който е бил зад волана на служебен джип„Фолсваген Туарег“.

Тази информация поражда редица въпроси на които някой трябва да отговори.Интересното тук е какво е правил в Пловдив въпросният  господин и то в неработен денсъбота.Дали е бил в командировка със съответните  документи за това или просто е решил съсслужебният автомобил да прескочи до Пловдив, където живее. Ако е бил в командировка – кога са оформени документите за тази командировка и от кого са подписани.

Друг въпрос е защо той сам е управлявал автомобила, след като по щат има назначен служебен шофьор, който да управлява автомобила. Освен това в системата на МВР за да управляваш конкретен автомобил е необходимо да са спазени редица условия, едно от които е на служителя да бъде издадено удостоверение след преминат курс, че има право да управлява конкретно посочен с марка,модел и ДК номер автомобил. Не е ясно въпросният господин има ли такъв документ или тепърва, за да се заметат следите, ще му бъде издаден. Необходимо е да бъде извършена проверка, която да отговори на тези и на други въпроси,  тъй като се касае за  служител на много висока длъжност в системата на МВР, който трябва да бъде пример за останалите служители.

На служителя ще бъдат ли наложени предвидените в ЗМВР и ППЗМВР санкции, които са предвидени при грубо нарушаване на етичните норми на МВР, включително и уволнение, тъй като деянието на въпросният господин е станало достояние на огромен брой хора.

Afera.bg

«