« Върни се назад Публикувано на 26.06.2011 / 22:54

Скандална прокурорка след като „оправи” „мега” дело, я набутаха и по „килърите”! С авера и Близнака

 

 

Както вече три години пише afera.bg, варненската прокурорка Стефка Якимова, дейна учестница в скалъпването на варненското „мега” дело, е забъркана в шокиращи скандални записи, правени от бандита Светлин Иванов – Близнака. Благодарение на ювелирните действия на Якимова и шефа на варненската полиция комисар Митко Димитров Светлин Иванов – Близнака се превърна в дежурен анонимен свидетел по всички дела в България, наречени „знакови”.

Близнака, който не е помирисвал Златко Баретата, Алексей Петров – Трактора и „килърите” подписа поръчкови проказания под диктовка, за да си спаси кожата, тъй като бе арестуван след като афишира в публичното пространство купища записи с шефа на полицията във Варна и въпросната „мега” прокурорка.

Близнака каза пред медиите и че има шокови видео и аудио записи с „някои неща, които са правили” с прокурорката и комисарят.

След като бе арестуван обаче, Близнака се превърна в дежурен анонимен свидетел. Де на кого му затрябва в страната по някое знаково дело анонимен свидетел, прокурорката Якимова го осигуряваше. Включително Близнака, противно на всички законови норми, стана едноременно и два пъти анонимен свидетел / №5 и №6/по едно и също дело – варненското „мега” дело.

Сега последно Близнака е свидетелствал срещу „килърите”, от които иначе хабер няма. За по-голяма достоверност обаче, докато лежаха по два дни във варненския арест за гледане на мерките им за неотклонение, в килиите на Васко Кеца и търновския бизнесмен Георги Вълев бе набутан точно Близнака, който да скалъпи показания.

Делото на „килърите” започва утре в Шумен и по него обвиняеми са Пешо Сумиста, Васко Кеца, Туцо, Хижаря, Георги Вълев и Петър Атмаджов, шофьор във фирмата на Вълев.

Близнака не познава нито Кеца, нито който и да е от „килърите”, но е давал показания за това какво е „чул” в килиите, в които е бил набутан.

Близнака е давал показания, че Георги Вълев след 12 ч през нощта в килията на Варненския арест му бил признал за поръчки и още куп глупотевини, които са стар трик на „учителите” му – прокурор Якимова и комисар Митко Димитров. Преди 12 часа Вълев не бил говорил с Близнака, защото имало включени СРС-та…, редил „безспорни доказателства” Близнака.

Подобни идиотизми лъщят и по всички показания като „анонимен свидетел” на Близнака по всички „знакови” дела, по които е ползван, осигурен от Якимова и Димитров. По делото на Баретата показанията му бяха като от приказка на Шехерезада.

След като „оправи” варненското „мега” дознание, „мега” прокурорката Стефка Якимова е поставена услужливо и по делото с „килърите”, което стартира в Шумен.

Нищо чудно, за „заслуги”, Якимова да я изпратят и в специализирания съд. И там Близнака да даде показания как е връткал Трактора, да речем. Под погледа на прокурорката.

Толкова компроментиращи записи има с нейния глас, че Цветанов и ДАНС могат да я ползват на караминьол. По всички дела – по света и у нас. Заедно с Близнака, естествено.

Afera.bg

«