« Върни се назад Публикувано на 28.08.2014 / 20:08

Скандална общинска шефка пак набута Портних да се подпише под безумно искане с вкус на далавера

Иван ПортнихПредложение от кмета на Варна Иван Портних е постъпило в комисията по Собственост и стопанство в Общински съвет – Варна, относно прекратяване на съсобственост чрез изкупуване на частта на Община – Варна, разкри АФЕРА.

Предложението е подписано от варненския кмет Иван Портних, но зад него стоят апетитите на печално известната общинска шефка на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Лилия Христова, която Варна помни назад във времето с измами, а от години Христова се подвизава в ГЕРБ, където премина през Павел Димитров, Портних, а сега се кълне в мощните обеми на гербаджията евродепутат Емил Радев.
Христова, която не се спря да консумира властта, където и да я е докопала, този път чрез Портних отново е във вихъра на танца.
Предложението на варненския кмет касае съсобствен имот между Община – Варна и Надежда Кирякова, находящ се на ул. „Д-р Железкова” във Варна. Цялата площ на имота е от 302 квадратни метра, а делът на Общината е от 237 квадратни метра, а този на Кирякова – от 65 кв.метра.
Делът на Кирякова е дарен от Кирил Аргиров Киряков, собственик на фирма „АРГИРОВ -30-КИРИЛ АРГИРОВ”.
Портних пише до общинските съветници, че в Община – Варна било постъпило искане от въпросната Надежда Кирякова за прекратяване на съсобствеността чрез изкупуване на дела на общината.
Варненският кмет Портних посочва, че била изготвена пазарна оценка, според която общинската част от 237 квадратни метра възлизала на … 54 200 лева.
Кметът предлага на общинските съветници да гласуват Кирякова да плати на общината 54 200 лева за 237 квадратни метра на ул. Д-р Железкова и така „пито – платено” Общината да прекрати съсобствеността си.
Освен изключително ниската цена обаче, има и е една СКАНДАЛНА ПОДРОБНОСТ – че оценителят, освен странната ниска оценка, която дава я намалява с отстъпено право на строеж, но то е консумирано, т.е. ПЛАТЕНО!
Така Портних подписа поредното безумие, инспирирано от щенията на Лилия Христова.
И цопна в поредната ГЕРБ – далавера.
Afera.bg

«