« Върни се назад Публикувано на 04.03.2014 / 20:10

СКАНДАЛНАТА ШОКИРАЩА ИСТИНА, КОЯТО УМИШЛЕНО СЕ УКРИВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, ИЗВЪРШЕНО ОТ ПИЯНИТЕ ПОЛИЦАИ ВЪВ ВАРНА

 

Четири дни след като към медиите бе подавана умишлено манипулирана информация за безпрецедентното безобразие, извършено от служители на МВР във Варна, АФЕРА ви предоставя цялата истина за престъплението. „Бях дотук. Случаят е стигнал на по-високо ниво.”, изцепва се един от полицаите пристигнал иначе на местопрестъплението, след като разбира, че няма да успее да потули потресаващата наглост, арогантност и бандитизъм на колегите си. Официалните съобщения за случая от страна на МВР безобразно манипулираха обществеността, че полицаите уж искали да проверят трите момичета – жертви за наркотици, внушавайки, че едва ли не и те не са стока. Истината обаче е друга и е шокираща.

На 1 март т.г. вечерта три приятелки се събират на гости в дома на едното момиче – Симона на ул. „Д-р Анастасия Головина”. Трите излизат от дома на Симона и отиват във варненска механа за да си направят резервация за празнуване на 8-март. Прибират се веднага и около 22,30 часа, връщайки се да оставят Симона до дома и, спират колата пред тях, като вътре в автомобила, сбогувайки си, си приказват. В този момент покрай автомобила преминават тримата пияни мъже – полицаи, като единият си промушва главата през прозореца на колата, който е бил отворен и им казва: „Заповядайте на питие с нас”.

Момичетата отказват и виждайки, че мъжете са пияни затварят прозореца на автомобила.

Мъжете започват яростно да блъскат автомобила, да крещят, че ще накарат момичета „да работят за тях” и буквално взимат ума на девойките, изпаднали в ужас.

Момичето, което е зад волана се опитва да запали колата и да избяга, мъжете обаче препречват пътя, след което полицаите с тяхна кола ги притискат и преследват, докато момичетата успяват да паркират автомобила пред самия вход на кооперацията, където живее Симона. С частен автомобил полицаите препречват напреки на пътя на момичетата, още повече, че улицата е затворена. Така те смятат, че ги поставят в капан да не могат да избягат.

През това време Симона успява да звънне на майка си и родителите и веднага слизат пред входа. Очевидно неочаквали това, полицаите са заварени пред колата на момичетата като че ли отцепват района. Единият е бил на единият тротоар, другият на другият, а третият е продължавал да блъска по колата с момичетата.

Майката на Симона ужасена се обръща към единия полицай: „Какво правите вие?”. Той и показва полицейската си карта и и казва: „Госпожо, извършвам проверка по сигнал за наркотици” като с жест показва да не се меси. „Аз съм майката на едното момиче, какво ми говорите?!”, трепереща се обръща майката на Симона към полицая. „Аз съм полицай от Второ районно”, отвръща и мъжът.

Момичета продължават да пищят от ужас, страх и паника вътре в колата.

Родителите на Симона, както и съседи от жилищната кооперация веднага слезли за да помогнат, записват номера на автомобила, с който пътуват полицаите. Майката на Симона звъни на 112.

Поведението на полицаите е било ужасяващо нагло, арогантно, отвратително, което е потресло всички свидетели.

„Кои сте вие? Утре вашият вход ще бъде взривен! Ще работите за нас!”, по мафиотски се обръщат полицаите към комшиите, събрали се пред входа.

Мъжете се държат толкова цинично и безобразно, че хората в първия момент си мислят, че това са фалшиви полицаи, които всъщност са бандити.

Оказва се обаче, че полицаите са по-отвратителни и нагли и от самите бандити, и че това са действащи служители на МВР.

Единият е служител от Второ РПУ отговарящ за превенцията на престъпността, другият е от СПООР, а третият е военнослужащ, кандидат-офицер от военно-морската база във Варна.

След инцидента, който бе разпространен от МВР официално, абсолютно манипулативно към медиите бе подадена информация, че едва ли не полицаите са решили да правят проверка по сигнал за наркотици, което е пълна лъжа.

Това изречение е изречено далеч по-късно от единия от полицаите към майката на Симона, след безумното блъскане по автомобила на момичетата, преследването им и зулумите срещу тях.

„Ако тези момичета нямаха централно заключване на автомобила, ако не бяха спрели пред дома ни, ако ние не си бяхме вкъщи, тогава какво щеше да стане? Тези полицаи бяха толкова безскрупулни към нас – възрастните, родители и съседи, а какво щяха да направят с тези 19-годишни момичета?!”, питат се потресените свидетели на престъплението.

Внушението от МВР е като че ли полицаите едва ли не са спрели по сигнал за проверка за наркотици, обаче видите ли, били пияни. Което е чиста лъжа.

След обаждането до 112 пристига патрул от Второ РПУ – Варна. Пристигналите полицаи от Второ се подхилкват, посбутват се, веднага познават колегите си. Те извикват настрани един по един мъжете, смигват си, здрависват се, както извикват настрани и момичетата.

Родителите и съседите веднага схващат, че влизат в „полицейския цирк” и позвъняват втори път на 112 като обясняват, че става дума за престъпление на полицаи от Второ и за него са пратени … полицаи от същото Второ, и че се опасяват, че случая ще бъде потулен. Майката на Симона иска да бъде свързана с дежурния офицер в Областната дирекция на МВР – Варна.

Едва тогава пристигат още две коли с полицаи. Единият от полицаите от патрула на Второ РПУ, пристигнал първи на произшествието, се обръща към колегата си – пиян извършител и му казва: „Бях дотука. Случаят е стигнал на по -високо ниво”.

От МВР по-късно оповестиха, че лично вътрешният министър Цветлин Йовчев е назначил проверка по случая. По информация на АФЕРА разследващите също са пристигнали от столицата.

И тримата полицаи са били пияни, с алкохол над 1,7 промила.

При наглото арогантно поведение на пияните ченгета за малко не е бил пребит и бившият народен представител и експредседател на Общинския съвет – Варна Стилиян Севастиянов, който живее в блока на момичето, пред който се разиграва екшъна, и който се опитва да се намеси за да озапти развилнелите се ченгета. А едно от момичета е племенница на бившия районен кмет на „Одесос” и общински съветник Иван Недялков.

АФЕРА алармира от първия ден на назначаването на Чавдар Нанков като директор на областната дирекция на МВР – Варна, че това назначение доведе дирекцията до пълна катастрофа. Още повече, че пияните полицаи, демонстрирали престъпно поведение, са служители на Второ Районно управление, чийто началник преди да бъде издигнат, бе именно Чавдар Нанков.

АФЕРА остана без глас, за да предупреждава, че единственият „подвиг” на Чавдар Нанков, като шеф на Второ РПУ, бе години наред да бъде опъван чадър над публичния дом на Киреча. И че фигурата на „Чавката” или „Барби”, както с насмешка наричат шефа си ченгетата, води единствено до окончателното продънване на дирекцията на МВР.

Защото не само промилите с алкохол са довели до подобно поведение. Това очевидно е начин на действие, психопрофил, самозабравеност, безконтролност и наглост, която е маниер на определени служители в ОД на МВР – Варна.

АФЕРА настоява незабавно да бъде уволнен директора на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков. Това е поредния случай, свързан с „професионализма” му на ръководител.

Ще продължаваме да следим изкъсо случая, защото сме наясно как тепърва започват схемите по отърваването на ченгетата.

А министър Цветлин Йовчев вече трябва да си даде окончателно сметка – трябва ли да падне труп на невинен във Варна, или да бъде проспан атентат, че да му стане ясно, че варненската вътрешна дирекция не може да бъде управлявана от лица с прозвищата „Барби”/ „Чавката” и „Ебати”.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«