« Върни се назад Публикувано на 09.07.2017 / 9:42

СКАНДАЛНАТА АГЕНЦИЯ „ВОЕННИ КЛУБОВЕ И ВОЕННО –ПОЧИВНО ДЕЛО“ – ПРИСТАН ЗА РЪКОВОДНИ ПАРТИЙНИ КАДРИ. БИ СЛЕДВАЛО ПАРТИИТЕ ДА ПЛАЩАТ СУБСИДИЯ НА ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ИМ УРЕЖДА КАДРИТЕ НА СЛУЖБА

партийни субсидииСкандалната агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, бивша „Социални дейности на деполитизираното МО“ е превърнала варненския си отдел в тих пристан за ръководни партийни кадри от региона.

В него на държавна служба са устроени:

Стилиян Гроздев – регионален координатор на РБ;

Живко Костадинов –  регионален координатор на ВМРО;

Светлана Такева – нещо регионално на БСП.

В централното управление в София пък е емблематичния митничар Иван Кожухаров – Пингвина, който преди София две години се спотайвал в бургаския и варненския отдели. Същия е бил зам. шеф на митница Калотина и единствен на две длъжности в Агенция Митници, като кумец на тогавашния и шеф Асен Асенов. По тяхно време в митниците вилняха Белия, Дебелия, Кратунката, Фози, Милионера, Пилето, Марадона, Фашиста, Шпертплата, Четворката, Студенеца, Рейнджъра, Памука, Пурата, Цайса, Мерцедеса, Медузата и други знайни и незнайни митничари с екзотични прякори.

С името на военната агенция се свързват още и:

Николай Цонев – бивш министър на отбраната;

Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито;

Димитър Илиев – избягал от правосъдието и обявен за общодържавно издирване;

Петър Манолов – Пешо Телевизора, който също се кри известно време от Темида.

Логично възниква въпроса, защо партиите получават държавна субсидия от 11 лева, след като цялата държавна администрация е осеяна с ръководни партийни кадри. Би следвало партиите да плащат субсидия на държавата, че им урежда кадрите на държавна служба. Защо ли се казва тогава закон за държавния служител, след като не се спазва, а не – на партийния служител.

Иван Станев

«