« Върни се назад Публикувано на 14.09.2014 / 18:10

Скандалите в Реформаторския блок са най-надеждното прикритие за важните събития от деня. Не е само КТБ.

Иван КостовНе ми се занимава с долнопробните разправии и скандали, които тресат Реформаторския блог. Ще кажа само, че очакваното и така желано от мутрите разцепение се състоя по график, точно три седмици преди деня на изборите. Сега и Борисов, и Местан ще спят спокойно, сигурни, че няма кой да прибълзи между тях и да им попречи да пристъпят към отвратителното си съвкупление още в първите дни след 5 октомври.

Не знам в чия лаборатория разработиха бацила на скандала в реформаторската кооперация, но е очевидно, че авторите на разработката са повече от гениални. Изметоха терена пред Борисов, който се бие в гърдите, че е десен и се укрива зад камуфлажа ЕНП. Всъщност, подмяната и политическите заменки от 25 г. са нормална практика. Разните субекти с неустановена автентичност са най-подходящият инструмент за манипулиране на публиката.
Затлъстелите ни политици дори не правят и опит да сменят репертоара, народът си изгради подходящите навици и всеки се спасява по единично. Целта беше да се поддържа високото ниво на безразличието, чиито фундаменти се изляха през 45-те години на милиционеросоциализма. Минахме и през етапа, когато бзразличието се поддържаше със средствата на безредието, бухалките и гангстерските престрелки. Сега безразличието е в състояние на апатия. Следва будната кома. Нататък – не знам.
Скандалите в реформаторския блок са най-надеждното прикритие за важните събития от деня. Не е само КТБ. Въпреки че за „Бугартабак“ , „Петрол“ и още няколко афери никой не обелва и дума.
Чудя се с какви очи ще ме гледат реформаторите на 6 октомври. С миловидния поглед на Кунева, с хашлашкия поглед на Москов, с безразличието в очите на Радан или с нищо не означаващия и безсъдържателен поглед на Лукарски. Останалите не ги познавам.
А, за малко да пропусна! Ще очаквам с голямо любопитство и коментара на Костов.
Любо КольовскиЛюбо Кольовски

«