« Върни се назад Публикувано на 30.04.2014 / 15:13

СКАНДАЛЕН ПОЗОР! ЧЕНГЕТА ПРИПИСАХА 11 ПАЛЕЖА НА МОМЧЕ С МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ, КОЕТО Е С РАБОТНО ОБВИНЕНИЕ НЕ ЗА ПОДПАЛВАНЕ НА КОЛИ, А ЗА … КОНОП.

 

Грандиозна измама оповестиха от ОД на МВР – Варна, подплатена с мълчаливото съучастие на Районна прокуратура – Варна, във връзка с „разкрития” „подпалвач” на автомобили във Варна. Варненската ОД на МВР, под ръководството на Чавдар Нанков – „Чавката”/ „Барби”, гръмна, че бил заловен 25-годишният П.М., който запалил 11 автомобила във Варна и бил арестуван. Това обаче е пълна лъжа, разкри АФЕРА. П.М. е бил задържан в неделя – 27 април сутринта НЕ ЗАРАДИ ПОДПАЛВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ, а защото в себе си е носил изсушена трева, тип коноп. П.М. дори не е бил арестуван, тъй като е с психични проблеми, не му е повдигнато официално, а РАБОТНО ОБВИНЕНИЕ за 72 часа и то за конопа, а НЕ ЗА 11 ПАЛЕЖА. Очевидно впоследствие, след като става ясно, че П.М. е с психитрична диагноза, ченгетата му приписват 11 от палежите на коли.

Според адвокатът на П.М. – адвокат Ставрев, на него не му е известно на момчето да е повдигнато обвинение за 11 палежа на автомобили, още повече, че той изобщо не е бил задържан за това, не е бил в ареста, а е закаран в психо-болницата след задържането му в неделя сутринта.

Днес корифеите на милиционерската мисъл в морската столица оповестиха тържествено, че именно П.М. е арестуваният за 11 палежа на коли в морската столица.

Никъде в съобщението на полицията не се казваше, че П.М. е с психо-диагноза, както и че е задържан на 27-ми НЕ ЗА ПАЛЕЖИ, а защото е носил коноп в себе си.

Впоследствие сайта „Топновини Варна” разкри, че П.М. е „невнеяем”, както твърдят от Районната прокуратура:

Криминалистите са установили по безспорен начин, че 25-годишният варненец с инициали П.М. е извършител на палежите, а почеркът е един и същ. Мишена на посегателствата му са били кабриолети, паркирани в централната част и в кварталите Трошево и Възраждане. По думите на разследващите той разрязвал с нож „гюрлюците” на колите, след което хвърлял възпламенени кофички от кисело мляко. При обиска на извършителя, който е задържан на 27 април в района на бул. „Сливница“, полицаите открили малко количество марихуана.”

АФЕРА настоява да бъде официално РАЗКРИТО КАК ТАКА ЧЕНГЕТАТА ПРИПИСАХА 11 ПАЛЕЖА НА КОЛИ НА МОМЧЕТО, КОЕТО ИЗОБЩО НЕ Е ЗАДЪРЖАНО ЗАРАДИ ТОВА!

КАК ТАКА ЗА ДВА ДНИ – ПОНЕДЕЛНИК И ВТОРНИК – ПОЛИЦАИТЕ „БЕЗСПОРНО” УСТАНОВИХА, ЧЕ ТОЧНО П.М. Е АВТОР НА 11 /!!!!!/ ПАЛЕЖА!

И ЗА ПЪЛЕН ИДИОТ ТОВА Е ГРАНДИОЗНА ИЗМАМА И ЛЪЖА.

АФЕРА НАСТОЯВА ЗА НЕЗАБАВНОТО УВОЛНЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА НА ОД НА МВР – ВАРНА, КАКТО И ЗА ПРОВЕРКА НА РАБОТАТА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ВАРНА, КОЯТО ОЧЕВИДНО Е СЪГЛАСНА С ПОДОБНО РАЗСЛЕДВАНЕ – УРБУЛЕШКАТА НА „НЕВМЕНЯЕМ”!

Afera.bg

«