« Върни се назад Публикувано на 22.07.2022 / 17:10

СКАНДАЛЕН ЗАПИС ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ДБ! КАК ЩЕ СЕ ПОЛЗВА КПКОНПИ КАТО БУХАЛКА! КИРИЛ ПЕТКОВ ИСКА ТОЙ ДА Е ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР!

СКАНДАЛЕН ЗАПИС ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ДБ: Тошко казал на Христо, че ИТН също искали да ползват КПКОНПИ като бухалка!

Според Иванов със сигурност се отива на избори и те ще бъдат на 16 октомври.

Измененията в Закона за КПКОНПИ се оказва ябълката на раздора, която може да попречи на съставяне на правителство с досегашната четворка.

От таен запис на заседание на „Демократична България“ в зала „Изток“ на парламента, който BIG5 получи на пощата си, става ясно, че „Промяната“ иска този закон да се приеме като предварително условие, ИТН пък ще гласуват на второ четене само ако има избран кабинет.

От записа се чува, че Тошко Йорданов бил казал на Христо Иванов, че ПП прави тези промени, които да се случат преди новото правителство, за да имат бухалка, но и че ИТН също искали да ползват КПКОНПИ като бухалка!

От разговора се разбира също така, че Корнелия Нинова не е свършила важни неща, но напира за правителство.

Друг акцент е, че според ДБ ИТН са се превърнали отново в “търпими членове” на коалицията.

От записа става ясно още, че Нинова и Христо Иванов се притесняват, че Слави Трифонов отново ще поиска Гроздан Караджов за министър. По думите му това щяло да доведе до “късо съединение”.

Според Иванов със сигурност се отива на избори и те ще бъдат на 16 октомври.

При евентуално правителство Кирил Петков настоял да бъде вицепремиер и вътрешен министър, искал всички спецслужби в свои ръце.

 

КПКОНПИ се готви за бухалка от управляващите.

Премиерът в оставка Кирил Петков е поставил твърдо условие пред Корнелия Нинова и Асен Василев – единствено и само той да бъде вицепремиер и вътрешен министър в случай, че все пак бъде постигнато съгласие по съставяне на нов кабинет.

Това научи BIG5 от свои перфектни източници от управляващото мнозинство. По думите им, Петков бил заявил, че може да направи компромис с много неща, но не и с това той да не бъде вицепремиер, отговарящ за службите за сигурност и МВР.

Според нашите информатори, Кирил Петков толкова си бил повярвал, че твърдял, че единствено той може да се пребори с престъпността в държавата. Той изрично е настоявал, освен вътрешен министър, да бъде и силов вицепремиер, за да постави под „желязната“ си мека китка всички служби за сигурност.

Нека припомним, че преди малко BIG5 осветли части от аудиозапис от днешно заседание на „Демократична България“ в зала „Изток“ на Народното събрание, от който става ясно грозното лице на пазарлъците, които текат около сформирането на нов кабинет в рамките на този парламент.

От изтеклия запис също така става ясно, че Тошко Йорданов от ИТН бил настоявал пред Христо Иванов от законът за КПКОНПИ да бъде приет на второ четене едва след гласуването на ново правителство. Аргументът на Тошко Йорданов бил, че така и ИТН ще може да може да се облажи от новата бухалка, която иначе щяла да остане само в ръцете на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

www.big5.bg

 

«